Friss drámáink:
Portrait of a Beauty
Eredeti nyelv
koreai

Műfaj
tortenelmi/kosztumos

Értékelés
4.60 (5 szavazat alapján)

Vetítés dátuma
2008-11-13

Epizódok száma
1
Romantikus történet egy híres festőről. Sin Jun Bok-ot, művésznevén Hyewon-t, a Joseon-dinasztia három legnagyobb festőművésze között tartják számon, valós történelmi szereplő. A történet mégis fikció, "A szél festője" c. kitalált történetet 2008ban sorozatfilmként, és a siker reményében még azon az éven mozifilmen is feldolgozták.
Két komoly kritika is érte a filmet. Egyrészt valós történelmi szereplők esetén az alkotói szabadsággal élve elferdíteni a híresség életét és személyiségét, miközben alkotásait valósan mutatják be, téves információkat rögzíthet a nézőkben. A másik a film korhatárossága. Abban a Koreában, ahol a 70es években a szoknyák hosszát is rendőrök méricskélték, és általában kifelé prűdnek mutatkozó társadalomban ezt a filmet túlságosan is öncélú szexualitást ábrázolóként jellemezték.
Ami a valóságnak egyáltalán nem felel meg,hogy a festő férfinak öltözött nőként vált volna udvari festővé. Több generáción keresztül Hyewon családjában többen is udvari festők voltak a férfiak.
A film mégis kasszasiker lett. Köszönhetően az adott történelmi helyzetet hitelesen és élethűen bemutató díszleteknek, öltözeteknek, a szép és elegáns kiszengeknek, a szépséges tájképeknek, az apróságokra is odafigyelő ábrázolásnak.
A festő, a filmben festőnő(!), leghíresebb alkotásai is megjelennek. Ami a hiteles a történetben,hogy alkotásai a valóságot tükrözik vissza, valamint valóban pikáns témájúak. Mindez akár elég indokot is szolgáltathatott a Királyi Festészeti Akadémiáról, a Dohwaseo-ból történő eltávolítására. Kegyvesztetté vált, és végül kiutasították az udvarból, további sorsa bizonytalan. Tehát a történelmi valóság és a film története nem kötelezően függ össze.
A film középpontjában egy szerelmi négyszög áll, sok-sok drámával, könnyel, szenvedéssel és intrikával.
Ismert sorozatszereplők adták nevüket a filmhez:
Kim Gyu Ri, Kim Young Ho, Kim Nam Gil, Choo Ja Hyun数奇
Choo Ja Hyun
Sul-Hwa szerepében
Kim Gyu Ri
Shin Yun-Bok / Shin Yun-Jeong szerepében
Kim Nam Gil
Kang-Mu szerepében
Kim Young Ho
Kim Hong-Do szerepében
  Nyelv Epizód Leírás feltöltő Letöltés Jelentés
  A letöltés számláló kísérleti jelleggel működik és csak a 2018.12.28. utáni megtekintéseket/letöltéseket számolja.
  Az online megtekintés csak regisztrált látogatónk számára elérhető.
  Az oldalon elhelyezett feliratokért és linkelt videókért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azokat felhasználóink helyezték el nálunk. Szerzői- vagy bármely más jogi aggály esetén - kérésre - eltávolítjuk azokat.
  Ahhoz, hogy az oldalon továbbra is elérhetők maradjanak a fordítók munkái és ne haragítsuk magunkra a jogtulandosokat, törlünk minden online megtekintésre vezető linket a hozzászólások közül is. Kérünk mindenkit, ne kérjetek és ne is kínáljatok ilyesmit hozzászólásokban!
  Köszönjük.
Nincs cikk ehhez a filmhez/sorozathoz. :(
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.


- +

 • Kahlil Gibran
  3 éve
  A film címét adó alkotás Hyewontól: Portrait of a Beauty / Miindo

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások