Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Dark Hole - én így szeretlek.

lapishun 896 megtekintés, 0 hozzászólás
A Dark Hole első 5 perce meggyőzi a nézőt, hogy a koreai sorozat gyártásban még mindig nincs akkora pénz, hogy egy kábeles tévé adó élvonalbeli látványt tudjon hozni. Márpedig, ha nincs pénz, akkor a szörnyeket és zombikat jobb hanyagolni, mert ma már átlag néző is annyi zombifilmet látott, hogy könnyen kiszúrja a bóvlit. Ugyanakkor ami a zombikra nem elég, abból egy jó kis rejtély és bűnügy még könnyedén kijön.

Így aztán kb ég és föld a zombis üldözős jelenet után következő rövid visszaemlékezés. Míg a zombikat ásítva, unott fejjel néztem, addig a főhősnő haldokló férje mellett guggoló kislány (?) meztelen talpától a hideg kirázott. Ez és a halott fejére húzott kámzsa azonnal meghozta a kedvem és lebilincselve néztem a következő perceket.
A sorozat jó munkát végez a karakterek bemutatásával. Frappáns párbeszédekkel és jól megválasztott élethelyzetekben ismerhetjük meg őket. Ha nem is mind eredeti, de pár másodperc elég őket, hogy könnyen beazonosíthassuk és akár meg is kedvelhessük őket. A vidéki HMCS-k (Helyi Menő Csávók), mint minden koreai sorozatban, itt is viccesre vannak véve, de szerencsére nem esnek velük túlzásba és még a tájszólásuk is elviselhető. Húsz perc alatt nagyjából tucatnyi szereplőt ismerünk meg és egy pillanatra sincs olyan érzésünk, hogy erőltetett iramban tolnák elénk a készítők az információkat, annyira zökkenőmentesen fűzik egymásba a jeleneteket.

Az első rész felénél már azt sem tudjuk eldönteni, hogy mit nézünk, zombis sorozatot, horrort, krimit, vígjátékot, katasztrófa filmet, miszticizmussal és okkultizmussal foglalkozó thrillert, vagy valami lelki sérüléseket feldolgozó mélydrámát.

Ahogy haladtunk előre, úgy tört elő belőlem az érzés, hogy hű, ha az eddig bemutatott karaktereket mind összeterelik és egy csapatot fognak alkotni, akkor ez bizony nagyon jó lesz! Egy rendőr, egy sorozatgyilkos, egy sámán, egy autószerelő és egy kislány… Hmmm, érdekes felállás.

Az első rész végére teljesen beszippantott az epizód hangulata és teljesen megbocsátottam a nyitó jelenetben látott bénázást, mert utána egyszerűen minden percét élveztem. Ha a készítők tudják tartani ezt az iramot, akkor az év legizgalmasabb sorozata vár ránk.

Film adatlap

Dark Hole

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
krimi/thriller
Vetítés dátuma
2021-04-30
Epizódok száma
16
Zombik, sorozatgyilkosok, rejtélyek és humor egy sorozatban.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Elmarad Be.A Budapesti koncertje!
lapishun 1753 megtekintés, 27 hozzászólás A www.a-pop.eu legújabb nyereményjátékában egy belépőjegyet sorsolunk ki a Be.A 2018. április 19-i budapesti koncertjére. [b]Hogyan
Napi lánybandák
lapishun 1448 megtekintés, 3 hozzászólás Elég sok minden történt az elmúlt pár napban a kisebb lánycsapatok háza táján, lássuk hát rövid összefoglalónkat. [b]Sha Sha -
A Poem a Day - 1 rész után
lapishun 4417 megtekintés, 3 hozzászólás Azt hiszem, hogy ráleltem 2018 tavaszának legaranyosabb sorozatára. A Poem a Day igazán szívmelengető kis sorozatnak tűnik. Mielőtt
My fellow citizens - 1. rész után
lapishun 1877 megtekintés, 0 hozzászólás Bajban vagyok, polgártásaim! Megint. Ugyanis nehéz erről a sorozatról írnom. Hiába szeretem Siwont, hiába szeretem Lee Yoo-Youngot, hiába
Cookie beállítások