Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Because this is my first life – 1. rész után

lapishun 4009 megtekintés, 14 hozzászólás
Szeretem az életszagú drámákat, ahol nem mismásolják el az élet hétköznapi dolgait, hanem úgy mutatják be, ahogy van. A TVN új drámája ebből a szempontból remekül nyit. A drámaíróként dolgozó lányt alakító Jung Somin remek választás volt erre a szerepre. Szórakoztatóan és manír nélkül játssz el az egyszerű, átlagos fiatal nőt, átlagos problémákkal, átlagos családdal.

Az első rész megpendít pár komolyabb témát, mint pl. a női egyenjogúság, de ahogy felhozza, a koreai szocializáltságra jellemző kettősség szerint jól bele is rúg és nevetség tárgyává teszi. Ha létezik politikai korrektség-mentes ám mégis fejlett társadalom, akkor Dél-Korea mindenképp az.



Sajnos amilyen nagyszerű Somin karaktere, annyira frusztráló (sőt kifejezetten idegesítő) és életidegen Lee Min Ki szerepe. Egy pillanat elég volt hozzá, hogy rögtön ellenszenvet érezzek vele és a „wannabe goblin” frizurájával szemben. Miért nem bírnak a koreai doramákban normális férfi szerepeket kitalálni. Vagy karót nyelt és hűvös valaki, vagy idióta. Alig akad sorozat, amiben a férfi karakter a legkisebb mértékben is hasonlít egy átlagos férfira.

Ezzel a karakterrel sajnos szétverik az eddigi hangulatot, a teljesen hiteltelen rosszfiú és a vele együtt élő, s azt feljelentő lakótárs éttermi beszélgetése egyszerűen túljátszott és izzadság szagú volt, amire a karakter további bemutatását célzó ezutáni jelent még csak rátett egy lapáttal. Sajnálom, de azt kell mondjam, Min Ki-hez ez a szerep egyszerűen nem illik. Kifejezetten idegesítő, kicsit sem szerethető az általa megformált karakter…. Írtam ezt az első 20 perc után… Aztán az epizód végére teljesen megenyhültem. Bár megszeretnem nem sikerült a karaktert, már elfogadom, s érdekel, hogyan alakul a dolog kettőjük között.

Na de… Mindezen morgásom ellenére a sorozat mégis: Jóóó! Sőt, nagyon jó. A forgatókönyv remekül megírt, itt-ott kilóg a lóláb a humorosnak szánt beszélgetéseknél, de alapvetően nincs baj a rendezéssel sem. Ha ügyesen kezelik a helyzetet, még Min Ki karakterével is megbirkózom a végére.

Nagyon fura volt, hogy régi nagy szerelmemet, Bomit egyszerűen nem ismertem fel elsőre, csak a hangjáról. Sajna nem kapott nagy szerepet, de remélem nem lesz rá panasz, egyelőre tetszik, amit nyújt, az meg külön vicces, hogy a sorozatban is Bominak hívják és megkérdezik tőle, szereti-e a rózsaszínt :D (gy.k.: Bomi az Apink énekese)

Értékelés: 8/10
Film adatlap

Because This Is My First Life

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
romantikus
Vetítés dátuma
2017-10-09
Epizódok száma
16
A lakótársammal házasodok.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

My Only Lovesong
lapishun 6997 megtekintés, 22 hozzászólás Régóta várjuk már Lee Jong-Hyun (CNBLUE) és Kong Seung-Yeon közös sorozatát. A WGM-beli szereplésük óta sírnak a rajongók, hogy végre
Babel - 1. rész után
lapishun 3114 megtekintés, 8 hozzászólás Úgy szeretek elkezdeni egy sorozatot, hogy semmit nem tudok róla. A Babel esetében ez nem sikerült, mert több előzetest is megnéztem és
Her private life - 1. rész után
lapishun 2842 megtekintés, 2 hozzászólás A Her private life üres, mint egy kiszáradt kút. Ezt próbálták felszínes csillogással és művi jókedvvel feltölteni. Sikerült. Így az
1.év
varganiki 2287 megtekintés, 30 hozzászólás Sziasztok, ez egy személyes jellegű poszt lesz. Májusban lesz egy éve, hogy fordítani kezdtem, így ezt megünnepelendő, először hagyom, hogy
Cookie beállítások