Friss drámáink:
Card image cap

Wise Prison 1 rész után

lapishun

Nem vagyok egy nagy sport rajongó, de amilyen klasszul összevágták a film első percét, azt öröm volt nézni. Bár több ilyen remek ütemű, pörgős vágást láthatnánk! Nem tudom, tényleg filmes kamerákkal vették-e fel a nyitó képsorokat, de mikor beúszott a főcím és megszólalt a zene, már tudtam, 2 és fél perc alatt több élményben volt részem, mint más sorozatoknál egy évad alatt.

Bárki is fényképezte ezt a sorozatot, egy született zseni. Hihetetlenül jó, igazi filmes beállásokkal volt tele. Minden egyes másodpercről ordított, hogy hozzáértő kéz állított be mindent úgy, hogy tényleg azt kapja a néző, amit az operatőr és a rendező láttatni akar.
És édes Istenem, a zene! Végre mást is hallani, mint balladákat. Szinte mindegyik darab tökéletes választás volt. (Bár abban a tekintetben nem, hogy túl jó volt a zene és arra figyeltem, nem a filmre 😊 )

Nem, én ezt nem tudom megállni. Muszáj leírjam! Még nem járok a 10. percnél sem, de olyan zseniálisan fényképezett jelenetek követik egymást, a könnyem kicsordul tőle! Ilyen operatőri munka egy sorozatban?!?! Hogyan?! Azt hiszem, lassan tényleg elhiszem, hogy filmes kamerával vették fel az egészet, mert olyan gyönyörű snittek vannak, amit egy egyszerű DLSR-el lehetetlen megcsinálni. A főhősünk lakásán pásztázó kamera maga volt a tökély… Így, fentről vett kocsit pedig még egyszerűen nem is láttam. Hiába egyszerű trükk, de iszonyatosan jól nézett ki!A 15. percig a történet és ahogy elmesélik, az egyszerűen filmes tankönyvbe illő. Az alagút szimbolikája és ahogy felépítették azt a jelenetet, egyszerűen tökéletes volt...

Aztán…

...aztán mintha hirtelen egy másik sorozatot néznénk… mese szerűvé avanzsál minden. Mintha a főhősünk nem hinné el, ami vele történik. Minden kissé groteszkké és bugyutává válik. Hirtelen nem is értettem mi történik. Hova lett az eddig felépített remek hangulat, miért váltottak ilyen hirtelen a realitásból valami középszar dorama stílusba. Aztán szép lassan összeállt a kép. Minden a helyére került. Megértettem… ezt a sorozatot nem szabad úgy nézni, mint a többi koreai alkotást. Abszolút más. Annyi mondandóval van tele, hogy egyszerűen az agyamnak hozzá kellett szoknia, hogy itt igenis minden egyes jelenetnek súlya van. Rengeteg szimbólummal, sejtetett, vagy épp a fülünkbe ordított társadalmi, emberi kérdéssel van tele minden, csak győzzünk figyelni!

És akkor most pár szót a színészekről.

Park Hae-Soo… Kész… eldőlt… ő az új kedvenc férfi színészem. Amit itt alakít… minden tiszteletem az övé. Persze lehetetlen nem összehasonlítani őt Tom Hanks-szel a Forest Gumpból… és erre szerintem rá is játszanak a készítők.
Egyelőre őt tudom kiemelni igazán, meg a mindig remekelő Sung Dong-Ilt, na de hát az ő neve mindig is egyet jelentett a minőséggel.


Ez a sorozat nem való mindenkinek. Kifejezetten nehéz darab, de szerintem megéri a vesződséget, a ráfordított energiát, mert biztosan csodákat rejt.
A forgatókönyv és a rendezés egyszerűen remek. Érett és kifejezetten stílusos, mondhatni: ízléses.
Értékelés: 9/10Film adatlap

Wise Prison Life / Prison Playbook

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2017-11-22
Epizódok száma
16
Történet a börtönéletről

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • mara55
  3 éve
  Hát azt elfelejtettem, van magyar felirata, vagy lesz , fordítja valaki?
  Köszönöm, előre is a választ ! :)

 • mara55
  3 éve
  Köszönöm az ajánlót !
  Simán elmentem volna mellette ! Már csak ilyen vagyok :)
  A főszereplő színészt Park Hae Soo-t nem igen láttam még , de talán nem figyeltem fel rá!
  Sung Dong Il-t, jó pár sorozatban láttam már és szimpatikus nekem ! Meg fogom nézni a sorozatot ! :)

 • jobi66
  3 éve
  Köszi bízom benne lesz fordítója.

 • szilagyongyi
  3 éve
  Kedves Lapishun! Köszönöm szépen az írásodat. Bevallom nőiesen, nem szaladtam megnézni; a börtönvilág finoman szólva nem vonz. A mostanában futó sorozatok a Because This is My First Life kivételével -ami talán túl magasra emelte a mércét- csalódás. A Wise Prison az ajánlód okán kap tőlem egy esélyt.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: Binky

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások