Friss drámáink:
Andante
Eredeti nyelv
koreai

Műfaj
romantikus

Értékelés
4.10 (20 szavazat alapján)

Vetítés dátuma
2017-09-24

Epizódok száma
16
Vannak sorozatok, amiknél az előzetesnek köze sincs a majd megjelenő doramához. Az Andante majdnem ilyen. De csak majdnem. Az előzetes kifejezetten morbid volt és nagyon-nagyon tetszett, hisz annyira más volt, mint a többi romantikus vígjáték előzetese. Így hát nagy várakozással ültem le megnézni az első részt. Ám az epizód feléig semmi nem történt, ami megfelelt az elvárásaimnak. Persze valahol a háttérben ott motoszkált valamiféle titkolt feszültség és pár apróságból sejteni lehetett, hogy valami több vár ránk, csak várjuk ki a végét...

És nem kell sokáig várnunk. Beindul. A hagyományos családi dorama helyét szép lassan átveszi valamiféle abszurd, de mégis kellemesen szerethető, modern és friss érzés.
És ha már beindul, nincs megállás, jó sűrű, történésekkel teli epizódot kapunk, ahol felváltva aggódhatunk, nevethetünk és izgulhatunk.

Imádom, ha egy filmben kihangsúlyozzák a szereplők első találkozását, akár játékosan eltúlozva is. Na itt olyat kapunk, hogy biztosan nem látunk többet hasonlót. Már csak ezért a pillanatért is érdemes ebbe a sorozatba belekezdeni. A 27. perc egyszerűen varázslatosan csodálatos!

A karakterek mind-mind remekek és szerethetőek. Bár 1-2 klisé azért becsúszik, de ezzel nincs baj, hisz jól használják őket.
A forgatókönyv egyszerűen remek. A jelenetek teljesen gördülékenyen követik egymást, jó ritmus érzékkel követik egymást az izgalmak és a kifejtősebb, karakter építős jelenetek. A fényképezés először fura volt, aztán megszoktam a múltat idéző beállásokat.
A történetet ritkán szoktam kiemelni, mert a körítés jobban érdekel egy sorozatnál, de itt kivételt teszek, mert meg kell említenem: tényleg sok érdekfeszítő aprósággal találkozhatunk már az első részben, amikről alig várom, hogy többet kaphassak.

Pár szót a színészekről:

Kai: Kicsit tartottam tőle, de semmi baj nincs a játékával. Sőt! Az EXO tehetségét, gondolom senkinek nem kell bemutatni, mindenki imádni fogja ebben a szerepben.

Kim Jin-Kyung: Korábban modell volt, de az érettségije után már látszott, hogy nem igazán a divat szakmában képzeli a jövőjét, 18 évesen saját realityt kapott, majd szerepelt a We Got Marriedben is Jota partnereként. Bár szép, de nem feltétlenül nőies jelenség, határozott jellem és ez valószínű a játékában is meg fog mutatkozni. Én nagyon kedvelem, de feltételezem megosztó személyiség lesz.

Jeon Mi-Sun: az anyát játszó színésznő a stáb egyik legtapasztaltabb tagja, játékán látszik, hogy vezeti az ifjabbakat.

Sung Byoung-Sook: Már szinte minden színészpalánta nagymamáját eljátszotta, így nem csoda, hogy a nagy öregekre jellemzően, manírok nélkül, olyan csodálatosan játssza el most is a kemény, de mégis szerethető öregasszonyt, hogy annál jobbat kívánni sem lehet. Egyszerűen már az imádni való, ahogy beszél.
Jeon Mi Sun
Shi Kyung édesanyja szerepében
Kai /Kim Jong In
Lee Shi Kyung szerepében
Kim Jin Kyung
Kim Bon szerepében
Sung Byoung Sook
Kim Duk-Boon szerepében
  Nyelv Epizód Leírás feltöltő Letöltés Jelentés
  16 Andante E16 lapishun 363
  15 Andante E15 lapishun 347
  14 Andante E14 lapishun 346
  13 Andante E13 lapishun 342
  12 Andante E12 lapishun 352
  11 Andante E11 lapishun 378
  10 Andante E10 lapishun 336
  9 Andante E09 lapishun 336
  8 Andante E08 lapishun 347
  7 Andante E07 lapishun 354
  6 Andante E06 lapishun 337
  5 Andante E05 lapishun 356
  4 Andante E04 lapishun 208
  3 Andante E03 lapishun 203
  2 Andante E02 lapishun 198
  1 Andante E01 lapishun 215
  A letöltés számláló kísérleti jelleggel működik és csak a 2018.12.28. utáni megtekintéseket/letöltéseket számolja.
  Az online megtekintés csak regisztrált látogatónk számára elérhető.
  Az oldalon elhelyezett feliratokért és linkelt videókért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azokat felhasználóink helyezték el nálunk. Szerzői- vagy bármely más jogi aggály esetén - kérésre - eltávolítjuk azokat.
  Ahhoz, hogy az oldalon továbbra is elérhetők maradjanak a fordítók munkái és ne haragítsuk magunkra a jogtulandosokat, törlünk minden online megtekintésre vezető linket a hozzászólások közül is. Kérünk mindenkit, ne kérjetek és ne is kínáljatok ilyesmit hozzászólásokban!
  Köszönjük.
 • Andante
  EXO Kai a főszereplője ennek a családi vígjátéknak, amiben egy család kénytelen feladnia a szöuli életét és vidéken szerencsét próbálni.
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges. • Andrea
  3 éve
  Köszönöm szépen a sorozat feliratait :)
 • Köszönöm a sorozat fordítását!

 • lajosjutka
  3 éve
  köszönöm a fordítást!

 • Marcsi34
  4 éve
  Kedves Lapishun!
  A végére értem a sorozatnak, nekem nagyon tetszett, nem a megszokott sablon téma volt. Kai-t imádtam benne, a vége felé valóban változott egy és más és sajnos becsúszott a sablonos -
  titkolódzás, hazudozás -, kicsit úgy tűnt, hogy már elfáradt a lendület. Az iskolai feladatok tulajdon képen nem tetszettek nekem személy szerint. Ilyet a valós életben nem tudok elképzelni, főleg ilyen fiatalok miatt, akik még az élet elején vannak, és nem gondolnám, hogy ebben a korban meg kellene ismerniük az életnek ezt a szakaszát. Mindennek eljön a maga ideje, kell egy bizonyos életkor ahhoz, hogy ezt a "élet és halál" kérdését igazán felfogják és megértség. A két testvér harca borzasztó volt főleg a lány ahogy viselkedett a családdal. Azt a rengeteg hisztit, őrjöngést, mindenkinek válogatás nélkül mondta a véleményét. Az érzelmi kibontakozás nagyon gyenge volt, még egy ártatlan puszi sem volt benne. A vége felé az a ripacs énekes kiborító volt. Én tényleg csak a Kai miatt néztem meg, benne nem csalódtam, imádni való volt benne. Végezetül , szeretném megköszönni neked a fordítás, nem volt kis munka, minden elismerésem a tiéd. Üdvözlettel Marcsi
 • Köszönöm szépen a sorozat fordítását!

 • jobi66
  4 éve
  Köszönöm szépen .)

 • gigi43
  4 éve
  Nagyon köszönöm ennek a számomra kedves sorozatnak a gyors és remek fordítását és feliratát !
 • Köszönöm szépen a befejező részt is!

 • szdkari
  4 éve
  Köszönöm a sorozat fordítását!

 • Erzsike54
  4 éve
  Köszönöm a Sorozat fordítását !
 • Köszönöm a sorozat fordítását, azt hiszem elkezdhetem nézni, 15 kész felirat után.)))

 • Kahlil Gibran
  4 éve
  Marcsi34, mindenképpen tartsd meg az Andante-t, mint megnézendőt!! A 16 részből legalább 12nagyon jó van, szer.m 14. :) Kai mindig jó és hiteles. Van a sorozatnak- a helyszín, meg a sok nyomasztó körülmény ellenére- igazi humora! Egy kicsit elhúzták a végét, azt gondolom,de mégis a 16. részt olyan koreaiasan happy endre tervezték... :)

 • Marcsi34
  4 éve
  Szia, Kockás! Az összes kommentet nem olvastam végig így nem tudtam ezekről az érzelmi hullámokról, annyit sikerült kiszűrni, hogy a téma nagyon fájdalmas és nehéz. Jelenleg a Hospital Ship sorozatot nézem, ami ugyancsak hasonló problémákkal, gondokkal foglalkozik. Lelkileg nagyon megviseli az embert. Éppen ezért a két sorozaton nem fogom egymás után megnézni, mert akkor teljesen ki fogok készülni. Mivel mind a két sorozat főszereplője egy-egy k-pop idol, ezért vagyok csak kíváncsi ezekre a sorozatokra. Köszönöm neked az infót és meg várom amíg elészül a fordítás. Üdv.: Marcsi34

 • Marcsi34
  4 éve
  Szia, Kockás! Az összes kommentet nem olvastam végig így nem tudtam ezekről az érzelmi hullámokról, annyit sikerült kiszűrni, hogy a téma nagyon fájdalmas és nehéz. Jelenleg a Hospital Ship sorozatot nézem, ami ugyancsak hasonló problémákkal, gondokkal foglalkozik. Lelkileg nagyon megviseli az embert. Éppen ezért a két sorozaton nem fogom egymás után megnézni, mert akkor teljesen ki fogok készülni. Mivel mind a két sorozat főszereplője egy-egy k-pop idol, ezért vagyok csak kíváncsi ezekre a sorozatokra. Köszönöm neked az infót és meg várom amíg elészül a fordítás. Üdv.: Marcsi34

 • Kahlil Gibran
  4 éve
  Mármint a 16. rész feliratát. Bocs.

 • Kahlil Gibran
  4 éve
  Kedves Marcsi34! Ne haragudj, nem állt szándékomban megtéveszteni! Ha olvastad a kommenteket, észrevehetted,hogy ez a dráma nagy érzelmi hullámokat kavart (amit érdemének gondolok!),de a végére kissé leült. Az utolsó részét én angol felirattal láttam, mert már vártam a végét. A magyar felirattal lapishun még nem készült el. Amint meglesz, biztos vagyok benne,hogy kiteszi az utolsó részt ide!

 • Marcsi34
  4 éve
  Kedves Lapishun! Az Andante 16-ik részének fordí ását nem látom sehol, az előttem szóló pedig arról írt, hogy ő már látta a befejező részt is. A kérdésem, hogy hol van feltöltve az utolsó résznek a felirata? Nagyon szeretném elkezdeni nézni, csak akkor szoktam nekifogni, ha kész vagy a teljes fordítás, válaszodat előre is köszönöm. Marcsi34

 • Kahlil Gibran
  4 éve
  Véget ért. Egy fontos nagy tanulsággal,hogy az élet mindig megy tovább..., ezért van az,hogy a végtelenül szomorú jeleneteket szinte átmenet nélkül követték a nevetésre késztetők, úgy, hogy mindez nem volt zavaró.
  Kicsit soknak találtam a 16 részt,de nem bántam meg,hogy megnéztem.

 • Kahlil Gibran
  4 éve
  Félreértesz! Csak azért hoztam szóba az UF-t, mert úgy gondolom,hogy az sem a színészi játékon úszott el, és itt is jók a szereplők! És igazából csak azért írtam,hogy nyugodtan álljon neki mindenki, akinek tetszik a tartalom, mert szinte a végéig nagyon jó. Sőt, másoknak lehet,hogy végig fog tetszeni. Ne hagyják befolyásolni magukat a kritikákkal! Azért teljesen elhagyni kár lenne. Nagyon sok jó és megható pillanat van. A bejegyzésed és a bejegyzésem "élét" szerettem volna csak elvenni. Remélem így érthető.

 • lapishun
  4 éve
  Azért ne az UF-al hasonlítsd össze, mert az 5 részig volt élvezhető. Ez azért kb. 10 részig tényleg nagyon jó volt.

 • Kahlil Gibran
  4 éve
  Igen, Béla, úgy van, ahogy írtad. Még a múltkor úgy éreztem,hogy tudom mentegetni a sorozatot. Az elején pörgős volt, jó humorú, a hospice ház meg arra volt jó,hogy a fiatalok szembesüljenek azzal,hogy egyik nap élünk, másnap meghalunk, de még sokszor a haldoklók is tele vannak élni akarással, szeretteik miatt, meg azért, mert az élet egyszeri. Ezt azért szépen visszaadta. És egész jók voltak a karakterek is, egyediek, egyéniségek. Most meg ez a szünet nélküli picsogás- elnézést, ez a megfelelő szó!!, már leépítő. Nincs kedvem nézni, meg úgy érzem,hogy nem is történik semmi... Volt egy erőteljes karakter lány, a főszereplő szerelme, akinek még a temetését is eljátszották, aztán a valóságban meg nem tudták kimondani,hogy meghalt. (bocs a spamért). Felháborító, igen, és már várom a végét, ha már eddig megnéztem. Amúgy érdemes belenézni a sorozatba. Meglátjátok,hogy meddig juttok vele, lehet,hogy tetszeni fog végig, ki tudja! Talán más értelmet láttok bele!! És a szereplők nem rosszak!! Csak hülye, őszintétlen kommunikációt adnak a szájukba... Olyan, mint tavaly az UF! Nem Kim Woobin és Suzy voltak rosszak, csak amit a szájukba adtak...Háát, ütött az őszinteség órája: a 15. résszel én is leírtam az Andatet, pedig sokáig imádtam...

 • Darinka
  4 éve
  Nagyon szépen köszönöm.:)

 • Babi
  4 éve
  Köszönöm a feliratot.

 • lapishun
  4 éve
  Facebookra ezt írtam tegnap első dühömben:

  Nagyon ki vagyok akadva. Hatalmasat csalódtam a sorozatban. Már az előző résznél is rezgett a léc, de most le is esett. Egyszerűen úgy érzem, hogy a sorozat szembeköpte önmagát. Azt az őszinteséget, amit eddig képviselt, egyszerűen a sutba dobta és átadta helyét az önámításnak és a hazugságnak.
  A sorozat eddig arról szólt, hogy az elmúlás része az életnek, és hogy ezt meg kell tanulni elfogadni. Erre mindenféle katarzis, komoly fájdalmat elkerülve megalkuszik! Megalkuszik és a főhős karakterfejlődését kidobja a kukába, újra 5 éves kisfiú szintre hozva őt. Ennyit a koreaiak örök képmutatásáról... Így marad egyetlen őszinte sorozatnak az Age of Youth, számomra az Andante megy a szemétbe.

 • Zita6462
  4 éve
  Nagyon köszönöm.

 • Erzsike54
  4 éve
  Köszönöm Szépen !

 • Picur
  4 éve
  köszönöm

 • gigi43
  4 éve
  Köszönöm a 15. részt !

 • Kahlil Gibran
  4 éve
  Pont most néztem meg a 15. részt, hogy feltetted a fordítást, Béla. Nagyon gyors vagy.
  Kicsit úgy érzem,hogy nekem már "sok" lett ez a dráma, és várom a végét.
  Persze ,síros volt ez a rész is, és igen, mintha kicsit kezdene felnőni Kai karaktere is...,de, mintha untam volna ezt a részt....Bocs!

 • ququcs
  4 éve
  Köszönöm a 14.-et is !! Boldog Új Évet kívánok!

Legfrissebb feliratok

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások