Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!

Portrait of a Beauty

Eredeti nyelv
koreai

Műfaj
tortenelmi/kosztumos

Értékelés
4.60 (5 szavazat alapján)

Vetítés dátuma
2008-11-13

Epizódok száma
1

Romantikus történet egy híres festőről. Sin Jun Bok-ot, művésznevén Hyewon-t, a Joseon-dinasztia három legnagyobb festőművésze között tartják számon, valós történelmi szereplő. A történet mégis fikció, "A szél festője" c. kitalált történetet 2008ban sorozatfilmként, és a siker reményében még azon az éven mozifilmen is feldolgozták.
Két komoly kritika is érte a filmet. Egyrészt valós történelmi szereplők esetén az alkotói szabadsággal élve elferdíteni a híresség életét és személyiségét, miközben alkotásait valósan mutatják be, téves információkat rögzíthet a nézőkben. A másik a film korhatárossága. Abban a Koreában, ahol a 70es években a szoknyák hosszát is rendőrök méricskélték, és általában kifelé prűdnek mutatkozó társadalomban ezt a filmet túlságosan is öncélú szexualitást ábrázolóként jellemezték.
Ami a valóságnak egyáltalán nem felel meg,hogy a festő férfinak öltözött nőként vált volna udvari festővé. Több generáción keresztül Hyewon családjában többen is udvari festők voltak a férfiak.
A film mégis kasszasiker lett. Köszönhetően az adott történelmi helyzetet hitelesen és élethűen bemutató díszleteknek, öltözeteknek, a szép és elegáns kiszengeknek, a szépséges tájképeknek, az apróságokra is odafigyelő ábrázolásnak.
A festő, a filmben festőnő(!), leghíresebb alkotásai is megjelennek. Ami a hiteles a történetben,hogy alkotásai a valóságot tükrözik vissza, valamint valóban pikáns témájúak. Mindez akár elég indokot is szolgáltathatott a Királyi Festészeti Akadémiáról, a Dohwaseo-ból történő eltávolítására. Kegyvesztetté vált, és végül kiutasították az udvarból, további sorsa bizonytalan. Tehát a történelmi valóság és a film története nem kötelezően függ össze.
A film középpontjában egy szerelmi négyszög áll, sok-sok drámával, könnyel, szenvedéssel és intrikával.
Ismert sorozatszereplők adták nevüket a filmhez:
Kim Gyu Ri, Kim Young Ho, Kim Nam Gil, Choo Ja Hyun



数奇

FELIRATOK

    Nyelv Epizód Leírás feltöltő Letöltés Jelentés
    Az oldalon elhelyezett feliratokért és linkelt videókért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azokat felhasználóink helyezték el nálunk. Szerzői- vagy bármely más jogi aggály esetén - kérésre - eltávolítjuk azokat.

SZÍNÉSZEK

Choo Ja Hyun
Sul-Hwa szerepében
Kim Gyu Ri
Shin Yun-Bok / Shin Yun-Jeong szerepében
Kim Nam Gil
Kang-Mu szerepében
Kim Young Ho
Kim Hong-Do szerepében
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.
Cookie beállítások