Friss drámáink:
Card image cap

The King's Woman

lapishun

Ellenállásomat leküzdendő a kínai sorozatokkal kapcsolatban, ezúttal egy kosztümös sorozatba kezdtem bele.
A King's Woman (A király asszonya) nem tűnik rossz darabnak. A története még az én kényes ízlésem szerint sem rossz, a karakterek meg kifejezetten rendben vannak.
De azért van pár dolog, ami zavar. Először is Dilraba Dilmurat. Jó, jó tudom, hogy a színésznő echte kínai, csupán az uyghur nevezetű népcsoportból származik, ezért különbözik annyira a többi kínaitól. De a hatalmas szeme, arca és bőrszíne miatt nekem folyamatosan olyan érzésem van, mintha egy arab hercegnőt néznék a kínaiak közé vegyülve. Mindenesetre nem játszik rosszul, a hangja meg kifejezetten aranyos. A férfi főszereplővel, Vin Zhang-al jobban ki vagyok békülve.

A kínai sorozatokra jellemző giccsparádé sajnos ezt a művet sem kerüli el, igaz sokkal visszafogottabban jelenik meg, látszik, hogy a nyugati iskolát is megjárt filmkészítő szakemberek is dolgoznak a sorozaton. Nagyon sok gyönyörű felvétel van. Nagyon sok ötletes felvétellel is találkozhatunk. Viszont legalább ugyanennyi gagyi, filléres megoldás is szúrja a szemünket. Mintha több stúdió is dolgozott volna a sorozaton, s különböző minőségű munkát tettek volna le az asztalra. Kicsit hiányzik egy keménykezű művészeti vezető, aki a végső produktumot gatyába rázza és egységes arculatot képez. Így stílusban és minőségben is hullámvasút az egész.

A harcjelenetek és a táj mind-mind csodálatos, sőt a kosztümöket is csak dicsérni tudom.
A forgatókönyv néhol icipicit darabos és öncélú, de remélhetőleg ezt kinövi majd a sorozat. Azt nem tudom, hogy az azonos című koreai darabból írták-e doramát, így ezt nem tudom megítélni.

Összességében, ez a sorozat a hét második pozitív kínai csalódása. Szívből ajánlom mindenkinek.

The King's woman értékelés: 7/10

A sorozat ingyenesen megtekinthető angol felirattal a HIBN youtube csatornáján.

Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • jakabkne
  3 éve
  Alig vártam,hogy meg legyen minden rész,minden percét imádtam.Nagyon jó szereplő gárda,alakítás,csodálatos kosztümök,csodás történet,gyönyörű zene,magyar felírat,más már nem is kell.Köszönöm

 • kormika
  3 éve
  Csodás sorozat. Nagyon köszönöm.

 • Picur
  3 éve
  már nagyon várom a végét aztán maratonozok köszönöm

 • Raczka
  4 éve
  Köszönöm!!!

 • piri512piri
  4 éve
  Nagyon tetszik ez a sorozat. Tetszik, hogy nem mondja azt, hogy történelmi dráma. Ez egyszerűen egy kosztümös film, ami egy jól megírt forgatókönyv alapján, remek karakterekkel és csodálatos színészekkel van megáldva. Nekem külön élmény, hogy a főszereplő (Bin Bin) játszik benne. Nagyon kedvelem ezt a kínai színészt, Remélem, hogy ebben a sorozatban ő lesz az első, aki győztesen kerül ki mint szerelmes, mert az eddig látott sorozataiban mindig csak másodhegedűs volt. Fordulatokban gazdag eseménydús sorozat. Csodálatos jelmezek, remek harci jelenetek teszik izgalmassá. Nagyon várom már a folytatást. Nagy, nagy köszönet a fordítói munkáért.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: Binky

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások