Friss drámáink:
Card image cap

When my love blooms - 1. rész után

lapishun

Azt hiszem, már akkor rossz előérzetem támadt, amikor valaki a Winter Sonata-hoz hasonlította ezt a sorozatot. Bár tudom, hogy Koreában, sőt Japánban alig akad attól nagyobb klasszikus, de nekem fizikai fájdalmat okozott minden perce a túlzott melankólia és pátosz miatt.

De nem baj, félre hesegettem a rossz előérzetemet és miután a magyar fordítóval is váltottam pár szót, nekiveselkedtem és elkezdtem nézni...

És tényleg. Igaza volt annak, aki a Winter Sonata-hoz hasonlította a When my love Blooms-ot. Legalábbis az én szemszögemből nézve. Ahogy jöttek sorba a nyitó képsorok nem igazán sikerült ráhangolódnom a sorozatra, pedig a készítők mindent megtettek, hogy már az első percekben súlyos melankóliába taszítsák a nézőt. Ez nem sikerült, számomra csak az erőlködés jött át. Az erőlködés, hogy ez a sorozat nagyon romantikus, nagyon mély és nagyon érzelmes akar lenni.

A forgatókönyv közepes, a jelenetek kiszámíthatók és a történet sincs túl jó tempóban mesélve, hol kapkod, hol nagyon lassú. A párbeszédek öncélúak, a szövegíró szavait hallottam, nem a karakterekét. Apropó karakterek... nem nagyon tudom elhinni, hogy bárki nem hogy megszerette, de megismerte őket az első részben. Pedig a színészekre különösebb panasz nem lehet, Lee Bo Young már többször bizonyított, és Yoo Ji Tae is a jobb színészek közül való, ugyanakkor nem hiszem, hogy ez számára testhezálló szerep lenne. A fiatal páros közül Jin Young nem hiszem, hogy itt meg fogja tudni csillogtatni a tudását, az újoncnak számító Jeon So-Neet pedig ennyi alapján nem tudom megítélni, a szerepe sablonos és nem túlságosan szórakoztató.
A sorozat képi világával viszont ki vagyok békülve, bár a színtelen, agyonmosott megoldás helyett mást is kitalálhatnának már annak jelzésére, hogy a múltbeli jelenetet látunk.

Szeretem a romantikus sorozatokat, de a melankóliát nem bírom. Épp ezért egyáltalán nem vagyok célközönsége ennek a darabnak. Pedig láttam hasonlókat, amik hasonló, szomorkás hangulattal operáltak, mégsem tűntek ilyen felszínesnek és hatásvadásznak, elég csak a Love Raint, vagy akár a My Love Eun Dong -ot felemlegetni.

Mindettől függetlenül el tudom fogadni, hogy sokaknak tetszeni fog a sorozat, de én sajnos muszáj vagyok lepontozni.

Értékelés: 4/10

Film adatlap

When My Love Blooms

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
romantikus
Vetítés dátuma
2020-04-25
Epizódok száma
16
Visszatérő szerelem

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

  • edimir
    1 éve
    Kedves lapishun!
    Én elszenvedtem magam a 4. részig, hátha... De sajnos később sem lett jobb. Nagyot akart a szarka esete. Mert a kiinduló ötlet érdekes lehetne, hogyan változnak az emberek ifjúkori önmagukhoz képest, mennyire maradunk hűek önmagunkhoz ? De itt az egész túl mesterkélt és hiteltelen. És igen, szenvelgős!

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: lapishun

Beküldte: lapishun

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások