Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Filmajánló - House of the Hummingbird

lapishun 1287 megtekintés, 1 hozzászólás
Ez a film nem lesz sokatok kedvence, hisz nincsenek benne jóképű fiúk, sőt alig vannak benne férfi szereplők. És azzal sem fogom emelni a népszerűségét, ha azt javaslom, egy százas zsepit készítsetek be a megnézéséhez.
A House if the Hummingbirdre figyelni kell, mert nem dörgöli az arcodba a történéseket, se a mondanivalóját. Csendben, gyengéden elmesél egy történetet és megesik, hogy a legfontosabb részletre csak pár másodperc jut... pontosan úgy, ahogy az életben. Itt nincsenek pátoszos pillanatok, ki-ki maga dönti el mennyit akar látni a filmből, mennyit akar befogadni belőle.
A film már a nyitó jelenetnél kirángatta alólam a talajt. Ilyen gyönyörűen és finoman megmutatni azt, hogy egy lány, sőt egy család élete mekkora fordulatot vesz, miközben egész végig nincs kimondva, mi történt valójában, csak a két szám árul el mindent. E két szám határozza meg, hogy a főhősünk miért olyan, amilyen, miért oly fontos az számára, hogy szeressék, miért keresi mások szeretetét, és miért oly fontos számára, mikor végre talál valakit, aki igazán törődik vele.
A gyerek színészek mindegyike remek, de Park Ji-Hoo játékára nincsenek szavak. Elképzelni nem tudom, hogy szorulhatott egy 15 éves kislányba ennyi érzelem és értelem, hogy hitelesen a bőrébe tudjon bújni egy elsőre átlagosnak tűnő, de nagyon is összetett érzelmekkel küzdő karakternek.
Kétlem, hogy férfi ilyen filmet képes lett volna készíteni, az első filmes író és rendező Kim Bo-Ra szerintem az utóbbi évek nagy felfedezettje lehet, bármi is jöjjön ki legközelebb a kezei közül, én biztosan ott leszek, hogy megnézzem.
Mindenkinek ajánlom a filmet, aki szereti a szép, intelligens és finom drámákat!

Értékelés: 10/10
Film adatlap

House of Hummingbird

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2019-08-29
Epizódok száma
1
Gyönyörű film egy 14 éves lány életéről...

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

The Secret Life of my Secretary - 1. rész után
lapishun 2504 megtekintés, 2 hozzászólás Az az igazság, hogy az első percek után úgy gondoltam, hogy ez a sorozat afféle titkos élvezet lesz számomra, hisz általában az ilyen
Reunited Worlds
lapishun 4924 megtekintés, 10 hozzászólás Kedvenc foglalatosságom, mikor úgy kezdek bele egy doramába, hogy semmit nem tudok róla. Így hát, mikor elindítottam a Reunited Worlds-öt és
Bezárt a Dramafever
lapishun 927 megtekintés, 0 hozzászólás Mint sokan értesültetek már róla, bezárt sokak kedvence a Dramafever nevű oldal. A tulajdonos Time Warners volt, ami a Warner Brothers
Haechi - 1. rész után
lapishun 2107 megtekintés, 1 hozzászólás Új kosztümös sorozat. Aki ismer, már unottan sóhajthat fel, hogy nah... megint kezdi. Igen, megint kezdem.... Nem adom fel, előbb-utóbb csak
Cookie beállítások