Friss drámáink:
Card image cap

Mother - 1. rész után

lapishun

Nem lesznek egyszerű napjai annak, aki belevág ebbe a sorozatba. Valószínű az első olyan koreai sorozatot látjuk (én legalábbis biztosan), amelyik nyíltan vádolja meg Koreát azzal, hogy a gyermekvédelmi törvénykezési rendszer elavult és egyáltalán nem működik. Koreában nincs olyan gyámügy, amit mi ismerünk. Nincsen a gyerekeket, fiatalokat védő szociális háló. Náluk a szülő az úr. A tekintélyelvűség rányomja a bélyegét az egész társadalomra. A sorozat bemutatja, milyen az, mikor az alapvető berögződések alkalmazása mellett rádöbbennek az emberek, hogy mennyire tehetetlenek ha egy gyermek biztonságát veszélyezteti valami.Ez a sorozat nem koreai. Koreában készült, koreaiaknak… de nem koreai látásmóddal, nem koreai színészi játékkal, nem koreai történetmeséléssel. Egyértelműen nyugati (egész pontosan modern skandináv és brit) mintát követ.
Nem lesznek arcbamászó, túlmagyarázott jelenetek. Naturalisztikusan, de néha mégis inkább sejtetve, semmint mutatva meséli el számunkra a történetet.

Az első epizód gyönyörűen fényképezett felvételekkel van tele… No persze semmiféle gyönyört nem fogunk átélni, hisz a téma maga minden, csak nem gyönyörű. Sokkal inkább keserű, fájdalmas és dühítő. Sőt, azt hiszem mindenki készítse fel lelkiekben magát, hogy már az első epizód sem lesz egy könnyű utazás, mert még ha érintőlegesen is, de bizony megjárjuk a poklot, s megváltás nem igazán vár ránk.

Értékelés: 10/10

Film adatlap

Mother

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2018-01-24
Epizódok száma
16
Drámai sorozat a gyerekbántalmazásról..

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • Kahlil Gibran
  3 éve
  Belenéztem a 6. részbe. Sajnos én csak felében, harmadában értem az angolt..., és ez egy komoly drámánál kevés. Azt hiszem Lee Bo Young nagyot nyer ezzel a drámával, mert meggyőző és hiteles a szerepében. "Viselni kell", ez jutott eszembe erről a drámáról. A 3. rész tájékán majdnem bedobtam a törölközőt,de most már megnézném,ha lenne fordítása.
  Kérem szépen jelezni, ha erre jártok és olvassátok a hsz-t, van-e fordítója a sorozatnak. Köszönöm szépen!

 • Kahlil Gibran
  3 éve
  Atyaég! Ez a sorozat minden elképzelésemet felülmúlja. Ami testi-lelki kínzásnak kiteszik ezt a kislányt... Valóban, a fizikai bántalmazás tényleg csak érintőlegesen jelenik meg, de nem kevésbé elrettentő, mintha látni lehetne, mert így meg nem kiszámítható,hogy mi történt... És a Hye Na tűr szó nélkül, sőt, akár még "falaz" is a bántalmazóinak, mert gyerekkora ellenére nagyon helyesen látja, hogyha tiltakozna, vagy elmondaná,mit tesznek vele, csak neki lenne rosszabb....Ha nem lennék borzasztóan kíváncsi a "mi lesz ezután"ra, nem bírnám megnézni a következő részt...

 • Erzsike54
  3 éve
  Ez után az ajánlás után ,biztos hogy nézni fogom ,egy kicsit én is utána olvastam és akkor el döntöttem ,hogy nem fogom megnézni ezt a sorozatot .Miután el olvastam ajánlásodat az az a véleményedet , úgy gondoltam nem csak a kis minden napos drámákat kell meg néznünk ,hanem az ilyen társadalom kritikájú sorozatokat is . egy kicsit félek mivel gyermekekről szól ez a téma ,de ez a 10 -es értékelés nálad nem minden napos !

 • gigi43
  3 éve
  Az ajánlód miatt elkezdem hamarabb nézni, hogy behozzam a következő adásnapokig és azokkal haladjak. Kell közben az a pár nap, hogy átgondoljam mit láttam és megemésszem lélekben a mondanivalóját !

 • Kahlil Gibran
  3 éve
  Jó kis ajánló cikk lett! Azt hiszem megrendítően szép sorozat vár ránk. Ahogy gyanítom a Soo-Jin-t alakító Lee Bo Youngnak (ő mindenféle színésznői érdemein túl Ji Sung felesége :) ) is igazi drámai hősnő karakter jutott.
  Csodaszép a fényképezés!:

 • juud
  3 éve
  köszönöm a sorokat róla, biztosan nézni fogom.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: Binky

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások