Friss drámáink:
Memoir of a Murderer
Eredeti nyelv
koreai

Műfaj
krimi/thriller

Értékelés
4.75 (4 szavazat alapján)

Vetítés dátuma
2017-09-06

Epizódok száma
1
Kim Young Ha 2013-as "Salinjaui Gieokbeob" c. novelláján alapul a film története.
Byeong-Soo (Sol Kyung Gu) az egykori sorozatgyilkos most Alzheimer-kórtól szenved. Lányával, Eun Hee-vel (Seol Hyun) él. Jelenleg az állatkórházban gyógyít állatokat.
Byeong Soo egyetlen célja az marad az életben,hogy lánya életét megmentse.

Egy napon kocsijával nekiütközik a rendőrtiszt, Min Tae Joo (Kim Nam Gil) kocsijának. Kinyílik a hátsó csomagtartó, és meglát egy becsomagolt halottat. Min Tae Joo azt mondja,hogy szarvast ütött el, de a beteg elméjű ember hatodik érzékével megsejti, egy másik sorozatgyilkossal van dolga. Rettenettel veszi tudomásul, amikor lánya, Eun Hee oldalán felbukkan az amúgy fess, jó magaviseletű, jól nevelt férfi.
Amit eddig leírtam, nagyjából ez fedi le a tényeket a drámában. Mivel a cselekmény során minden egyéb helyzet egy Alzheimer-kóros ember emlékezetének a terméke, az ő szemszögéből látjuk az eseményeket. Nem tudjuk ténylegesen találkozik-e emberekkel, nem tudjuk, álmodja-e a helyzeteket, vagy halucinálja. Nem tudni, mi az, ami megtörtént, és mi a képzelet szüleménye. Ha felébred, nem tudjuk,hogy egy nap telt-e el, vagy egy hét... Amikor újabb gyilkosságokról kap értesítést, akkor önmaga sem tudja, ő volt-e az elkövető, vagy sem.
Minden erejét összeszedve elkezd nyomozni Tae Joo után, naplót ír, diktafont használ, hogy emlékeit frissen tartsa.
A bizonytalanság-faktor miatt (nem tudjuk mi valós, mi nem az) a történet még izgalmasabb.
A tét valóban az lesz, meg tudja-e őrizni az emlékeit addig, amíg a lánya élete veszélyben van?

A szereplők ls elképesztően jók! Különösen az abszolút főszereplő, Sol Kyung-Gu. Úgy játszik el egy volt sorozatgyilkost, hogy szurkolunk neki, és szinte együttérzünk vele. Különösen amikor kimegy a bambuszerdejébe és szenved, próbálja az emlékek szilánkjait összerakni.Kim Nam Gil karaktere a bűbájos rendőrtiszt, szintén sötét múlttal, és gyerekkorral hihetetlenül jól építkezik a szerepben.Seolhyun karaktere a lehető legjobb lánya egy emlékezetét vesztő embernek. Készségesen, panasz nélkül gondoskodik róla, eltűri hóbortjait, szereti.Ajánlom a filmet megnézésre!


数奇
Hwang Suk Jung
Jo Yeon-Joo szerepében
Jung In Gyeom (Jeong In Gyeom)
Byeong Soo apja szerepében
Kil Hae Yeon
Maria/Byeong Soo "nővére" szerepében
Kim Nam Gil
Min Tae-Joo szerepében
Lee Byung Joon
Költészet oktató szerepében
Oh Dal Su
An Byeong Man szerepében
Seol Hyun (Kim Seol Hyun)
Eun Hee szerepében
Sol Kyung Gu
Kim Byeong-Soo szerepében
  Nyelv Epizód Leírás feltöltő Letöltés Jelentés
  A letöltés számláló kísérleti jelleggel működik és csak a 2018.12.28. utáni megtekintéseket/letöltéseket számolja.
  Az online megtekintés csak regisztrált látogatónk számára elérhető.
  Az oldalon elhelyezett feliratokért és linkelt videókért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azokat felhasználóink helyezték el nálunk. Szerzői- vagy bármely más jogi aggály esetén - kérésre - eltávolítjuk azokat.
  Ahhoz, hogy az oldalon továbbra is elérhetők maradjanak a fordítók munkái és ne haragítsuk magunkra a jogtulandosokat, törlünk minden online megtekintésre vezető linket a hozzászólások közül is. Kérünk mindenkit, ne kérjetek és ne is kínáljatok ilyesmit hozzászólásokban!
  Köszönjük.
Nincs cikk ehhez a filmhez/sorozathoz. :(
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.


- +

 • csikoszoltan
  10 hónapja
  Memoir Of A Murderer
  (Egy Gyilkos Emléke)
  Dél-Koreai, 2017-es, pszichothriller, akció, dráma, krimi, kb. 2 órás.
  Nagyon izgalmas, egy kicsit örültebb pszichothriller film, nekem nagyon tetszett, végig jó volt a történet, nagyon jó volt benne a fordulat-csavar is, a színészi játék is nagyon jó volt.
  Történetről:
  A főszereplő apánál demencia betegséget állapítanak meg, ezért hogy ne felejtse el az életét naplót és hangfelvételek készít. Az apa 17 éve leállt a gyilkolással (ezzel kapcsolatban lesz majd a nagy fordulat a filmben), bemutattják majd azt is hogy miért vált sorozatgyilkossá, miért állt le és mi alapján választotta meg áldozatait. A jelenben a sajtóban egy sorozatgyilkosról kezdenek el beszélni, aki fiatal lányokat öl. Az apának már vannak kiesett idők amikor nem emlékszik semmire. Az apa nyugtalan, hogy esetleg ő kezdett el újra gyilkolni, de saját magán kivül van még egy gyanúsítottja, aki egy rendőr és a lányával kezd el ismerkedni-randizni.
  Vajon az apának mennyire bomlott meg az elméje és a múlt mennyire fog közre játszani? Vajon a lánynak az apjától kell félnie vagy a rendőrtől akivel randizgat?
  Főszerepekben:
  -Sol Kyung-Gu (apa, sorozatgyilkos, nagyon jó hozta ezt a szerepet, már sok filmben szerepelt, Birthday, Lucid Dream, Hope, The Tower)
  -Kim Nam-Gil (rendőr, ő is nagyon sok mindenben szerepelt már, The Closet, The Odd Family: Zombie On Sale, One Day, Pandora, The Pirates)
  -Seol Hyun (apa-lánya, Awaken, My Country: The New Age)

 • Jázmin
  3 éve
  Nem szeretem ezt a műfajt, de kedvenc színészem Kim Nam Gil miatt megnéztem. Kellemesen csalódtam, a végéig izgalmas filmben.

 • Kahlil Gibran
  3 éve

Legfrissebb feliratok

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások