Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


KPOP STAR 27-28

lapishun 1179 megtekintés, 0 hozzászólás
Bár vélhetően sokan ismerik a KPOP STAR című műsor által befutott tehetségeket, hazánkban magát a műsort nem sokan ismerik. Épp ezért egy kis betekintőt szeretnék nyújtani a koreai POP sztárképzés világába.
A műsornak ez már a 6. (és egyben utolsó) évada. A formátum hasonló a nálunk is futó X Faktorhoz. Hasonló, de mégis teljesen más. Először is lássuk a zsűrit:
Park Jin-young, alias JYP (a JYP Entertainment producere, táncos, zeneszerző, előadó).
Yang Hyun-suk (a YG Entertainment producere, volt táncos, előadó).
You Hee-yeol (az Antenna Entertainment producere, zeneszerző, énekes).
Mind hárman igen komoly nevek a szakmában, talán You Hee-yeol lóg ki picit a sorból, hisz az Antennánál nem idolok, hanem zenészek és énekesek vannak, de vele együtt kerek a zsűri, hisz míg a pop előadókat az előbbi kettő, a ballada énekeseket inkább You Hee-yeol tudja jobban megítélni.

Egy évad a selejtezőkkel kezdődik, majd jön pár újabb forduló, amikor is minden zsűritag választ magának pár versenyzőt, s onnantól ő veszi a szárnyai alá. Itt eltérően az X Faktortól láttoktaktól, a zsűri tényleg foglalkozik a versenyzőkkel, kb olyan, mintha traineeként kerülnének be a céghez, elkezdődik a komoly képzésük.
Ezután kezdődik a legjobb 10 közé való jutásért való közdelem. Itt járunk most. (Ahol elérhető az előadás hivatalos videója, ott azt teszem ki, ahol nem, csak képet róla)

A 27. epizódot Baek Seon Nyeo nyitja a "Some"-al, ami elég közismert ahhoz, hogy legyen viszonyítási alapunk. Seon Nyeo hangja nekem mindig is tetszett, így szívesen hallgatom végig a dalt, még ha kissé erőtlenül is adja elő. Szegény a zsűrinél nem arat nagy sikert, JYP külön kiemeli, hogy egy énekesnek nagyobb önbizalomra van szüksége... sajnos igaza van.



Ezután következik Ji Nee. A 13 éves kislány kimagasló tehetségével és különlegesen karcos hangjával elég meglepetést okozott, hogy az előző fordulóban hátrébb szorult, így most már a tovább jutása a tét.
Adelle "All I ask" című számát énekli, ami nem tűnik jó választásnak számomra. Valahogy nem illik hozzá. Ettől függetlenül tényleg beleéli magát a dalba és szépen adja elő. A zsűri egyértelműen megdícséri, de több technikai hibát is felrónak neki.



Sung Yo Jinről már csak egy rövid bejátszást kapunk, szegény esélytelen a továbbjutásra ebben a mezőnyben.



Kim So Hee következik, a hosszú lábú trainee, akit 1-2 éven belül biztosan látni fogunk egy új lánycsapatban. Egész hosszú bejátszást kap, amiben elmondja, hogy fél tőle, hogy eddig többi traineevel közösen a tánc és ének tudását együtt értékelték, ám most csak az énekére fog támaszkodni és új oldalát szeretné bemutatni. Kicsit affektáló, de kifejezetten kellemes éneke engem meggyőz, hogy a tovább jutók között a helye. JYP az előadása közben legalább háromszor elolvad a gyönyörűségtől. You Hee-yeol fogalmazza meg a frankót, miszerint "Kim So Hee, túl tökéletes vagy! Annyira, hogy már nincs hely benned a néző számára! Engedd be a közönséget, lazíts kicsit! Ne akarj ennyire tökéletes lenni!"



Ezután jön az eredmény hirdetés, ahol ("micsoda meglepetés!") JYP lánycsapata is is tovább jut, ahogyan Ji Nee és Shannon is. Viszont sokak kedvencétől, a gitár virtuóz lánytól is búcsút intünk.
Az epizód hátralévő részében az első top10 adásra való felkészülés és a fotózás jön, ahol kapunk pár vicces bejátszást arról, hogy mégis mi a fenét csinál egy tizenkét éves kisfiú órákon át amíg a stylistok ügyködnek rajtuk. hát ezt:



És kezdődik is a TOP10 elsőként Lee Seo Jin egy Whitney Houston dallal. Nem hangzik rosszul, főleg élő zenével, de biztos nem ez az előadás az, amire örökké emlékezni fogunk. A zsűri szerint hiányzott az előadásából az eredetiség, s ebben sajnos egyet is értek velük.



Következik Jeon Min Joo és Chrisha Choo, akikről előre lehet sejteni, hogy valami nagyot tesznek le az asztalra, hisz igen hosszú bejátszást kapnak. Chrisha ahogy kinyitja a száját nagyot nézek, nem emlékeztem rá, hogy ilyen jó hangja van. Egyértelműen ő uralja a színpadot, hiába van a másik lánynak sokkal nagyobb tapasztalata. Ezt JYP is hasonlóan látja, Jeon Min Joo erőtlen volt és nem adott bele mindent az előadásába. (A hangmérnököket megérdemelnének egy fenékbe rúgást, hogy ha élő zenét ilyen jól tudnak keverni, akkor felvételről miért nem megy ugyanez)



Shannon következik, JYP dalát énekli a "Who's your mama"-t. Hiába a csodás hang, számomra ez a lány mindig túl hűvös marad, valahogy nem tudom őt megfejteni, így nem tudom beleélni annyira magam az előadásába, mint a közönség és a zsűri.



Ko A Ra és Kim Hye Rim következik. A két cuki traineere nehéz ránézni mosolygás nélkül, ők a legtermészetesebbek a 6 bent maradt traineeből. A TWICE-tól a "Touchdown"-t adják elő. Ha nem is tökéletes a produkciójuk, nem lehet nem levezni a szemünket róluk, s nem élvezni azt, amit előadnak. Energetikusak, mosolygósak és az énekkel sincs különösebb baj, sőt... És jön JYP, aki kb ugyanezeket a szavakat mondja el, mint amiket én leírtam, miközben őket hallgattam. :)
Az, hogy energiával betöltik a színpadot többet ér a tökéletes formától és tánctól, a jól formált magas hangoktól. Az, hogy másokat a feléppésükkel jókedvre derítenek, ez többet ér az előbbieknél.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Man to Man
lapishun 4773 megtekintés, 6 hozzászólás A rajongó körökben nagy port kavart, Magyarországon is forgatott Man to Man magyar felirata megérkezett ekjaksa jóvóltából. Magyar
Szavazás 2.kör
varganiki 1408 megtekintés, 14 hozzászólás Sziasztok. Meg is hoztam a szavazás második fordulóját. 3 sorozat közel kell most mondanotok egyet, amelyiket szeretnétek látni magyar
Mekkora siker lesz Eric Nam és Somi közös dala?
lapishun 1155 megtekintés, 1 hozzászólás Tegnap jött ki Eric Nam és Somi új dalának teaser videója, ami meglepően kellemesre sikeredett. Bár sosem voltam nagy Eric Nam rajongó, de a
Gong Seung Yeon csatlakozik a TVN új scifi sorozatához
lapishun 1115 megtekintés, 0 hozzászólás Megerősítésre került, hogy Gong Seung Yeon aláírta a szerződést és ő lesz Kim Kang Woo és Yeo Jin Goo partnere a TVN új, "Circle" című
Cookie beállítások