Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!

Dong Yi /A királyi ház titkai

Eredeti nyelv
koreai

Műfaj
tortenelmi/kosztumos

Értékelés
4.62 (13 szavazat alapján)

Vetítés dátuma
2010-03-22

Epizódok száma
60

A 60 részes sorozatot a MBC csatorna mutatta be 2010-ben , azóta több országnak is eladták a vetítés jogát, több magyar tévécsatorna is műsorára tűzte "A királyi ház titkai" címmel.
Kjonggi tartományban egy filmstúdióban korhű díszletben forgatták a történet jeleneteit.

A dráma cselekménye valós történelmi tényeken alapul.

A történet főszereplője Dong Yi (a kislány szerepében Kim You Jung),
aki a kezdetekkor a folyóparton talál egy haldoklót, aki utolsó mozdulataival megmutatja,hogy ki a gyilkosa, de Dong Yi nem érti a jeleket. Ő a boncmester segédjének lánya, bátyja udvari zenész. Az édesapja a Penge Szövetségének is vezetője, amely titkos társaság a nincsteleneken igyekszik segíteni. Ez a szövetség az udvari intrika és bűnbakgyártás miatt vád alá kerül, a tagokat elítélik, majd ártatlanul kivégzik. A kislány egyedül marad, de mindenképpen az udvarban akar kerülni, hogy kiderítse az igazságot.
A királyi zeneakadémián lesz cseléd, ahol felnőve (Han Hyo Joo) mindenkit bámulatba ejt szépségével, okosságával, kedvességével, miközben ő nem felejti el ígéretét, megkeresi azokat, akik miatt árva életre kényszerült.
Az udvarban támogatókra talál, de ahogy lenni szokott az árulások, hamis vádak, az érdekszövetségek állandó változása nagyon sok nehézséget, gyakran életveszélyt hoz a lány életébe.
Különleges körülmények között ismerkedik meg az uralkodóval, Suk Jong királlyal, akivel igazi szerelembe esik, 3 gyereket szül neki.
A zeneakadémiai szolgáló szintjéről indulva emelkedik ki, először udvari számvevőszéki udvarhölgy rangra kerül, majd a király szerelmeként nagytiszteletű úrhölgy rangra emelkedik, Szukvon úrnőként a király ágyasa lesz (a középső fia révén a trónörökös anyja). Múltja miatti száműzetése után visszatér a palotába, ahol Szuki úrnőként a második szintre emelkedik, majd a király ( Ji Jin Hee) a legmagasabb ágyasi szintre emeli, Szukbin úrnőként. A Hee-bin (mint Jang úrnő megnevezése) és a Suk-bin (mint Dong Yi rangja) egészen magas feleségszintnek felel meg, ami a két közrangú hölgy esetében különlegesnek és meglehetősen ritkának számít. "Wang Hu" azaz a király első feleségének rangja csak In Hyeon császárnének jár.




Lebilincselő, eseménydús sorozat, egy percig nem hagy unatkozásra időt.







数奇

FELIRATOK

    Nyelv Epizód Leírás feltöltő Letöltés Jelentés
    Az oldalon elhelyezett feliratokért és linkelt videókért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azokat felhasználóink helyezték el nálunk. Szerzői- vagy bármely más jogi aggály esetén - kérésre - eltávolítjuk azokat.

SZÍNÉSZEK

Bae Soo Bin
Cha Jeon-Soo szerepében
Cheon Ho Jin
Choi Hyo-Won, Dong Yi apja szerepében
Han Hyo Joo
Dong Yi, felnőtt szerepében
Jeong Dong Hwan
Oh Tae-Suk szerepében
Ji Jin Hee
Suk Jong király szerepében
Kim Yoo Jung
Dong Yi kislányként szerepében
Lee Gyu Bok
Oh Tae-Poong szerepében
Lee So Yeon
Jang Hee-Bin szerepében
Park Ha Sun
In Hyeon, a király első felesége szerepében
Park Jung Soo (1953)
Myeongseong királyné, a király anyja szerepében
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.
Cookie beállítások