Love Affairs in the Afternoon - 1. rész után

2 éve │ írta: lapishun

Nincs sok bizalmam a feldolgozások iránt, így picit kételkedve fogtam bele a japánok sikersorozatának koreai feldolgozásába.

Nagyjából egy perc telt el, mikor már tudtam, hogy jó irányba haladunk. Szeretem, mikor hangulatos, karakterformáló jelenetekkel indul egy sorozat. Sokatokkal vitatkoztam már erről, de egyszer próbáljátok ki! Indítsátok el egy új sorozat első epizódját és az első perc végén állítsátok meg! Szerintem, amelyikről tudtok mit mondani, érzéseket, hangulatot kelt bennetek már ennyi idő alatt is, abban már nem nagyon fogtok csalódni.
Itt az első percben már kapunk három remekül fényképezett jelenetet, amiben az első hangulatot teremt, a második kíváncsiságot szül, a harmadik karaktert formál. Remek kezdés! Remek!De nem csak az első benyomás tetszett. Az első epizódban egy elég összetett szerelmi sokszöget vázoltak fel néhány egészen jól felépített karakterrel, olyanokkal, akikkel ritkán találkozunk koreai sorozatban. A főszereplő kissé naív életszemlélete mellé tankönyvszerűen csatlakoztatják be a sokat látott, érett, gazdag feleséget és a kapcsolataikat.A sorozat a boldogságról, illetve annak kereséséről szól, kedvesen és egyszerűen. Néhol túl egyszerűen, ez igaz, de ez nem válik kárára, hiszen végig emberi és teljesen hihető marad. Akad egy-két eltúlzott karakter (a két férj), de még bőven az elviselhetőség határán belül maradnak.
A két női főszereplőt csak dicsérni tudom, főleg Park Ha-Sunt, aki a gyerekszerepekből kinőve igazán érett és remek színésznő lett, tényleg élvezet nézni a játékát. És akkor beszéljünk a férfi színészekről! Mivel ez is nőközpontú sorozat, alig-alig tűnnek fel a képernyőn, de így is elmondhatom, hogy Lee Sang-Yeob végre kinőtt a bájgúnár szerepből. Nagyon tetszik a visszafogott, de kifejező játéka. Jo Dong-Hyuk viszont nagy csalódás. Túljátszott „hűde menő vagyok” karaktere az első részben engem inkább megmosolyogtatott, semmint komolyan tudjam venni az alakítását (azt a fél percet).Nagyon élveztem az első részt. Egy igazi felnőtt dráma, finom történet szövéssel, remek narrációval és jó alakításokkal. Az idei nyár legjobb sorozata számomra eddig.
Értékelés: 8/10

Hozzászólások

Ehhez a filmhez 16db felirat van!

Tovább a feliratokhoz
A cikkhez kapcsolódó film:

Love Affairs in the AfternoonMegnézem az A-POP.EU adatbázisában

SZEREPLŐK

Lee Sang Yeob
Yoon Jung Woo szerepében
Park Ha Sun
Son Ji Eun szerepében
Ye Ji Won
Choi Soo Ah szerepében
Jo Dong Hyuk
Do Ha Yoon szerepében


Mit fordítok épp?
Ever Night
16. rész