Dark Hole - én így szeretlek.

1 hónapja │ írta: lapishun

A Dark Hole első 5 perce meggyőzi a nézőt, hogy a koreai sorozat gyártásban még mindig nincs akkora pénz, hogy egy kábeles tévé adó élvonalbeli látványt tudjon hozni. Márpedig, ha nincs pénz, akkor a szörnyeket és zombikat jobb hanyagolni, mert ma már átlag néző is annyi zombifilmet látott, hogy könnyen kiszúrja a bóvlit. Ugyanakkor ami a zombikra nem elég, abból egy jó kis rejtély és bűnügy még könnyedén kijön.

Így aztán kb ég és föld a zombis üldözős jelenet után következő rövid visszaemlékezés. Míg a zombikat ásítva, unott fejjel néztem, addig a főhősnő haldokló férje mellett guggoló kislány (?) meztelen talpától a hideg kirázott. Ez és a halott fejére húzott kámzsa azonnal meghozta a kedvem és lebilincselve néztem a következő perceket.
A sorozat jó munkát végez a karakterek bemutatásával. Frappáns párbeszédekkel és jól megválasztott élethelyzetekben ismerhetjük meg őket. Ha nem is mind eredeti, de pár másodperc elég őket, hogy könnyen beazonosíthassuk és akár meg is kedvelhessük őket. A vidéki HMCS-k (Helyi Menő Csávók), mint minden koreai sorozatban, itt is viccesre vannak véve, de szerencsére nem esnek velük túlzásba és még a tájszólásuk is elviselhető. Húsz perc alatt nagyjából tucatnyi szereplőt ismerünk meg és egy pillanatra sincs olyan érzésünk, hogy erőltetett iramban tolnák elénk a készítők az információkat, annyira zökkenőmentesen fűzik egymásba a jeleneteket.

Az első rész felénél már azt sem tudjuk eldönteni, hogy mit nézünk, zombis sorozatot, horrort, krimit, vígjátékot, katasztrófa filmet, miszticizmussal és okkultizmussal foglalkozó thrillert, vagy valami lelki sérüléseket feldolgozó mélydrámát.

Ahogy haladtunk előre, úgy tört elő belőlem az érzés, hogy hű, ha az eddig bemutatott karaktereket mind összeterelik és egy csapatot fognak alkotni, akkor ez bizony nagyon jó lesz! Egy rendőr, egy sorozatgyilkos, egy sámán, egy autószerelő és egy kislány… Hmmm, érdekes felállás.

Az első rész végére teljesen beszippantott az epizód hangulata és teljesen megbocsátottam a nyitó jelenetben látott bénázást, mert utána egyszerűen minden percét élveztem. Ha a készítők tudják tartani ezt az iramot, akkor az év legizgalmasabb sorozata vár ránk.

Hozzászólások

A cikkhez kapcsolódó film:

Dark HoleMegnézem az A-POP.EU adatbázisában

SZEREPLŐK

Kim Ok Bin
Lee Hwa-Sun szerepében
Lee Joon Hyuk
Yoo Tae-Han szerepében


Mit fordítok épp?
Ever Night
16. rész