Friss drámáink:
Card image cap

Cross - 1. rész után

lapishun

Orvosi sorozat… Brrr… ezzel a gondolattal láttam neki a Cross első részének. Így van, nem kedvelem túlságosan az orvosi sorozatokat, de hát az esélyt mindennek meg kell adni…

A bevezető 1 perc tipikus példája annak, hogy __NE__ kezdjünk filmet akkor, ha a technika és az erőforrás rendelkezésre áll a művészkedéshez, csak épp a művészi érzék hiányzik. Ilyen rossz ütemben vágott és feleslegesen hosszúra nyújtott „esőben ázik a karakter” jelenetet rég láttam.Aztán folytatódtak a bajok, mikor a második percben megkaptuk a „Koreában minden rendőr hülye” sablonnak megfelelő „Koreában minden börtönőr hülye” jelenetet. Én komolyan nem értem, miért kell így bemutatni minden egyes hivatalos személyt. Így hát azon már ne is akadjunk fent, hogy mindenféle háttér ellenőrzés nélkül felvesznek boldog-boldogtalant egy börtönbe….

És sorolhatnám még… Az első rész tele volt kisebb-nagyobb hibákkal, ami nem is lenne baj, ha a sorozat ne venné ennyire komolyan önmagát. De komolyan veszi.A forgatókönyv kiszámítható, bár aránylag jól ívelt. A fényképezés többnyire átlagos, vagy az alatti, egyedül az orvosi jelenetek vannak tényleg remekül megcsinálva. Látszik, hogy arra fektették a hangsúlyt. Ugyanakkor szerintem az orvosi ügyek elveszik az igazi cselekményről a hangsúlyt.

A színészi játék sajnos messze van a tökéletestől. A nagy öregek teszik a dolgukat, de néha rajtuk is érezni, hogy nincsenek megfelelően instruálva, s a levegőben lóg a karakter. Bár szeretem Ko Gyung-Pyot, de itt egyszerűen csak a számat tudtam rá húzgálni.
Egyedül Jeon Somin játékát tudtam csak élvezni, de vele meg túlságosan elfogult vagyok a Running man miatt, úgyhogy nem lenne szép, ha csak őt dícsérném.

Összességében a sorozat nem rossz, de számomra nem hordozott magában semmi újdonságot, a témája meg teljesen hidegen hagy, így én sajnos kiszállok a folytatásból.

Teljes szívből ajánlani sem tudom… egy újabb, átlagos orvosi dráma nagy ívű háttértörténettel.

Értékelés: 6/10

Film adatlap

Cross

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2018-01-29
Epizódok száma
16
Orvosi dráma

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások