Friss drámáink:
Card image cap

KPOP TOPLISTA 2017 - lányok

lapishun

Szeretném előrebocsátani, hogy az alábbi lista szigorúan az én személyes ízlésemet tükrözi, és nem az előadókat, hanem az idei dalaikat rendeztem sorba. Kéretik ennek megfelelően kezelni! :)

(Ha szeretnéd megosztani a saját véleményedet, s szívesen összeállítanád a saját toplistádat, semmi akadálya, csak keress meg üzenetben!)

16. Red Velvet - Peek-a-booÚgy sajnálom. Az idei év számomra sajnos nem a Red Velvetről szól. A tavalyi dalaik mindegyike dobogós lett volna (a Russian Rulette máig a kedvencem), de idén valahogy ez nem sikerült. A Rookie-tól is inkább sikítófrászt kapok semmint szórakoztat… a Peek-a-boo meg (szerintem minden férfi társam egyet ért velem) Joy asztalmászásáról szól, semmint a zenéről. (Sajnálom, tényleg csak ezért került fel a listámra… bocsánat a csalásért)

15. Sohee – SpotlightAz utolsó Kpop Star egyik nagy felfedezettje Sohee. Talán túl korán jött ez a debüt (a műsor után alig pár hónappal), hiába a jó dal, hiába énekel teljesen elfogadhatóan, nem sikerült befutnia. A dal igazán trendi, szinte bármelyik nagy sztár megkaphatta volna, s talán épp ez a baj vele… nem elég egyedi.

14. Cosmic Girls – Kiss MeA Cosmic Girls dalai mindig furcsák… Mindig csak egy csipetnyi hozzátevő hiányzik ahhoz, hogy nagy slágerek legyenek. A Kiss Me pont ilyen. Vidám, nyári dal, szuper dallam, jó hangszerelés, remek hangulat… aztán valahogy mégsem áll össze a dolog. Lehet hozzájátszik, hogy 13 lánynak (igen, ennyien vannak a Cosmic Girlsben) egyszerűen lehetetlen dalt írni, hiába van legalább 3-4 hihetetlenül tehetséges (Sistar+ szintű) énekes a bandában.

13. Moon Hyuna – Cricket SongMoon Hyuna a Nine Muses énekese volt, míg ki nem lépett és szóló karrierbe kezdett. Sajnos a siker nem kopogtat az ajtaján, pedig ez a dal egyszerűen remek. Afféle, kicsit felpörgetett edm-chillout. Létezik akusztikus verzióban is, ott talán jobban lehet értékelni Hyuna hangját.

12. Unnies – Right?Az év egyik legjobban sikerült dala lett volna, ha nem rontják el a masteringet (nem is értem, hogy sikerülhetett így!) és persze ha tényleg 7-en tudnának énekelni a 7 tagból. De persze ne várjunk csodát, így is hatalmas eredmény, hogy a 2 énekes (Minzy és Somi) mellett a másik 5 tagnak ennyit sikerült kihoznia a torkából. Mindenestre, aki nem látta a műsort, az bátran kezdje el nézni a Sister Slam dunk második évadját, nem fogja megbánni!

11. Apink – FiveAz Apink a múltból ragadt itt velünk. Sajnos a Mr. Chu éra óta nem igazán sikerül visszakerülniük a mainstreambe, sőt kifejezetten igénytelen tartalmakkal térnek vissza minden évben. A Five legalább a régi énüket idézi, pont olyan, mintha 3-4 éve jelent volna meg, nagyjából ugyanazt halljuk. Épp ezért semmi újat nem kapunk tőle, csak egy felmelegített Apinket, de azt legalább úgy, ahogy szerettük annak idején.

10. Red Velvet – Red flavorA Red Velvet dalai sosem voltak átlagosak, mindig valamiféle zenei kísérletek voltak. Valamiféle furcsa zenei alapot kevertek össze a lányok személyiségével és hangjával. A Red Flavor nekem nem ütött akkorát, mint annak idején a Dumb Dumb, leginkább csak Irene szólója miatt került feljebb a listámon.

9. Pristin - We likeA Pledisnél remek zenészek vannak, sőt a Pristin lányok között is van zenész/zeneszerző, mégis a dalaikkal nem sikerül megszólítania a nagyközönséget, bár kifejezetten sikeresnek számít a debütálásuk, ettől azért több figyelmet érdemelnének. A dal remekül hangszerelt ugyan, a hangulatához mégis kicsit túl kemény, s ezt a sok „dududududu” sem menti meg, pedig ettől fülbemászóbb „dudududududu”-t évek óta nem hallottam. Dudududududu.

8. Dreamcatcher – Good NightA Dreamcatcher jött, látott és tarolt. Bárki, aki ismeretlenül futott beléjük, garantáltan fejetrázva, de legalábbis homlokráncolva tűnődött, hogy mégis kpop-ot, vagy egy anime intróból szalasztott jrock bandát hall. A Good Night a második daluk, és magánviseli a trashmetal, a jrock és a koreai edm minden zenei jegyét, s alkot ezekből valamiféle fura masszát. A banda hihetetlenül tehetséges énekesekből áll, akik mögött remek zeneszerzők állnak, érdemes az összes coverüket végig hallgatni.

7. Playback – Want you to sayA semmiből tűnt fel ez a lánycsapat és szállította az év egyik legjobb dalát. Mondhatnám… ha nem 2015-ben debütáltak volna egy egész frankó dallal. Aztán két évre eltűntek a süllyesztőben. Most újra itt vannak és újra remekelnek. Az egyetlen probléma, hogy még valahogy nincs meg az egységes hangja a bandának, ha ezen tudnak javítani, az egyik legjobb lánycsapat lehetnének a piacon… csak az ismeretlenségüket kellene valahogy leküzdeni.

6. Kim Doyeon – All nightJó, valójában ez Long dala, de hát nehéz úgy értelmezni Longot előadóként, hogy Doyeon énekli végig, és végig ő szerepel az mv-ben is. A Produce 101 (szerintem) legszebb lánykája az IOI után most a Weki Meki énekes, de még pár ilyen szóló felkérés és pillanatok alatt felénekli magát a nagyok közé. A dal kifejezetten nyugati hangzású, nyoma sincs benne a kpopra jellemző túlzásoknak. Könnyen hallgatható, remek kis darab.

5. CLC - I like itA CLC számomra mindig olyan banda volt, amelyik keresi önmagát. Úgy éreztem, nem talált igazán önmagára, se a keménykedés, se a túlzott cukiskodás nem állt jól a lányoknak. Az I like it-ban mintha megtalálták volna az aranyutat. Bár a dal nagyon egyszerű ritmusokkal operál, az éles váltásokkal és a lányok igencsak különböző hangszínével kifejezetten érdekessé válik.

4. Gfriend – Love WhisperHa vannak ikonikus alakjai az ártatlanságnak a kpopban, akkor a Gfriend lányok azok. A Fingertip féle kitérő után egy újabb hamisíthatatlan Gfriend dalt kaptunk. Valamit nagyon jól csinálnak a Source Musicnál. Egyrészt a zeneszerzőt kétségtelen nagy dicséret illeti, amiért szinte minden dalukat klasszikus alapokra, szimfonikus háttérzenére építi, és sample-k helyett stúdiózenészek játsszák fel a dalaikat. Bár nehéz lehet ezt a kpop piacon értékelni, de szerintem a Gfriend lehet az egyedüli lánybanda, amelyik a koncertjét szinte teljes egészében élő zenével is elő tudja adni. Hamarosan kiderül.

3. Twice - Heart ShakerKedvenceim idén igencsak kitettek magukért, 5 mv-t kaptunk tőlük, s a vegyes fogadtatású Signal után előbb a Likey, majd a Heart Shaker ért el nagy sikereket. E kettőből hozzám ez utóbb áll közel, egész egyszerűen mert végre egy igazán dallamos számot kaptunk tőlük, amit az elejétől a végig lehet dúdolni velük. Bár felépítésében egyszerű, mint egy faék, talán épp ez az oka annak, hogy rongyosra hallgatom.

2. Sunmi – GashinaKoreában elképesztő, nemzetközi szinten nagy, de mégsem óriási sikert aratott Sunmi Gashinája. A dal szerintem nem túl könnyen hallgatható, inkább furcsa, semmint fülbemászó. Talán épp ezért nehéz szabadulni a befolyása alól. A Wonder Girls énekesének jót tett a szóló karrier, egyedi hangja, különleges fellépése tökéletesen illik ehhez. S talán önazonosabb is mint Hyuna, vagy Taeyeon… hiszen mer furcsa lenni.

1. Blackpink – As if its your lastGondolom nem vagyok egyedül a véleményemmel, ha azt mondom, az idei év legjobb dala a Blackpinké. A hangszereléséről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, a 90-es éveket idéző szintipop és a 80 évek diszkóhangulata keveredik egy olyan modern mixben, amitől egyszerűen elolvadnak a hangfalaim. Bár kaptak a lányok egy kis hideget a rajongóktól, hogy tettek pár lépést a „cukiság” irányába, én nem bánom, hisz valójában 4 kifejezetten aranyos lányról beszélünk, akik bár tökéletesen hozzák a kemény szexistennőt a színpadon, mégis jobb, ha picikét jobban önmaguk lehetnek.

Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • Brigi
  3 éve
  Megmondom őszintén, a lista nagy része számomra hallgathatatlan, egy kaptafára készülő nótákat tartalmaz, de a legnagyobb bűnös számomra a Pristin a düdüdü-vel. A bőrt le tudnám marni az arcomról, amikor csak meghallom. Egyedül a Blackpink az, aki egyediséget, karakterességet képvisel mind zenéjében és brandjében számomra - és élő példája annak, hogy nem kell tucatnyi, egyforma kisnadrágban, kisszoknyában cukiskodva ugrabugráló, totál egyformán kinéző lánykának táncolnia egy klipben ahhoz, hogy az maradandó élményeket okozzon, hanem elég 4 jellegzetes, egymástól nagyon különböző énekesnő, akik teljesen kiegészítik egymást és fel tudnak építeni egy-egy dalt és klipet. Ezért is hiányzik nekem a 4minute, mely az utóbbi években hozzájuk hasonlóan remek és egyedi, nemzetközi trendeket követő hangzásvilágot képviselt, még ha tulajdonképpen "Hyuna és 4 háttértáncosa" voltak is valójában...

  Azt is sajnálom, ami az f(x)-ből lett, úgy látszik, az SM-nél azóta minden egyedi hangzásvilágú nótát immár a Red Velvet kap meg, aminek a hájpvonatjára még mindig nem tudtam felülni...

  Az AOA-t hiányoltam a listáról, aztán eszembe jutott, hogy tavaly én se nagyon mentettem el tőlük semmit a saját lejátszási listámra, mert sokmindent nem tudtak 2017-ben felmutatni. Egyedül talán a Help Me-t, de annak az eredeti japánja sokkal fülbemászóbb.

  Megyek, megnézem a fiús toplistát is. :)

 • csilla0602
  3 éve
  Nem igazán szoktam hallgatni lánycsapatokat, mert sokukat nyávogósnak, túl cukinak, nagyon túl szépnek tűntek számomra. Erre most olyan listát kaptam, ahol bele való csajok, szuper számokkal szerepelnek. Most pozitívan csalódtam a lányokban. Ezután őket is fogom hallgatni. Köszönöm Béla!

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások