Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Andante

lapishun 2807 megtekintés, 1 hozzászólás
Vannak sorozatok, amiknél az előzetesnek köze sincs a majd megjelenő doramához. Az Andante majdnem ilyen. De csak majdnem. Az előzetes kifejezetten morbid volt és nagyon-nagyon tetszett, hisz annyira más volt, mint a többi romantikus vígjáték előzetese. Így hát nagy várakozással ültem le megnézni az első részt. Ám az epizód feléig semmi nem történt, ami megfelelt az elvárásaimnak. Persze valahol a háttérben ott motoszkált valamiféle titkolt feszültség és pár apróságból sejteni lehetett, hogy valami több vár ránk, csak várjuk ki a végét...

És nem kell sokáig várnunk. Beindul. A hagyományos családi dorama helyét szép lassan átveszi valamiféle abszurd, de mégis kellemesen szerethető, modern és friss érzés.
És ha már beindul, nincs megállás, jó sűrű, történésekkel teli epizódot kapunk, ahol felváltva aggódhatunk, nevethetünk és izgulhatunk.

Imádom, ha egy filmben kihangsúlyozzák a szereplők első találkozását, akár játékosan eltúlozva is. Na itt olyat kapunk, hogy biztosan nem látunk többet hasonlót. Már csak ezért a pillanatért is érdemes ebbe a sorozatba belekezdeni. A 27. perc egyszerűen varázslatosan csodálatos!

A karakterek mind-mind remekek és szerethetőek. Bár 1-2 klisé azért becsúszik, de ezzel nincs baj, hisz jól használják őket.
A forgatókönyv egyszerűen remek. A jelenetek teljesen gördülékenyen követik egymást, jó ritmus érzékkel követik egymást az izgalmak és a kifejtősebb, karakter építős jelenetek. A fényképezés először fura volt, aztán megszoktam a múltat idéző beállásokat.
A történetet ritkán szoktam kiemelni, mert a körítés jobban érdekel egy sorozatnál, de itt kivételt teszek, mert meg kell említenem: tényleg sok érdekfeszítő aprósággal találkozhatunk már az első részben, amikről alig várom, hogy többet kaphassak.

Pár szót a színészekről:

Kai: Kicsit tartottam tőle, de semmi baj nincs a játékával. Sőt! Az EXO tehetségét, gondolom senkinek nem kell bemutatni, mindenki imádni fogja ebben a szerepben.

Kim Jin-Kyung: Korábban modell volt, de az érettségije után már látszott, hogy nem igazán a divat szakmában képzeli a jövőjét, 18 évesen saját realityt kapott, majd szerepelt a We Got Marriedben is Jota partnereként. Bár szép, de nem feltétlenül nőies jelenség, határozott jellem és ez valószínű a játékában is meg fog mutatkozni. Én nagyon kedvelem, de feltételezem megosztó személyiség lesz.

Jeon Mi-Sun: az anyát játszó színésznő a stáb egyik legtapasztaltabb tagja, játékán látszik, hogy vezeti az ifjabbakat.

Sung Byoung-Sook: Már szinte minden színészpalánta nagymamáját eljátszotta, így nem csoda, hogy a nagy öregekre jellemzően, manírok nélkül, olyan csodálatosan játssza el most is a kemény, de mégis szerethető öregasszonyt, hogy annál jobbat kívánni sem lehet. Egyszerűen már az imádni való, ahogy beszél.

Zárszóként: Az Andante végül felülmúlta a várakozásaimat. Már most tűkön ülök a folytatásért. Nagyon úgy fest, hogy az idei év egyik legjobb doramájához van szerencsénk.

Értékelés: 9/10

Magyar felirat:

01 02 03
Film adatlap

Andante

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
romantikus
Vetítés dátuma
2017-09-24
Epizódok száma
16
Mese életről, halálról, szerelemről.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Her private life - 1. rész után
lapishun 2259 megtekintés, 2 hozzászólás A Her private life üres, mint egy kiszáradt kút. Ezt próbálták felszínes csillogással és művi jókedvvel feltölteni. Sikerült. Így az
A disznók királya - 1. rész után
lapishun 319 megtekintés, 2 hozzászólás Aki ismer, tudja jól rólam, hogy számomra meghatározó az első perc minden sorozatnál. A disznók királya esetén elég vegyes érzelmeim
Story of Yanxi Palace - 1. rész után
lapishun 2491 megtekintés, 2 hozzászólás Szeretem a nő központú történeteket és azt is, ha túlsúlyban van a szebbik nem a szereplők közt, de ez a kínai sorozat már nekem is sok.
Distance
lapishun 1212 megtekintés, 0 hozzászólás Ezúttal egy mélyebb lélegzetvételű kínai filmalkotás kerül terítékre. A Distance-ben három tragikus sorsot ismerhetünk meg. Három ember
Cookie beállítások