Love and Destiny - 1. rész után

2 éve │ írta: lapishun

Általában nagy levegőt veszek, mielőtt kínai fantasy sorozat megtekintésébe kezdek, mert nehezen viselem a rám váró mérhetetlen mélységű giccstengert. Nem tudom, miért van így, de rám ezek az alkotások mindig így hatnak, vagy teljesen elvarázsolnak a koherens, aprólékos kidolgozásukkal, vagy el borzasztanak a túlcsicsázottságukkal. Ez előbbiből jóval kevesebb van sajnos.

A Love and Destiny főcíme borzasztó. A legrosszabb a legrosszabbak közül. Ahogy az első jelenet is, amiben a főszereplő rémálmába kapunk betekintést, ahol is démoni küzdelem folyik. Egyszerűen szörnyű volt cgi.Aztán a főhősünk felébred és egy olyan gyönyörű, mesebeli, csodálatosan kidolgozott kertben és otthonban találjuk magunkat, hogy a nyálam elcsöppent rá! Egyszerűen Pazar volt! Vagy ötször visszatekertem és néztem újra azt a 30 másodpercet, amiben a főhős az apját keresve a házhoz érkezik. Ó Istenem, bár minden jelenet ennyire fenomenális lenne! Egyszerűen tökéletes munkát végzet a díszletet felépítő, és a digitális utómunkát végző stáb a látványtervért felelős szakember keze alatt! Ténylegesen már-már Gyűrük Ura magasságokba szaladt annak a kis helyszínnek a berendezése. Nagy taps nekik!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de zavarni szokott, ha túljátsszák a viccesnek szánt karaktereket a fantasykban, itt viszont az apa és lánya közti kommunikáció kifejezetten hangulatosra és humorosra sikerült. Élveztem a párbeszédjüket. Bár a lány affektálása valószínű a legtöbb női nézőt taszítani fogja, nekem rögtön belopta magát a szívembe.Sajnos a forgatókönyv nem áll a helyzet magaslatán, kissé sutára vagy erőltetettre sikeredtek több helyen is az átvezetések, a néző nem mindenhol tudja követni miért következik az egyik történés a másikból, máskor pedig érezni lehet, hogy a történet oltárán fel lett áldozva a logika. És az olyan dolgok sem könnyítik meg az értelmezést, amikor a full cgi környezetben a rosszul instruált színész látványosan felfelé kémlel, mikor amit néznie kellene, az alatta történik, nem pedig felette.

A sorozat humora végig élvezhető, a karakterek szinte mindegyike szerethető és bár akad színész, amelyik picikét túljátssza a ráosztott szerepet, ez szerencsére nem annyira irritáló.

A sorozat hihetetlen költségvetésből készülhetett, de hihetetlen sokat is akar megmutatni. Olyan magasra teszi a mércét a helyszínekkel, és mágikus teremtményekkel, képességekkel, amit nem mindig tud megugrani, s bizony főleg a különböző lények animációja kapcsán kilóg a lóláb.

Ettől függetlenül teljesen pozitív csalódás a Love and Destiny, mindenkinek ajánlom figyelmébe, aki egy könnyed fantasyra vágyik.
Értékelés: 7/10

Hozzászólások

A cikkhez kapcsolódó film:

Love and DestinyMegnézem az A-POP.EU adatbázisában


Mit fordítok épp?
Ever Night
16. rész