Filmajánló - House of the Hummingbird

1 éve │ írta: lapishun

Ez a film nem lesz sokatok kedvence, hisz nincsenek benne jóképű fiúk, sőt alig vannak benne férfi szereplők. És azzal sem fogom emelni a népszerűségét, ha azt javaslom, egy százas zsepit készítsetek be a megnézéséhez.
A House if the Hummingbirdre figyelni kell, mert nem dörgöli az arcodba a történéseket, se a mondanivalóját. Csendben, gyengéden elmesél egy történetet és megesik, hogy a legfontosabb részletre csak pár másodperc jut... pontosan úgy, ahogy az életben. Itt nincsenek pátoszos pillanatok, ki-ki maga dönti el mennyit akar látni a filmből, mennyit akar befogadni belőle.
A film már a nyitó jelenetnél kirángatta alólam a talajt. Ilyen gyönyörűen és finoman megmutatni azt, hogy egy lány, sőt egy család élete mekkora fordulatot vesz, miközben egész végig nincs kimondva, mi történt valójában, csak a két szám árul el mindent. E két szám határozza meg, hogy a főhősünk miért olyan, amilyen, miért oly fontos az számára, hogy szeressék, miért keresi mások szeretetét, és miért oly fontos számára, mikor végre talál valakit, aki igazán törődik vele.
A gyerek színészek mindegyike remek, de Park Ji-Hoo játékára nincsenek szavak. Elképzelni nem tudom, hogy szorulhatott egy 15 éves kislányba ennyi érzelem és értelem, hogy hitelesen a bőrébe tudjon bújni egy elsőre átlagosnak tűnő, de nagyon is összetett érzelmekkel küzdő karakternek.
Kétlem, hogy férfi ilyen filmet képes lett volna készíteni, az első filmes író és rendező Kim Bo-Ra szerintem az utóbbi évek nagy felfedezettje lehet, bármi is jöjjön ki legközelebb a kezei közül, én biztosan ott leszek, hogy megnézzem.
Mindenkinek ajánlom a filmet, aki szereti a szép, intelligens és finom drámákat!

Értékelés: 10/10

Hozzászólások


HaNa
1 éve
El sem tudtam képzelni,hol lesz lehetőségem megnézni ezt a filmet, annak ellenére, hogy hiányozni fognak a szépfiúk, mert mágnesként vonz a téma. Szerencsére, avagy szerencsémre megtaláltam a Koreai Filmfesztivál programjai között, ott a helyem! Köszönöm az ajánlót.
(Corvin Mozi , 2020.09.08 18h)
A cikkhez kapcsolódó film:

House of HummingbirdMegnézem az A-POP.EU adatbázisában


Mit fordítok épp?
Ever Night
16. rész