Friss drámáink:
Card image cap

Matrimonial Chaos - 1. rész után

lapishun

Kezdem a lényeggel: Remekmű. Évente talán egy-két olyan koreai sorozat készül, ami teljesen le tud venni a lábamról az élethűségével és a tartalmasságával. (Ezek: Reply 1988, Age of Youth, Még a héten megcsal a nejem és a My Mister). Igen rövid a lista, mindössze 4 sorozat került fel rá. De nagyon úgy fest, hogy egy ötödiknek is meg van az esélye.

A Matrimonial Chaos (magyarul: Hitvesi káosz) hihetetlenül erősen kezd. Hiába a sok könnyed és humoros hangvételű jelenet, oly erővel sugárzik belőle, hogy a karakterek előtt hatalmas dráma, hosszú és keserves, de tanulságos út áll, hogy a zsigereimben érzem, bizony szívfájdító valósággal fognak majd lecsapni rám a sorozatbeli történések a későbbiekben.

A fent említett négy sorozatból kettőben Lee Sun-Kyun játszik. A Hitvesi káoszban pedig Cha Tae-Hyun a férfi főszereplő. Talán nem véletlen, hogy egyikük sem az a kimondott szépfiú. Talán nem véletlen, hogy ahhoz, hogy egy igazán tartalmas drámát kapjunk nem árt, ha nem a külsőségre teszik a hangsúlyt. (Persze nem állítom, hogy a külső és a belső értékek ne férnének meg egymás mellett, de mégis valahogy a szépfiúktól ritkán látok igazán emlékezetes sorozatot).

A sorozat szerintem elég megosztó lesz és nagyon sok múlik majd a fordító munkáján, aki a kezébe veszi a sorozatot. Mert bár nem tűnik nehéznek a szöveg, mégis hihetetlenül kidolgozott és minden apróságnak jelentősége van, amit a karakterek kiejtenek. Telis-tele vannak a párbeszédek finom utalásokkal, olyan hangulatelemekkel, amiket nehéz lehet pont úgy visszaadni, hogy beleilleszkedjen a sorozat világába.

És megosztó lesz, mert szerintem a női főszereplőkre (Bae Doo-Na és Lee El) és az általuk eljátszott karakterekre, úgy tippelem nagyon ki lesz hegyezve a női néző. Nem biztos, hogy könnyű azonosulni bármelyikükkel is. Ahogy a férfi főszereplő karaktere sem tökéletes. Messzemenőkig nem tökéletes. És épp ezért érdekes. Mert az ember kíváncsi, hogy egy harminc éves, házas férfi képes-e ráeszmélni élete hibáira, vagy épp arra, hogy amit eddig kritizált és hibának vélt, az valójában a boldogsága maga. Szóval önkeresés a javából.

Mindent összevetve a Hitveszi Káosz egy nagyon kellemes meglepetés volt, és nagyon remélem, hogy tartani fogják ezt a színvonalat a továbbiakban, mert számomra az első rész...

Értékelés: 10/10

Film adatlap

Matrimonial Chaos

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2018-10-08
Epizódok száma
16
Életszagú dráma a házasságról.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások