Friss drámáink:
Eungyo
Eredeti nyelv
koreai

Műfaj
drama

Értékelés
5.00 (3 szavazat alapján)

Vetítés dátuma
2012-04-15

Epizódok száma
1
Először is, mielőtt bármit írnék a filmről, megkérnék minden kiskorút, hogy menjen igyon meg egy kakaót a konyhában és ne olvasson tovább és főleg ne nézze meg a filmet!
A felnőtteket meg arra kérem, hogy adjanak egy esélyt a filmnek, bár ha az ösztönös reakciójuk az lesz, hogy ökölbe szorul az öklük a nézése közben vagy öklendezni kezdenek, az is érthető.
A TOVÁBBIAKBAN SPOILER VESZÉLY! NE OLVASS TOVÁBB, HA NEM AKAROD TUDNI, MIRŐL SZÓL A FILM!
Sosem szoktam leírni előre, hogy miről szól egy film, de most muszáj vagyok felhívni a figyelmet, hogy lesz pár súlyos téma a filmben, amit nem könnyű megemészteni, és olyan tabuhoz is hozzá mer nyúlni, mint egy a 70 éves férfi és egy 17 éves lány kapcsolata.
A film nézése közben nehéz elvonatkoztatni a látottaktól, nehéz elhallgattatni a homloklebenyünk zugából sikítozó kis manót, aki folyton azt kiáltja megállás nélkül, hogy "ez így nem helyes". Ám a készítők nem is akarják elhallgattatni ezt a hangot, nagyon is a nézők kezébe helyezik a döntést, hogy hogyan ítélkezünk. Ők bemutatnak két embert, akik életük egy nagyon különleges eseményén esnek át. Ahogy a néző vívódik a látottak felett, úgy vívódik a főhős is, hisz hiába éli meg gyönyörűnek a vonzalmát a lány felé, legalább ugyanannyira elitéli önmagát és inkább a titkon megélt csodálatba menekül saját maga erkölcse és a társadalom feltételezett rosszallása elől.
A két főszereplő, Park Haeil és Kim Goeun zseniálisat alakít, minden dicséretet megérdemelnek, az alázat amivel eljátszatták a szerepüket példa értékű, nem lehetett könnyű egyiküknek sem.
A film művészi szintre emeli a nézőben keltett disszonanciát. Azt, ahogy nézőként megértjük az öreg csodálatát a lány ártatlan szépsége iránt és közben mégis undorodunk tőle.
Bár több fordulat is van a cselekményben, a fókuszból egy pillanatra sem kerül ki a fiatalságot csodáló öreg, és a felnőtt életre rácsodálkozó fiatal párosa.
A film legnagyobb erénye, hogy nem tör pálcát felettük, sőt emberként engedi szabadulni őket ebből a különös kötelékből. Bár egy szó sem esik vallásról a filmben, mégis van valami erkölcsi vonal, főleg ahogy az utolsó jelentet átjárja a kegyelet és ezáltal megváltást kapnak.
Persze a bűn megtörténik, de azt nem ők követik el, sőt mind áldozattá válnak, még ha kicsit önmaguk áldozatává is.
Értékelés: 10/10
Nincs trailer :(
  Nyelv Epizód Leírás feltöltő Letöltés Jelentés
  1 BTS verzióhoz lapishun 98
  A letöltés számláló kísérleti jelleggel működik és csak a 2018.12.28. utáni megtekintéseket/letöltéseket számolja.
  Az online megtekintés csak regisztrált látogatónk számára elérhető.
  Az oldalon elhelyezett feliratokért és linkelt videókért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azokat felhasználóink helyezték el nálunk. Szerzői- vagy bármely más jogi aggály esetén - kérésre - eltávolítjuk azokat.
  Ahhoz, hogy az oldalon továbbra is elérhetők maradjanak a fordítók munkái és ne haragítsuk magunkra a jogtulandosokat, törlünk minden online megtekintésre vezető linket a hozzászólások közül is. Kérünk mindenkit, ne kérjetek és ne is kínáljatok ilyesmit hozzászólásokban!
  Köszönjük.
Nincs cikk ehhez a filmhez/sorozathoz. :(
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.


- +

 • novcsi6
  1 hónapja
  Szia, Köszönöm szépen az ismertetőt és a feliratot is. Kiváncsian várom színészek alakítását is

 • csikoszoltan
  1 hónapja
  Eungyo - A Muse
  Dél-Koreai, 2012-es, kb. 129 perces, dráma, díjnyertes film.
  Ez a remek-zseniális film egy regény alapján készült.
  Kim Go-Eun első filmszerepe amiért megkapta-elnyerte négy díjátadó helyről is a "legjobb új színésznő" díjat.
  A film olyan témát boncolgat - tár elénk ami eléggé megosztó lehet és sokan majd máshogy látják-véleményezik és élik meg (ezért mindenkinek ajánlom a megnézését, elgondolkodtató és mindenképp érzéseket kiváltó film-történet, csak itt nagyobb lesz az eltérő vélemények a nézőktől és ettől is olyan jó ez a film-történet).
  Sokan csak Kim Go-Eun és Park Hae II színészek alakítását említik meg, számomra mindhárom főszereplő színész (Kim Moo-Yul/Kim Mu-Yeol) tökéletes alakítást nyújtott.
  Többször hívtam fel a figyelmet erre a filmre már és szerencsére végre lett hozzá magyar felirat, amit Lapishun fordító készített el és nagy köszönet érte neki (nagyon csodálkozom is, hogy eddig a fordítók figyelmét elkerülte ez a film).
  Történetről:
  Három karakter akik közt egy bonyolult kapcsolat jön létre: Egy 70-es éveiben járó költő és egyetemi tanár, neki egy segítője és tanítványa és egy 17 éves középiskolás lány.
  Számomra (vagyis ez az én saját véleményem, másoknak lehet hogy nem ez lesz) a 70-es éveiben járó férfi bizonyos tettei teljesen elítélendő és nem tartom egyáltalán helyesnek!
  Amikor a lány lába közé néz azzal nincs semmi baj, hiszen elkapja a tekintetét és ez nem volt kiszámítható történés. Amikor a lány polója alá néz alvás közben az már nem elfogadható számomra, hiszen direktbe történik. Amikor a lány henna festékel festi a férfit az a történés sem fogadható el számomra, itt a férfinak igenis a lánynak nemet kéne mondania, pontosabban arra hogy ezt milyen pózban teszik, felhívnia a lány figyelmét hogy ez így nem helyén való.
  A filmben idős férfi fantáziáját teljes mértékben elfogadom és nincs benne semmi kivetnivaló. Teljesen normális egy idős embertől is a szexuális fantáziálgatás, még egy jóval fiatalabb iránt is! De csak addig amíg ez megmarad fantázia szinten. Miért is? Nincs olyan ember aki pl. ne fantáziálgatna egy hírességről és lehet hogy egy idős ember is akár egy nagyon fiatal hírességről fog fantáziálgatni.
  Számomra csak akkor elfogadható egy fiatalabb lány és egy jóval idősebb férfi kapcsolata vagy csak szexuális viszonya, ha a fiatalabb lánynak már vannak - voltak szexuális élményei - tapasztalatai.
  A film vége előtt már-már úgy voltam vele, hogy talán megbocsájtható az idős férfi hibái (a fiatal lánnyal szemben), de ekkor a film végén is elkövetett bűnőket. Kukkolás hiszen ezt is direkt csinálta és ezek után a tanítványa-segítője ellen elkövetett bűn, itt jöttem rá ha nem lett volna tanítvány, hanem csak az idős férfi és a fiatal lány ismerte volna egymást akkor nagyvalószínűséggel megtörténhetett volna az hogy átlépi határt.
  Az idős férfi részéről teljesen érthető az érzéketlen férfi-tanítvánnyal szemben, hogy megakarta mutatni-rávezetni a fiatal lányt a szépségére-értékeire, de azt úgy kellett volna tennie, hogy nem lép át bizonyos határokat. Számomra amúgy a két férfi kölcsönösen használta ki egymást.
  Főszereplők:
  -Kim Go-Eun (Goblin/Dokkaebi, Cheese In The Trap, The King: Eternal Monarch, Monster, Coin Locker Girl, Tune In For Love)
  -Park Hae II (The Fortress, The Host)
  -Kim Moo-Yul/Kim Mu-Yeol (Intruder, Space Sweepers, Honest Candidate, The Gangster, The Cop,, The Devil, Illang: The Wolf Brigade, Forgotten, Warriors of the Dawn, Northern Limit Line, Bad Guys: Vile City, My Beautiful Bride)

 • tina60
  2 hónapja
  Köszönöm szépen a fordítást!

 • Balajti Kati
  2 hónapja
  Sziasztok!
  Tabukat nem találtam, de egy zseniális koreai filmet igen. Az operatőri teljesítmény zseniális. Yess... Ezért nem lehet a koreai filmeket lepipálni, nálam az elsők!

 • csabamama2
  2 hónapja
  Köszönöm szépen a munkádat, egy letöltési linket nem tennél föl? Azt is köszönöm:-))

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások