Friss drámáink:
Card image cap

The Crowned Clown - 1 rész után

lapishun

Újabb kosztümös sorozat, újabb esély. Újabb esély, amivel Korea bebizonyíthatja számomra, hogy képes olyan történelmi/fantasy sorozatot alkotni, ami nem késztet heveny szemöldökráncolásra, rosszabb esetben álomba szenderülésre.

Lássuk hát!
A meghatónak szánt nyitó jelenet nem tudott lekötni, több figyelmet fordítottam a díszletre és a kosztümökre, semmint a haldokló király és fiainak párbeszédére. Valahogy hiányoltam pár másodpercnyi ráhangolódásra alkalmas képsort. Nem kaptunk, így nehéz volt belerázódnom a helyzetbe. És ugyanígy hiányzott a zene is, ami pont rosszkor csatlakozott be, hiába igyekezett kiemelni a király utolsó szavait, az én figyelmem inkább ez is elterelte.Alig 10 perc és rengeteg álszakáll után elgondolkodtam rajta, hogy talán mégsem szerencsések annyira a koreaiak, hogy világháborúk utáni restauráló lázban oly sok műemléküket hozták rendbe és oly sok skanzenjük van, hogy mindig van hol forgatniuk. Ugyanis nagyjából már én is felismerem mindet. Ez még a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy ezen helyek többsége csak annyira hiteles, amennyire egy átlag látogató szeme kiszúrható vele. A képernyőn ez már nem állja meg a helyét. Mert hiába egy skanzenben kényelmes műburkolaton sétálni, csöppet sem hiteles és nagyon „leesik” a képernyőről. Tudom, drága helyszínt, dekorációt építeni a jelenetekhez, akár igaziból, akár virtuálisan, de lehet, hogy megérné. Egy nézőt biztos nyernének általa.Hogy miért akadok fent ezeken mindig? Igazából azért, mert mindig remélem, hogy egy komoly kosztümus filmet kapunk, nem pedig egy semmitmondó, olcsó szappanoperát filléres költségekkel, a részletek teljes mellőzésével, az akkori világ figyelmen kívül hagyásával, közepes színészi játékkal és borzasztó unalmas karakterekkel.
Sajnos az első részben szikráját sem látom annak, hogy a készítők komolyan vennék a saját alkotásukat. A legtöbb jelenet sekélyes és/vagy túljátszott. A dramaturg és a dialógusok annyira pátosszal teliek, hogy giccsbe fordulnak, csöppet sem élvezhetőek.

A karakterek közt egyetlen egy érdekeset sem találtam. Sokszor volt olyan érzésem, mintha a koreai udvar ábrázolásában a tradíció szerinti szakáll viselettől azt várják, hogy karaktert formáljon. De hát könyörgöm a szakáll az csak egy szakáll! Senki nem lesz „valamilyen” egy szakálltól. Meg kellene rendesen írni azokat a karaktereket és nem két mondatban, mert így bizony nem fognak életrekelni a képernyőn!

A történetre nem térek ki, sokadik feldolgozása ez már a koldus és királyfi mesének. Aki egyet sem látott, az akár élvezheti is.

A forgatókönyv… hmm… nem tudok rá rosszat írni, talán a sorozat legjobb pontja. Az átvezetők nem rosszak, kellő időben ragadja meg a figyelmet, majd engedi el, hogy lazíthassunk kicsit az intenzív jelenetek után.

Tudom, a fentiek után fura azt írnom, hogy összességében nem rossz a sorozat annak, aki szereti a felszínes szappanoperákat. De számomra egy újabb melléfogás. Nem baj, nem adom fel! Hiszem, hogy egyszer a koreaiak is le tudnak tenni az asztalra egy olyan történelmi/fantasy sorozatot amire azt mondom: ejha, ez jó volt! De sajnos az nem a Crowned Clown.

Értékelés: 4/10

Film adatlap

The Crowned Clown

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
tortenelmi/kosztumos
Vetítés dátuma
2019-01-07
Epizódok száma
16
Koldus és királyfi újratöltve

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • edimir
  2 éve
  Igen, a Masquerade, de sajnos annak erényei nélkül. Gondolkodtam is rajta, hogy a filmhez képest mivel töltik majd ki a sorozat adta plusz időt. Úgy tűnik, hogy egy romantikus szállal. Kár, a mozifilm magasra tette a mércét, a sorozat eddig számomra csalódás. A történelmi kosztüm lötyög a vérszegény karaktereken.

 • edimir
  2 éve
  A Masquerade (2012) film tűnik az alapnak. Az első két rész megnézése során elég sok az egyezés, a hasonló jelenet.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: Binky

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások