Friss drámáink:
Card image cap

Doctor Prisoner - 1. rész után

lapishun

Ha van műfaj, ami nem nekem való, az az orvosos sorozat, legalábbis a koreai darabok, mert dr House-t pl imádtam, na de az inkább egy remekbe szabott karakter dráma volt.

Amikor megpillantottam a Doctor Prisoner plakátját, rögtön tudtam, hogy nem... ezt a sorozatot nem szabad elkezdenem, kerüljem el messze! De hát, miféle öntudatos sorozatfogyasztó/kritikus az, aki megfutamodik bármitől és nem gyűri át magát legalább az első részen? Ugye?!

Ezzel a felkiáltással neki is vetettem magam a Doctor Prisonernek. Bár ne tettem volna! Ugyanis pont olyan lett, mint amilyenre számítottam. Már az első percben komoly problémáim voltak a karakterek komolyan vehetőségével. Hiába volt remek ötlet, ahogy a betegség szimulálását eljátszották, a színészi játék olyan túlzó volt, hogy ez után a legvéresebb (mármint szó szerint véres), komolynak szánt jeleneteket sem tudtam elhinni...

És most elkövethetném azt a hibát, hogy hosszan elemzem a sorozattal kapcsolatos problémákat... de nem teszem. Helyette azt írom le inkább, hogy:

Ez egy remek sorozat! Isteni pasik vannak benne, meg jó poénok. Sírni is lehet rajta! Meg amúgy is szexi a sok fehér köpeny! Meg micsoda remek történetet írtak hozzá!

Szóval... ha nőnek születtél (velem ellentétben), akkor ez a te sorozatod! Ki ne hagyd! Ígérem, remekül fogsz szórakozni. Én sajnos ehhez rossz testbe születtem.

Hímsoviniszta értékelés:

2/10

Film adatlap

Doctor Prisoner

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2019-03-20
Epizódok száma
16
A rab doki

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • edimir
  2 éve
  Hmm, én már a sorozat felénél tartok... és nem a "fehér köpenyek" és az "isteni pasik" miatt. Élvezem a szellemi párbajt a két főszereplő között, amolyan csapás - védés - ellencsapás, igazi nagy agyalós játék.
  A titok talán abban rejlik, hogy nem kell túl komolyan venni a karaktereket, patikamérlegre tenni, hanem "belemenni a játékba", engedni, hogy hasson. Nálam biztos, hogy nem ilyen pontszám az értékelése.

 • bazsa
  2 éve
  Így van, a 7-es az abszolút ajánlott sorozat nálam is. Nekem a 3-as a rossz, a 2-es az kínos kategória, úgyhogy a te értékelésed is annak vettem :)
  (A TWICE dologgal kapcsolatban: Nekem a japán Arashi ilyen, hogy a tagokat kedvelem, de a diszkográfiájuk sosem hatott meg. A több száz dalukból talán 15-20 a hallgatható.)

 • lapishun
  2 éve
  Hogy általánosítottam? Persze. De ezzel remélem, nem bántottam meg a női nemet. (Vagy ha mégis, akkor sincs mit tenni)... De szerintem ennyi belefér. Nem hiszem, hogy túlzásba vittem volna... (sajnos nagyon kevés férfi témájú koreai sorozat van... ha lenne ilyen, hidd el ugyanígy rugóznék a kibuggyanó keblek öncélúságán. Csak hát ehhez japán sorozatot kellene néznem, nem koreait)

  Azért sem akartam belemenni túlságosan a sorozat darabokra szedésébe, mert nem tudtam volna elég objektív lenni, hiszen alapvetően ez a műfaj sajnos elég távol áll tőlem. (Ezt szoktam mondani a kosztümös sorozatokra is, de míg ott hiszek benne, hogy tudnak olyat csinálni, ami nekem is tetszik majd, addig az orvosos sorozatokra ez nem igaz.) A 2-es osztályzathoz is direkt biggyesztettem hozzá azt a jelzőt.

  Annak örülök, hogy a 10-es skálán való értékelést a helyén kezeled, hisz 5 az átlag, a 7 az már kifejezetten jót jelent. Bár mostanában már észrevettem magamon, hogy könnyen osztogatom a 9-est és adtam már 10-est is... szigorítani kellene :)

  Mindenesetre, üdv nálunk!

 • bazsa
  2 éve
  Viccesnek nem mondanám, inkább úgy, hogy kicsit elvetetted a sulykot :) Remélem te is tudod, hogy a doramarajongó közösség nagy része - javarészt nők - azért nem így áll hozzá sorozatokhoz, mint ahogy azt írtad általánosítva, ugyanis nem mindenki tini már, pl sok nyugdíjas látogatja a te oldaladat is (én a két korosztály között vagyok).
  Mindig el szoktam olvasni az értékelőidet, és elfogadom, ha rossznak minősítesz 1-1 sorozatot. Az külön tetszik, hogy széles skálán pontozol, nem mint a mostani fiatalok, akiknek a 7-es pontszám már rossznak minősül. Én is nagyon sok sláger doramát húztam már le, neves színészektől függetlenül. Nincs azzal gond, hogy nem tetszik valami. Hidd el, másnak sem tetszik minden sorozat, csak esetleg nem ad neki hangot, mert az ember (különösen ha nem vezet blogot), azt ritkábban írja meg, ha nem tetszik valami, viszont ha nagyon, annak szeret hangot adni, mert azt jó kibeszélni/megosztani másokkal. De ez csak az érme egyik oldala.

 • lapishun
  2 éve
  Osztályoztam már egy rossz sorozatot magas pontszámmal, csak azért mert csinos volt a főszereplőnő? Nem hiszem. Értékelem a szép nőket, de a sorozat attól még nem lesz jó, mert kedvelem a benne játszó nőket. Ugyanígy egy lánycsapat zenéjét sem fogom dicsérni csak mert a tagjait imádom. (Pl. kedvencem a Twice, minden műsort megnézek, amiben csak feltűnnek, de sose hallgatom egy számukat sem)

  Továbbá a cinizmusom nem annak szólt, hogy a sorozat rossz (mert szerintem tényleg az), hanem annak, hogy úgyis megnézitek, bármilyen borzasztó dolgokat is írok róla. Ezért nem sokat erőlködtem rajta, hanem elütöttem viccel....

 • bazsa
  2 éve
  Hm.. értem én, hogy cinizmus, de azért pont tőled olvasni ilyet, aki rajong az idollányokért és sorozatokat is fordít miattuk, akkor is fura. Azért a fordítói stílusod szeretem :)

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: Binky

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások