Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!

Memoir of a Murderer

Eredeti nyelv
koreai

Műfaj
krimi/thriller

Értékelés
4.75 (4 szavazat alapján)

Vetítés dátuma
2017-09-06

Epizódok száma
1

Kim Young Ha 2013-as "Salinjaui Gieokbeob" c. novelláján alapul a film története.
Byeong-Soo (Sol Kyung Gu) az egykori sorozatgyilkos most Alzheimer-kórtól szenved. Lányával, Eun Hee-vel (Seol Hyun) él. Jelenleg az állatkórházban gyógyít állatokat.
Byeong Soo egyetlen célja az marad az életben,hogy lánya életét megmentse.

Egy napon kocsijával nekiütközik a rendőrtiszt, Min Tae Joo (Kim Nam Gil) kocsijának. Kinyílik a hátsó csomagtartó, és meglát egy becsomagolt halottat. Min Tae Joo azt mondja,hogy szarvast ütött el, de a beteg elméjű ember hatodik érzékével megsejti, egy másik sorozatgyilkossal van dolga. Rettenettel veszi tudomásul, amikor lánya, Eun Hee oldalán felbukkan az amúgy fess, jó magaviseletű, jól nevelt férfi.
Amit eddig leírtam, nagyjából ez fedi le a tényeket a drámában. Mivel a cselekmény során minden egyéb helyzet egy Alzheimer-kóros ember emlékezetének a terméke, az ő szemszögéből látjuk az eseményeket. Nem tudjuk ténylegesen találkozik-e emberekkel, nem tudjuk, álmodja-e a helyzeteket, vagy halucinálja. Nem tudni, mi az, ami megtörtént, és mi a képzelet szüleménye. Ha felébred, nem tudjuk,hogy egy nap telt-e el, vagy egy hét... Amikor újabb gyilkosságokról kap értesítést, akkor önmaga sem tudja, ő volt-e az elkövető, vagy sem.
Minden erejét összeszedve elkezd nyomozni Tae Joo után, naplót ír, diktafont használ, hogy emlékeit frissen tartsa.
A bizonytalanság-faktor miatt (nem tudjuk mi valós, mi nem az) a történet még izgalmasabb.
A tét valóban az lesz, meg tudja-e őrizni az emlékeit addig, amíg a lánya élete veszélyben van?

A szereplők ls elképesztően jók! Különösen az abszolút főszereplő, Sol Kyung-Gu. Úgy játszik el egy volt sorozatgyilkost, hogy szurkolunk neki, és szinte együttérzünk vele. Különösen amikor kimegy a bambuszerdejébe és szenved, próbálja az emlékek szilánkjait összerakni.



Kim Nam Gil karaktere a bűbájos rendőrtiszt, szintén sötét múlttal, és gyerekkorral hihetetlenül jól építkezik a szerepben.



Seolhyun karaktere a lehető legjobb lánya egy emlékezetét vesztő embernek. Készségesen, panasz nélkül gondoskodik róla, eltűri hóbortjait, szereti.



Ajánlom a filmet megnézésre!


数奇

FELIRATOK

    Nyelv Epizód Leírás feltöltő Letöltés Jelentés
    Az oldalon elhelyezett feliratokért és linkelt videókért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azokat felhasználóink helyezték el nálunk. Szerzői- vagy bármely más jogi aggály esetén - kérésre - eltávolítjuk azokat.

SZÍNÉSZEK

Hwang Suk Jung
Jo Yeon-Joo szerepében
Jung In Gyeom (Jeong In Gyeom)
Byeong Soo apja szerepében
Kil Hae Yeon
Maria/Byeong Soo "nővére" szerepében
Kim Nam Gil
Min Tae-Joo szerepében
Lee Byung Joon
Költészet oktató szerepében
Oh Dal Su
An Byeong Man szerepében
Seol Hyun (Kim Seol Hyun)
Eun Hee szerepében
Sol Kyung Gu
Kim Byeong-Soo szerepében
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.
Cookie beállítások