Friss drámáink:
Card image cap

2017 Doramáinak férfiai

Wu Xing

Elöljáróban csak annyit, hogy ez az én teljesen szubjektív listám, amit a 2017-ben látott doramák alapján állítottam össze. Azt hiszem, nagy meglepetések lesznek az élmezőnyben, de sajnálom, nekem e színészek játéka nyerte el a tetszésemet. Remélem, a hölgyek nem szedik le az arcomat.

Megmondom őszintén, féltem, hogy alig tudok összeszedni néhány pasast és legnagyobb meglepetésemre pillanatok alatt már 10 felett jártam! Ennyire jók lennének? Ki érti ezt?

Négy fontos dolog:
Egy: mivel teljesen (200%) hetero vagyok, így, hogy jóképű fiúk-e vagy sem, hát én nem tudom és nekem mindegy is.
Kettő: a kínai doramákban a férfi karakternek semmi mozgástere sincs, a koreai kollégáiknak talán (egy kicsit!) több mozgásteret adnak. Mire is gondolok? A férfi a teljes sorozat 96%-ban fapofával áll, előrenéz és röviden válaszol. 3%-ban sír és a színészi játékra kap 1%-ot és ugye egy kínai sorozat minimum 30+ részes. A koreai kollégák egy kicsit több lehetőséget kapnak, lehetnek "cukik" is, de a lényeg ugyanaz.
Három: az alapszempontjaim a színésszel szemben: - amit csinál, elszórakoztat-e?; - tudom kedvelni vagy utálni?; - van egyénisége?
Négy: nekem nagyon fontos:
-Tud nadrágzsebbe dugott kézzel LAZÁN sétálni vagy legalább állni?
- Ruha nélkül (általában ing nélkül) mit mutat? mivel pontosan tudom, hogy egy-egy "kis izom"-ért mennyit kell kőkeményen dolgozni.

Nos, vágjunk bele!


17. Hyun Bin
36 éves, 184 cm.
A secret garden-el elnyert egy zsák díjat, 3-at a Snow Queen-nel, és szinte mindent a My Name is Kim Sam-soon-al. Ő az utolsó.
17Hyun-Bin-01.jpg 17Hyun-Bin-02.jpg

16. Song Jae-Rim
33; 180cm
A lazaság egyik királya! Ahogy áll, ahogy megy, hmmm.
Nem mellesleg, nagyon jó a kungfuja az Inspiring Generation-ben.
Talán az Our Gab-Soon-ból ismerősebb a srác.
16Song-Jae-Rim-01.jpg 16Song-Jae-Rim02.jpg

15. Choi Woo-Sik
28; 181cm
A "You're All Surrounded"-ben figyeltem fel rá, hmmmm..... majd meglátjuk.
Kíváncsi vagyok idén "Mit tesz le az asztalra?".
15Choi-Woo-Sik01.jpg 15ChoiWooShik02.jpg

14. Wallace Huo
39; 177cm
Egyik kedvenc sorozatom a Love Me If You Dare. Mesterien hozza a karaktert, nehéz eldönteni, hogy "csak kissé antiszociális a múltban történtek miatt VAGY .... ???" Nem akarok többet írni azok miatt, akik még nem látták a történetet. Ja! laza sétálásban ott van a srác! mint általában a kínaiak! Nagyon megy nekik talán jobban is, mint koreai kollégáiknak.
14Wallace-Huo01.jpg 14Wallace-Huo02.jpg

13. Ji Chang-Wook
31; 180cm
Jó sorozatokban szerepelt, nem rossz színész, de....
Sorozatok, amikért díjakat kapott: Healer, Empress Ki, The Days, Warrior Baek Dong-soo, Smile Again.
13Ji-Chang-Wook01.jpg 13Ji-Chang-Wook02.jpg

12. Lee Jong-Suk
29; 186cm
Igen a Secret Garden-ből. Valami mozog benne..., vagy tehetség, vagy kukac..., inkább tehetség. Nem lehet véletlen, hogy amelyik project-be belevágott, az 1. jó kis mozi volt, 2. megnyert mindent.
Sorozatok, amikért díjakat kapott: While You Were Sleeping, Pinocchio, I Can Hear Your Voice.
12Lee-Jong-Suk01.jpg 12Lee-Jong-Suk02.jpg

11. Song Joong-Ki
33; 178cm
A Descendants of the Sun-ban kedveltem meg, örülök, ha egy sorozatban szerepel.
Sorozatok, amikért díjakat kapott: The Innocent Man (szinte mindent, amit lehetett), Deep Rooted Tree, Sungkyunkwan Scandal, Running Man.
11Song-Joong-Ki01.jpg 11Song-Joong-Ki02.jpg

10. Kim Woo-Bin
29; 188cm
Na, tessék, még egy Bin. Jó rendben, ha egy karaktert tudok utálni, hogy a bicska a zsebemben kinyílik, íme. Úgy "hozza" a negatív karakter, ahogy az elő van írva. Sajnos nem egy nyerő típus, de ugye valakinek, másodiknak is lennie kell. Ez rá különösen igaz, rengeteg jelölés kevés díj. De azért van egy pár: School 2013, The Heirs; Friend: The Great Legacy.
10Kim-Woo-Bin01.jpg 10Kim-Woo-Bin02.jpg

09. Kim Soo-Hyun
30; 180cm
My Love From the Star-ból lehet ismerős vagy a The Moon Embracing The Sun-ból.
Kim úr szintén rengeteg díjat nyert, a teljesség igénye nélkül: The Producers, My Love from the Star; Secretly, Greatly, Moon Embracing the Sun, The Thieves.
09Kim-Soo-Hyun01.jpg 09Kim-Soo-Hyun02.jpg

08. Lee Seung-Gi
31; 182cm
Tetszett a teljesítménye a The King 2hearts-ben, You're All Surrounded-ben. Szerintem jó partnere a női karaktereknek, jól "alájátszik" és segíti őket. Sorozatok, amikért díjakat kapott: You're All Surrounded, Gu Family Book, Strong Heart, My Girlfriend Is a Nine-Tailed Fox, Brilliant Legacy. Jelentős még zenei díjainak a száma is. Leszerelése után első sorozatának a "A Korean Odyssey"-t választotta, főszerepet fog alakítani, ő lesz Son O-Gong a majomkirály.
08Lee-Seung-Gi01.jpg 08Lee-Seung-Gi02.jpg

07. So Ji-Sub
41; 183cm
A Master's Sun-ban szerintem jó volt, ott kedveltem meg. Lehet, hogy nem értetek velem egyet, de a Hospital Ship-be tökéletes lett volna, mondjuk Lee Seo-Won helyett. Sőt !!!
Sorozatok, amikért díjakat kapott: Oh My Venus, Master's Sun, Phantom, Always, Cain and Abel, I'm Sorry, I Love You.
07So-Ji-Sub01.jpg 07So-Ji-Sub02.jpg

06. Lee Min-Ho
31;187cm
Izgalomra semmi ok hölgyeim! Itt van a jóember. Írjak róla valamit? Minek? :))
The Heirs-ben jó volt, meglepő oldalait is megmutatta, Faith hmmm...; The Legend of the Blue Sea.
Ja, és jó volt a Bounty Hunters-ben is.
Felsorolni nem is lehet díjainak számát. Legyen elég annyi, hogy nagyon sok.
06Lee-Min-Ho03.jpg 06Lee-Min-Ho02.jpg

05.Park Bo-Gum
25; 182cm
A Moonlight Drawn by Clouds-ban kedveltem meg, -szerintem- Kim You-Jung-al a legtökéletesebb párt alkotják a képernyőn. A közös jeleneteik minden percét szeretni lehet. Ami még tetszik az Bo-Gum Bombastic klipje (Park bogum bombastic dance). Ha rosszkedvű vagy, kapcsold be, told fel a hangerőt és a rosszkedv eltűnik :o)
05Park-Bo-Gum01.jpg 05Park-Bo-Gum02.jpg


Most pedig nézzük, kik a Nagypályások?? !! Ajjaj, már előre félek…

04. Cha Seung-Won
48; 188cm
Van egy stílusa Mr Cha-nak, de nehéz eldöntenem, hogy mi is ez pontosan, valószínűleg ezért kedvelem.
Jó volt a You're All Surrounded-ben, nem tudtam sokáig eldönteni, hogy ő most jó vagy rossz? Kitűnően hozta a karaktert. Azt hiszem, a mozifilmeket jobban kedveli, (vagy oda többet hívják?) mert sok filmben játszott és nem túl sok sorozatban. Viszont most Woo Whee-ként a "A Korean Odyssey" doramában szerepel, méghozzá főszerepben. Remélem a sorozat sikeres és elismert lesz!
04Cha-Seung-Won01.jpg 04Cha-Seung-Won04.jpg 04Cha-Seung-Won06.jpg

03. Jo Dong-Hyeok
41; 184cm
Nagyon-nagyon kedvelem, igazi férfinak és jó színésznek tartom, szerintem igazán főszerepet kaphatna már a sok kis nyálgép helyett!
Karakteres, egyéni stílussal rendelkező, mással össze nem keverhető színész. Nem igazán kell sokat beszélnie, hadonásznia, elég, ha rád néz. Nem mellesleg, szerintem tökéletes „Dokkaebi” lett volna a Goblin-ban Gong Yoo helyett.
Amiben szerepel: Inspiring Generation (Shinichi), The K2, Bad Guys.
03Jo-Dong-Hyeok01.jpg 03Jo-Dong-Hyeok03.jpg 03Jo-Dong-Hyeok05.jpg 03Jo-Dong-Hyeok06.jpg


02 . Kim Nam-Gil
37; 184cm
Igazi „komédiás” ha az akar lenni, meg tud nevettetni azzal amit, csinál és egyéni. Ja, és elég laza a fickó.
Volt egy időszak, amikor vacillált, nem vállalt sorozatot, de azután visszatért -szerencsére- és megcsinálta a Deserving of the Name-et, de a Bad Guys-ban is szerepelt.
02Kim-Nam-Gil01.jpg 02Kim-Nam-Gil03.jpg 02Kim-Nam-Gil04.jpg 02Kim-Nam-Gil05.jpg 02Kim-Nam-Gil06.jpg 02Kim-Nam-Gil05.jpg

01. Ji Jin-Hee
45; 178cm
Íme, a kedvenc színészem!
Igazi sokarcú színész, bármilyen karaktert el tud nekem adni. Lehet szó királyról :) vagy kissé(???) "flúgos" építészről, teljesen mindegy. Bár a hozzáértők teljesen más véleményen vannak, 2004-2015 között mindösszesen csak 7 díjat nyert. Nem baj! Ji Jin-Hee azon kevés koreai férfi színészek közé tartozik, akikkel azonosulni lehet. Nevetni (hát igen, kinevetni is), de szomorkodni is lehet rajta. Ha valamiben feltűnik én egészen biztosan meg fogom nézi.
01Ji-Jin-Hee02.jpg 01Ji-Jin-Hee03.jpg 01Ji-Jin-Hee04.jpg 01Ji-Jin-Hee05.jpg 01Ji-Jin-Hee06.jpg


Hát ennyi lett volna a listám a férfi színészekről.
A kedves olvasónak megvan a saját listája? Kíváncsian és örömmel várom. Akár csak egy vagy két színész(nő)t,
akár többet tartalmaz is a lista
VAGY
Mely sorozat(ok) voltak a kedvenceitek a tavalyi évben?

Wu Xing

Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • Picur
  3 éve
  szerintem Lee Jun Ki is jó szinész róla se kéne elfeledkezni

 • Kahlil Gibran
  3 éve
  Jó ízlésed van, Mara! :D
  Amúgy elfelejtettem, bár nincsenek a 10es listámon, de nekem az összes Bin a kedvenc szépfiúm... Hyun Bin, WonBin, és Woo Bin! :D :D

 • mara55
  3 éve
  Nagyon jó a lista, tetszik, az is hogy ott vannak a képek is a színészekről, és infó hogy mi fogott meg bennük. Szinte minden színésztől láttam valamelyik sorozatát. Nekem 2 színész úgy valahogy kiesett... Az egyik Kim So Hyun, pedig annyiszor akartam már megkedvelni , de nem megy... a másik színész Jo Dong Hyeok , pedig láttam az Inspiring Generationt és a The K2 -öt is, ezután figyelni fogok rá , Így a jellemzése alapján, és ránézésre is :) szimpatikus. De a leges-legkedvesebem s ott van Cha Seung Won.

 • Zita6462
  3 éve
  Igaz minden listáról valaki mindig lemarad. Lemaradt Suki is, bár nála inkább a hangja ami letaglóz, a színészi képességei nem annyira.

 • Wu Xing
  3 éve
  Ez a baj a listákkal Zita, páran lemaradnak róla, így is 17-en vannak. De ki tudja? talán jövőre Kockásnál felkerül. Lee Dong-Wook-nak sem volt hely idén.

 • Kahlil Gibran
  3 éve
  Junkinak nagyon szép mandulavágású szemei vannak, talán a legszebbek az ismert koreai színészek közül, és végtelenül elkötelezett színész! Számos sorozat szerepében szerettem: Time Between Dog And Wolf, Two Weeks és a Moon Loversben is. Nekem spéci a kicsit férfiasabb arcvonások jönnek be. De Junki ellen semmi kifogásom nincs! Hogy Wu Xing mért hagyta le a listájáról, majd kiderül! :)

 • Zita6462
  3 éve
  Nem találom Lee Jung Ki-t. Nem tartod elég jónak vagy véletlenül maradt ki? Szerintem a Iljimae-ban nagyot alakított, de a Király és a bohócban is.

 • Wu Xing
  3 éve
  Kedves Kockás!
  Köszönöm, hogy megosztottad velünk a listádat. Lee Seo úgylátszik mindenkinek nagyon bejön :))
  Jang Dong Gun a GD-ben nem éppen a kedvencem volt. A kínaid olyan rettentően erős mezőnyben kell, hogy helyt álljon, hogy az csak na!
  Ha lesz kedved '18ról egy listát készíteni, szívesen átadom a stafétát, jobb az, ha a férfi listát egy hölgy készíti el :)) Köszi mégegyszer!

 • Wu Xing
  3 éve
  Kedves Anikó köszi! LMK és én, hmmm... mint a mágnes azonos pólusai...Nekem a First Life-ban LMK inkább csak egy jól lakott óvodásnak tűnt. Szerintem nem jött át a fapofa alatt a lelkében dúló "érzelmek vihara". Midenesetre a 13-as "Mosnster"-nek ajánlásodra amint lehet nekikezdek, kíváncsi vagyok, thriller mindíg jöhet.
  Kedves jobi66 köszi! Igyekszem a következő cikkel.
  Kedves ParkMinMi Cho Seung Woo-t a lódoktorban láttam, jó volt benne. Lee Dong Wook-ról lesz még szó.
  Kedves Zita6462;Erzsike54 köszi!
 • Természetesen egyéni a listád, volt akin meglepődtem,mert igaziból nemigen láttam főszerepben,volt, akit egyáltalán nem láttam még játszani,..szóval nem kritizálok:) Mindössze ajánlani szeretnék valakit a figyelmedbe :Lee Min Ki a neve, és többnyire filmekben játszik, nem sok díja van, 2017-ben a "Because_This_Is_My_First_Life soriban szerepelt. De én egy 2013-as thrillert , a Monster-t ajánlom megnézésre.Kiváncsi volnék a véleményedre, a film is jó-bár nekem nem kedvenc műfajom- LMK pedig szenzációs jó a szerepében !

 • Kahlil Gibran
  3 éve
  Szóóóval:
  1, Pont a cikked előtt néztem,hogy valószínű az oldal látogatottsága 99% hölgyek és 1% urak, Béla kpop listáinál az urakéra éppen csak alig többen, mint duplaannyian voltak kíváncsiak, mert udvariasak a hölgyek, és azért páran bekukkantottunk a lányokhoz is...
  2, Amikor férfi színészekről kell listát állítani, mindig azon gondolkodom,hogy vajon a pasi jön-e be annyira,hogy jó színésznek is látom, vagy éppenséggel annyira jó színész,hogy nem baj,ha nem látom annyira jó pasinak. Nekem csak tizes listám lesz :) És előre bocsátom,hogy hangulat függvényében van 3-4 személy, aki helyet cserélhet másik 3-4 színésszel. És vannak állandó tagok, akiket esetleg a most feltörekvő fiatalok-akik bármennyire is "tetszenek", nem fértek be a keretbe- nyomhatnak esetleg majd le a listáról 10-20év múlva. :P :) Úgy is írhatom,hogy a listámra azok a koreai/egy kivétellel/ férfi színészek kerültek, akiktől valamikor, valahol, ha csak egy pillanatra is, de elállt a lélegzetem..

  1, KIM NAM GIL
  -már írtam máshol,hogy mért...
  2, Lee Seo Jin
  -a "gödröcskés gengsztertől" gyakran elállt a lélegzetem, ez a fő, de kosztümös drámában is jól mutat...:O
  3, Lee Jong Suk
  -ahogy Park Shyn Hye-t megcsókolgatta a Pinocchioban, és ahogy bevonult a 2016-os MBC díjátadó gálára (azt a videót vagy 1500* láttam már..), na, tuti,hogy kihagy a lélegzetem.. :)
  4, Jang Dong Gun
  -a gentlemanusnak ahogy villan a szeme, amikor viccel Kim Ha Neul-lel, vagy ahogy szerelmesen nézi a GDben, hódító..
  5, Zo In Sung
  Ő is egy "a férfi" kategóriából, ahogy viselkedik az It's Okay-ben, vagy a That Winterben, kétség sem férhet hozzá,hogy egy úriember, mégis szívdöglesztő..
  6, So Ji Sub
  -mindig ugyanaz a gondolat, úriember kategória, van édes kisfiús mosolya és van kemény férfias nézése, mindent elhiszel neki, mindent elfogadsz tőle...
  [b7, Ji Chang Wook
  -Először azt mondtam,hogy jaaaj, egy kölyökképű, vagy lányos arcú szépfiú. De a Healerben, meg a The K2ben is hősies figura volt, és nagyon illett hozzá, az Empress Kiben pedig imádtam :)
  8, Ji Sung
  -Ő mondjuk egyáltalán nem az a férfi típus, aki bejönne nekem, de minden drámában, amit végignéztem vele, elképesztően jó volt! Szerintem ő simán átlényegül a forgatás idejére azzá a figurává, akit alakít. És ezért csak bámulni tudod.
  9, Zang Han
  -Csak azért,hogy nekem is legyen egy kínaim..:) Előkelő úr kategória, persze, néha olyan, mintha alapból morci lenne, de,ha elmosolyodik, vagy elneveti magát, akkor ráfolysz a képernyőre...pl. Boss & Me-ben.
  10, Lee Min Ho
  -csakis a Faith miatt, ami alatt szerelmes voltam bele..., miközben egy hősies figurát alakított, amúgy nem rosszul, addig olyan édesen tudta nézni szíve hölgyét, hogy bármire igent mondtam volna neki én, Kim Hee-Seon helyett a soriban. Bár, ő sem sokáig kérette magát. :D

 • jobi66
  3 éve
  Egyetértek. Teljesen jó a véleményed , JiSubbal meg főleg egyetértek ha Ő lett volna a főszereplő a Shipbe biztos másképp lenne a vissza jelzés a nézőktől. Köszönöm, és kiváncsian várom a következő cikket.

 • ParkMinMi
  3 éve
  A Te listád, a Te ízlésed és ez így is van rendjén. Az enyém:
  1/ Cho Seung Woo, 2/ Ji Chang Wook, 3/ Lee Dong Wook,/nem csak Woo-k nevűekben utazom :-) / 4/ Ji Jin Hee, 5/ Kim Nam Gil, 6/ Ji Sung, 7/ Hyun Bin, 8/ Lee Seo Jin

 • Erzsike54
  3 éve
  Nincs a listáddal semmi probléma tökéletes !

 • Zita6462
  3 éve
  Az az igazság, hogy egyet értek veled, az első háromban mindenképp, a többi változó.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások