Friss drámáink:
Dong Yi /A királyi ház titkai
Eredeti nyelv
koreai

Műfaj
tortenelmi/kosztumos

Értékelés
4.62 (13 szavazat alapján)

Vetítés dátuma
2010-03-22

Epizódok száma
60
A 60 részes sorozatot a MBC csatorna mutatta be 2010-ben , azóta több országnak is eladták a vetítés jogát, több magyar tévécsatorna is műsorára tűzte "A királyi ház titkai" címmel.
Kjonggi tartományban egy filmstúdióban korhű díszletben forgatták a történet jeleneteit.

A dráma cselekménye valós történelmi tényeken alapul.

A történet főszereplője Dong Yi (a kislány szerepében Kim You Jung),
aki a kezdetekkor a folyóparton talál egy haldoklót, aki utolsó mozdulataival megmutatja,hogy ki a gyilkosa, de Dong Yi nem érti a jeleket. Ő a boncmester segédjének lánya, bátyja udvari zenész. Az édesapja a Penge Szövetségének is vezetője, amely titkos társaság a nincsteleneken igyekszik segíteni. Ez a szövetség az udvari intrika és bűnbakgyártás miatt vád alá kerül, a tagokat elítélik, majd ártatlanul kivégzik. A kislány egyedül marad, de mindenképpen az udvarban akar kerülni, hogy kiderítse az igazságot.
A királyi zeneakadémián lesz cseléd, ahol felnőve (Han Hyo Joo) mindenkit bámulatba ejt szépségével, okosságával, kedvességével, miközben ő nem felejti el ígéretét, megkeresi azokat, akik miatt árva életre kényszerült.
Az udvarban támogatókra talál, de ahogy lenni szokott az árulások, hamis vádak, az érdekszövetségek állandó változása nagyon sok nehézséget, gyakran életveszélyt hoz a lány életébe.
Különleges körülmények között ismerkedik meg az uralkodóval, Suk Jong királlyal, akivel igazi szerelembe esik, 3 gyereket szül neki.
A zeneakadémiai szolgáló szintjéről indulva emelkedik ki, először udvari számvevőszéki udvarhölgy rangra kerül, majd a király szerelmeként nagytiszteletű úrhölgy rangra emelkedik, Szukvon úrnőként a király ágyasa lesz (a középső fia révén a trónörökös anyja). Múltja miatti száműzetése után visszatér a palotába, ahol Szuki úrnőként a második szintre emelkedik, majd a király ( Ji Jin Hee) a legmagasabb ágyasi szintre emeli, Szukbin úrnőként. A Hee-bin (mint Jang úrnő megnevezése) és a Suk-bin (mint Dong Yi rangja) egészen magas feleségszintnek felel meg, ami a két közrangú hölgy esetében különlegesnek és meglehetősen ritkának számít. "Wang Hu" azaz a király első feleségének rangja csak In Hyeon császárnének jár.
Lebilincselő, eseménydús sorozat, egy percig nem hagy unatkozásra időt.数奇
Bae Soo Bin
Cha Jeon-Soo szerepében
Cheon Ho Jin
Choi Hyo-Won, Dong Yi apja szerepében
Han Hyo Joo
Dong Yi, felnőtt szerepében
Jeong Dong Hwan
Oh Tae-Suk szerepében
Ji Jin Hee
Suk Jong király szerepében
Kim Yoo Jung
Dong Yi kislányként szerepében
Lee Gyu Bok
Oh Tae-Poong szerepében
Lee So Yeon
Jang Hee-Bin szerepében
Park Ha Sun
In Hyeon, a király első felesége szerepében
Park Jung Soo (1953)
Myeongseong királyné, a király anyja szerepében
  Nyelv Epizód Leírás feltöltő Letöltés Jelentés
  A letöltés számláló kísérleti jelleggel működik és csak a 2018.12.28. utáni megtekintéseket/letöltéseket számolja.
  Az online megtekintés csak regisztrált látogatónk számára elérhető.
  Az oldalon elhelyezett feliratokért és linkelt videókért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azokat felhasználóink helyezték el nálunk. Szerzői- vagy bármely más jogi aggály esetén - kérésre - eltávolítjuk azokat.
  Ahhoz, hogy az oldalon továbbra is elérhetők maradjanak a fordítók munkái és ne haragítsuk magunkra a jogtulandosokat, törlünk minden online megtekintésre vezető linket a hozzászólások közül is. Kérünk mindenkit, ne kérjetek és ne is kínáljatok ilyesmit hozzászólásokban!
  Köszönjük.
Nincs cikk ehhez a filmhez/sorozathoz. :(
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.


- +

 • kikyou8802
  3 éve
  Örök kedvenc ez a sorozat!♡

 • SzEszter88
  3 éve
  Egy kicsit én javítanék a cikken: nem Kjonggi hanem Yonggi tartományban található az a filmstudió amit MBC Dravia filmstudiónak hívnak, és In Hyeon nem császárné volt hanem királyné. Elnézést de ezek szemet szúrtak nekem

 • SzEszter88
  3 éve
  Imádtam és imádom a mai napig ezt a sorozatot

 • csutkajutka
  3 éve
  A valóban érdekes történet a Yi San doramában folytatódik. Különösen megható jelenet, mikor Dong Yi kettősgyűrűje felbukkan. :-)

 • Kahlil Gibran
  3 éve

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: lapishun

Beküldte: lapishun

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások