Friss drámáink:
Card image cap

2017 Doramáinak hölgyei

Wu Xing

Végre, ez a nekem való világ!

Előre is elnézést! De mivel férfiból vagyok, bizony elég, ha szép a hölgyike, nem feltétlenül kell tökéletes színésznőnek lenni, hogy a kedvenceim közé fogadjam, hát ez van.

Azt hittem könnyű dolgom lesz, de mikor könnyű, ha nőkről van szó?

Sokukat fájó szívvel, de ki kellett szórnom, hogy redukáljam a hosszú-hosszú listát. Meglepő lesz az élmezőny? Hát, őszintén szólva nem tudom, nekem teljesen egyértelmű volt, azzal készültem el, szinte pillanatok alatt, de a középmezőnyben annyi sok szép és tehetséges hölgyemény van, hogy csak na. Most nézzük azt, hogy milyen szempontok azok, amik nekem fontosak:

Egy: Bombázó? Szép? vagy legalább csini?
Kettő: Van stílusa? Attól függetlenül, hogy a rendező mit követel meg tőle, a stylist mit aggat rá. Tudjuk jól, ha egy NŐ akar valamit… nos, azt el is éri.
Három: Akárcsak a férfiaknál, amit csinál, elszórakoztat-e?; - tudom kedvelni vagy utálni?;
Négy: Tud-e többet adni azokban a klisékben, amiket megkövetelnek a női karaktertől? /Sírás; Cukiskodás; Meglepődés; Csodálkozás; Zavarban levés; Arclegyezés; stb.stb./
A női karakterek is szigorúan meghatározottak, de TALÁN, egy kicsit nagyobb a színészi lehetőségük a hölgyeknek, mint a férfiaknak.


Nos, vágjunk bele!16. Lee Mi-Sook
Egy igazi nagyasszony nyitja a sort. Szép és stílusos. Persze ez nem meglepő -számomra-, mert ez a korosztály még ilyen. Nekik magától értetődő, hogy milyennek kell lennie egy nőnek.
Sok sorozatban szerepelt és még több filmben.
Amiből ismerős lehet: Money Flower, Temperature of Love, Jealousy Incarnate
Sorozatok, amikért díjakat kapott: Money Flower, Miss Korea, Shining Romance, Rosy Lovers.
16Lee-Mi-Sook01.jpg

15. Im Yoon-A/Yoona
Yonna…hmmm Volt egy időszak, amikor úgy választottam doramát, hogy Yonna szerepeljen benne. A THE K2 barcelonai jeleneteiben nem voltam elkápráztatva a képességeitől, a konyhai jelenetben a rámen-nel furcsa volt, de a sorozat többi részében jó volt. a Pime minister & I-ban pedig tökéletes.
Amiből ismerős lehet: The King Love, The K2, My first Time, Prime minister & I, Cinderella Man
Sorozatok, amikért díjakat kapott: Confidential Assignment, Pime minister & I, Love Rain, Cinderella Man.
15Yoona01.jpg 15Yoona02.jpg

14. Han Ji-Min
21 évesen szerepelt a Palota ékköveiben, amibe –szerintem- csak Korea legszebb színésznői kerülhettek be, akármilyen kis szerepről volt is szó. Kedvelem a játékát is, nem csak azt, hogy egy bombázó.
Amiből ismerős lehet: Jealousy Incarnate, Hyde Jekyll, Me, Pada Padam, Cain & Abel
Sorozatok, amikért díjakat kapott: A Rooftop Prince sorozatért 4 díjat kapott.
14Han-Ji-Min01.jpg

13. Shi An Ni
Annie egy kínai színésznő, egyelőre csak mellékszerepeket kapott, de van még ideje bőven, bár szerintem már most simán „vihetne” főszerepet is. Én a 2014-es Boss & Me-ben fedeztem fel. 2018-ban újra láthatjuk a képernyőn a Prince Coffee Lab-ban, 44 részben, mellékszerepben.
13Shi-An-Ni02.jpg

12. Park So Dam
Különleges színésznőnek tartom. Szép és tehetséges, remélem nagy karriert fog befutni. Sok filmben és három sorozatban láthattuk:
Cinderella and Four Knights, Beautiful Mind, My first time
Két díj a The Priests moziért.
12Park-So-Dam02.jpg

11. Kim So-Eun
A The Man Who Can't Get Married-ben fedeztem fel magamnak. Nagyon jó volt és a lódoktorban (Horse Doctor) is. Remélem így már érthető, hogy a lódoktorra miért nem emlékszem : )))
Amiből ismerős lehet: Our Gab-Soon, Scholar Who Walks the Nihgt, A Thousand Kisses
Egy díj a Horse Doctorban nyújtott teljesítményéért.


10. Shin Min-A
Még egy bombázó, igazán különleges szépség és ezerarcú színésznő. Nagyon kedvelem. Őt igazán nem lehet figyelmen kívül hagyni! Szerencsére sok filmje és sok sorozata van. Bár mint említettem nagyon kedvelem, DE számomra nem ő az IGAZI Gumiho. Róla (gumihoról) sokkal lejjebb lesz szó :)
Amiből ismerős lehet: Tomorrow whit you, Arang & the Magistrate, My Girlfriend is a Nine Tailed Fox, Punch
Négy díj az Oh my Venus-ért és az Arang-ért.
10Shin-Min-A01.jpg 10Shin-Min-A02.jpg

09. Park Shin-Hye
Shin-Hye már 13 évesen a kamerák elé állt és karrierje azóta töretlen. A Doctors-ban kedveltem és a The Heirsben kedvenceim közé fogadtam. Csini és jó színésznő. A meglepetés: nézek egy 2011-es taiwani sorozatot, ahol ugye kínaiul beszélnek. Olyan ismerős a főszereplő… De honnan? Nos, 20 perc után „esett” le, hogy Shin Hye-t nézem, csak nem ismertem fel. Ezt a fajta frufrut [asszem, így hívják ezt a haj izét] én betiltanám az egész világon! Ez az emberiség ellen elkövetett bűntett.
Előre is elnézést, bocsánat, de inkább színészkedjen, mint énekeljen, szerény véleményem szerint. Akárcsak Joy.
Amiből ismerős lehet: Temperature of Love, Doctors, Pinocchio, The Heirs
Tizenöt! díj felsorolni sem lehet a címeket.
09Park-Shin-Hye01.jpg 09Park-Shin-Hye02.jpg

08. Jung So-Min
Because This Is My First Life női főszereplője.
Fölösleges minden szó! Nagyon szép és jó színésznő.
2010-ben debütált a Bad Guy-ban. Remélem, még sok sorozatban találkozhatom még vele. Jó lenne megismerni a „rossz lány” oldaláról is. Nincs is annál jobb, mint amikor a csendes, szende kis eminensből előbújik a nőstényördög.
Amiből ismerős lehet: Miss Korea,Big Man, My Father is Strange
08Jung-So-Min01.jpg 08Jung-So-min02.jpg

07. Lee Young-Ae
Jang-Geum. Ő és Han Ji-Min kedveltették meg velem a doramák világát. 2003-ban leforgatta a A Jewel in the Palace-t, 2005-ben még a Sympathy for Lady Vengeance mozit és utána szünetet tartott egészen 2017-ig, mikor is elvállalta a Saimdang, Light's Diary női főszerepét. Úgy tűnik kedve visszatért a forgatásokhoz, mert 2018-ban jön a Different Dreams-el.
Eddig 12 díjat nyert el.
07Lee-young-ae01.jpg 07Lee-young-ae02.jpg

06. Kim Yoo-Jung
Az öreglány idén betölti a 19-et. Hát igen, szalad az idő. Nagyon sok gyerekszerep után 17 évesen megkapta első női főszerepét és parádésan teljesített. Szerintem Kim kisasszonyt jogosan nevezhetjük –majd valamikor a jövőben- trónkövetelőnek. Van egy nagy vetélytársa, de ez szerintem nem baj, mert nem tud „ülni a babérjain” eltelni magával, hanem küzdenie kell.
Amiből ismerős lehet: Moonlight Drawn by Clouds, Secret Door, Angry Mom
7 díjat zsebelt be eddig.
06Kim-Yoo-Jung-01.jpg 06Kim-Yoo-Jung-02.jpg

05. Gianna Jun / Jun Ji-hyun
Kedveltem a The Thieves 2012 moziban. Sok filmben szerepelt és néhány sorozatban. Az a hír járja, hogy törzsvendég a plasztikai sebészeten. Engem nem zavar a dolog addig, amíg nem kerül szóba a szilikon, na, azt azért már nem! Ki szereti a falhoz vágott hógolyókat? Ha igaz is a hír, a dokik mindenesetre jó munkát végeztek.
Amiből ismerős lehet: My Love From The Star, The Legend of The Blue Sea
8 díjat nyert el eddig.
05Gianna-Jun-Jun-Ji-hyun01.jpg 05Gianna-Jun-Jun-Ji-hyun02.jpg

04. Yoo-In-Na
Itt a vöröske. Ha Gumiho, csak ő lehet senki más. Számomra „Sunny” és „A Kaszás” voltak a Goblin igazi főszereplői. A Gong Yoo/ Kim Go-Eun párost inkább hagyjuk. Őket figyelmen kívül hagyom. Térjünk vissza In-Na-ra! hmmm….Azok a „beszédes szemek” a mosolya, sokat sejtető hangja…Vissza kell fognom magam. Szerintem annyi elég, hogy kedvelem nagyon.
Amiből ismerős lehet: My Love From The Star, The Secret Hotel One More Happy Ending
7 díjat nyert el eddig.
04Yoo-In-Na01.jpg 04Yoo-In-Na02.jpg

Jöjjön az első három! Eddig sem kellett nagyon hangsúlyoznom, hogy nagyon szép nőkről van szó, de ők aztán gyönyörűek.

03. Tiffany Tang
Egy igazi komika. Ha vígjáték, ha bolondozásról van szó, akkor Tiffany valóban ért hozzá. 2016-ban egy koreai-kínai filmben a Bounty Hunters-ben szerepelt Lee Min-ho és Wallace Chung oldalán.
Amiből ismerős lehet: Diamond Lover (2015), My Sunshine, The Princess Wei Young, Diamond Lover (Special Cut), Perfect Couple
03Tiffany-Tang02.jpg 03Tiffany-Tang03.jpg 03Tiffany-Tang04.jpg 03Tiffany-Tang05.jpg 03Tiffany-Tang06.jpg

02. Ma Sichun (Sandra Ma)
2017 nagy vesztese. Ha meg lesz az Oh, my general legalább angol felirata, akkor 2018-ban újra nagy eséllyel indul valamelyik dobogós helyezésért. A „Love Me, If You Dare”-ben kedveltem meg a riadt, okos, kis „nyuszi” szerep nagyon jól állt neki. A general-t is miatta várom.
5 díj a Soul Mate-ért és a The Left Ear-ért.
02Ma-Sichun01.jpg 02Ma-Sichun02.jpg 02Ma-Sichun03.jpg 02Ma-Sichun04.jpg 02Ma-Sichun05.jpg
02Ma-Sichun06.jpg

01. Janice Man
Hát igen, nálam Janice az első. A Tribes-ben, ő alakítja Panxi-t az üveggyöngyben lakó istennőt. Istennőt alakít egy isteni nő. 2007-ben forgatta az első filmjét, 2015-ben első sorozatát. Az egész sorozatot csak az ő kedvéért nézem (a feliratért hála Lapishunnak!) Tökéletes választás volt, a karaktert mintha csak ráöntötték volna, jó bene és nagyon-nagyon szép. Nincs is értelme tovább szaporítanom a szót, 2017 legyen az övé.
01Janice-Man01.jpg 01Janice-Man02.jpg 01Janice-Man03.jpg 01Janice-Man004.jpg 01Janice-Man05.jpg 01Janice-Man06.jpgRendben, megvan az első helyezett, azonban még nem végeztünk, mert van itt még valaki…Ha Ji-Won
Igen, 2017 lehet másé, de a trónt nem lehet SOHA elvenni tőle. Jöhetnek, mehetnek a hölgyek, de ő örökké uralkodni fog mind felett.
Mit is írhatnék róla? Szerintem teljesen fölösleges a szokásos közhelyeket puffogtatni, ő a legjobb színésznő és számomra a legszebb. Bármikor-bármiben szívesen megnézem.
Nagyon sok doramában játszott, hadd ne kelljen felsorolnom.
Ha jól számolom 2017-ig 40! díjat nyert meg.
0Ha-Ji-Won01.jpg 0Ha-Ji-Won02.jpg 0Ha-Ji-Won03.jpg 0Ha-Ji-Won04.jpg 0Ha-Ji-Won05.jpg 0Ha-Ji-Won06.jpgEnnyi lett volna 2017 összefoglalója a részemről.
Akárcsak a férfiaknál, a kedves olvasó saját listáját kíváncsian és örömmel várom. Akár csak egy vagy két színész(nő)t, akár többet tartalmaz is a lista
VAGY
Mely sorozat(ok) voltak a kedvenceitek a tavalyi évben?

Wu Xing

Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • Wu Xing
  3 éve
  Szia Móni! köszi! Kiváncsi vagyok a te sorrendedre! Nekem a papné 😉

 • Wolf Moni
  3 éve
  Nagyon jó kis lista, bár a sorrenddel vitatkoznék, de kinek a pap, kinek a papné! :D

 • Wu Xing
  3 éve
  Szia Gyöngyi! 4-3-2 :))) Gong Hyo Jin-nel én vagyok úgy, mint te HJW-al. UEE csini, de nem emlékszem , hogy láttam volna valamiben, ez persze az én hibám. IU főszerepet kapott a márciusban induló "My Mister"-ben, Lee Sun-Kyun partnere lesz. 40 éves pasi - 20 éves nő, én passzolom.

 • szilagyongyi
  3 éve
  Bár a Jealousy Incarnate 2016-os sorozat, Gong Hyo Jin-t muszáj volt idecsalnom.

 • szilagyongyi
  3 éve
  Az én kedvenceim:
  1. Gong Hyo Jin (az egyik legjobb színésznő, és nagyon szép)
  2. Park Shin-Hye
  3. Park So Dam
  4. Jung So-Min
  és akik bár nem a legjobb színésznők, de szimpatikusak, szeretem őket
  UEE (bár a Marriage Contract-ban kiváló munkát végzett) és IU
  Ha Ji Won valóban kiváló színésznő, gyönyörű szép, nagyon sok sorozatban láttam, elismerem, de nem kedvelem.

 • Wu Xing
  3 éve
  Kedves Zita, örülök, hogy Le Mi-Sook közös kedvencünk. Kérlek HJW-nak adj még egy esélyt! :) szerintem a ship-ben a karakter követelte meg ezt a fajta színészi játékot.
  Kedves Kockás, köszi :)

 • Zita6462
  3 éve
  Ez a lista is kb jó, bár én Kim Yoo-Jung-t előbbre tenném viszont Ha Ji-Won-tól nem borulok a földre. Valahogy az évek alatt az arca megmerevedett és az utolsó sorijában már olyan volt mint akinek nem mozognak az arcizmai. Lee Mi-Sook szerintem a legszebb nő, még mindig.

 • Kahlil Gibran
  3 éve
  Mindenki nagyon szép, tényleg! :) Gratulálok! És igen, női szemmel sokkal fontosabb,hogy jó színésznőnek tartsd, mint,hogy annyira szép-e. De persze minden relatív, mert,ha Kim Ha Neul nem is annnyira szép, mint Kim Yoo-Jung, mondjuk,de azért nem kell lefágyolozni...., hogy ne riassza el a nézőket. Kellemes látvány. Különösen a hölgyek amúgy is olyanok, mint a kaméleon, ahogy keresgetek a képeik között, talán árnyalni lehetne a képet,ha legalább 5félét fel lehetne tenni. :)
  Én nőként őt látom nagyon szépnek... , felnőtt a Monstar fiatal lánya, Ha Yeon Soo. Nagyon szép és alapból kedvesnek látszik...

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások