Friss drámáink:
Card image cap

Return - 1 rész után

lapishun

Ideje lenne kiköltözni Koreába és nyitni egy speciális effektekkel foglalkozó stúdiót. Ugyanis a sorozatokat elnézve, nem lehet belőlük túl sok, mostanra felismerni vélem, mi, hol készülhetett. Ugyanez igaz a víz alatti jelenetekre is, ez utóbbinak már utána is jártam, Szöul külvárosában leledzik az összes csatorna által használt kis stúdió, ahol egy 5 méter mély, üvegfallal rendelkező medencében készül az összes víz alatti felvétel, emiatt mind ugyanúgy néz ki. Még a szaturáción is lusták állítani…Na, eme rövid kitekintő után lássuk hát az SBS új sikervárományosát a Return. Ígérem, nem leszek túl kötekedő, megadom az esélyt a sorozatnak. Nem fogok arról elmélkedni, miért magyaráz egy koreai ügyvéd a bírónak háttal, a jelenlévő 2-3 vendégnek egy tárgyaláson… se azon, hogy mikor szoknak már le a shakycam-ről… Aztán mégis megteszem… és milyen jól teszem. Ugyanis rá két percre legalább az első kérdésemre megkapom a választ. Na, az egy menő jelenet volt.Az kevésbé menő, hogy a While you were sleeping helyszíneit (és még ki tudja mit) szemtelenül (értsd: változtatás nélkül) újra hasznosítják. Legalább a kamerabeállásokat megváltoztatták volna!Még kevésbé menő a dramaturg… Borzasztó párbeszédeket kapunk. Összecsapottak és többnyire feleslegesen nyilvánvalóak.A karakterekkel is baj van. Egysíkúak, érdektelenek. A forgatókönyv rosszul bánik velük. Életszerűtlen környezetek, mesterkélt találkozások, a történetmesélés szempontjából öncélú cselekedetek egymásutánját játszatják el velük. Hiába folyik rengeteg szálon a cselekmény, a nézőt nem sikerül igazán ráhangolni a jelenetekre. Csak sablonokat kapunk.

A színészekről nem tudok mit írni. Mindegyikük átlagon alul teljesít, de igazából nem is nagyon adódik alkalmuk csillogni.

Értékelés: 5/10

Film adatlap

Return

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2018-01-17
Epizódok száma
32
Dráma Lee Jin Wook-al.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • Kahlil Gibran
  3 éve
  Most már én is olvastam a hírt, Wu Xing. Állítólag még tetlegesség is volt (a színésznő részéről), így valószínű nem megoldható az eset béküléssel.. Kár, hogy egy dráma így híresül el, és nem azért, mert hű,de jó!

 • Wu Xing
  3 éve
  Pletykát hoztam: állítólag Ko Hyun-Jung összerúgta a port a Return rendezőjével és otthagyta a sorozatot. Helyére Park Jin Hee jön....
  Gondolom hamarosan kiderül, hogy csak egy butaságról van szó, vagy valóban főszereplő csere lesz egy futó sorozatban.

 • lapishun
  3 éve
  Miért ne várnánk csodát?! Ha a készítőgárda normálisan felkészül akkor igenis lehet már akár az első epizód első 2 percében nagyot villantani.... Sok drámának sikerül is... Pont a nagy nevek, nagy stúdiók véreznek el mindig... Aztán maradnak is a közepes szinten.

  A kedvenc sorozataim, mind-mind első pillantásra olyat mutattak, amit a többi nem. Reply 1988, Age of Youth, és legutóbb a Wise Prison is... egyiknél sem voltak gyerekbetegségek, amiket aztán vár az ember, hogy vagy kinövi a sorozat, vagy nem....

 • Hit
  3 éve
  Ez kb. minden sorozatnál így van. Csodát ne várjunk az első részektől.

 • lapishun
  3 éve
  Azért az 5 pontot megkapta... Tehát inkább átlagos szerintem, semmint annyira rossz.
  Egyébként azt sejtem, hogy a sorozat felére már biztos ráéreznek a témára és összeszedik magukat, de az első rész egyszerűen nem állt össze. A karaktereket tényleg rosszul mutatták be, közhelyekkel volt tele... Később, mikor már a sztori fogja előre vinni a sorozatot, akkor szerintem jobb lesz.

 • Brigi
  3 éve
  Pfff... Pedig Lee Jinwook miatt kíváncsi lettem volna rá. Ennyire érdektelen?

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások