Friss drámáink:
Card image cap

Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume o Minai

lapishun

Ma rendhagyó módon egy animéről fogok írni, mégpedig egy elég érdekes darabról.

A fenti kép alapján a legtöbben legyintettek, miszerint ugyan miféle mélysége lehetne egy olyan animének, ami egy nyuszijelmezbe öltözött lánnyal indít? Sajnos én is így álltam neki, így aztán elég sokáig tartott, míg végre belekezdtem a sorozat megtekintésébe. De nem bántam meg.

A Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume o Minai (gondolom, mind egyet értettek azzal, hogy rövidítsük csak Nyuszi Senpai-nak a címet) percek alatt bevisz pár gyomrost a felkészületlen nézőbe és elhinti az alapjait annak, hogy itt bizony nem a csinos lányokon van a hangsúly.A Nyuszi Senpai olyan mennyiségben zúdítja ránk a megoldásra váró társadalmi problémákat, hogy alig van időnk elmerülni az amúgy nagyon magával ragadó történetbe. Egyre-másra találkozunk olyan jelenetekkel, amikkel mind találkoztunk már... iskolai kiközösítés, szekálás, bántalmazás, a családtagok közti lassú, megállíthatatlan elidegenedés, önértékelési problémák és sorolhatnám.

Az anime, bár nagyon komoly problémákat vet fel, nem próbál többnek látszani annál, ami. Nem tanmese. Nem járja körbe a problémát, minden lehetőséget szemügyre véve, nem nyújt megoldást, hisz nincs is megoldás. Csupán őszintén beszél ezekről. Persze mindezt úgy, hogy becsomagolja némi misztikus, vagy épp tudományosnak tűnő maszlagba, így megmarad a szórakoztatásnál.

A főhősünk körül feltűnő karakterek mindegyike egy-egy lelki nyavalyával küzd, s az ő narrálásán és cselekedetein keresztül láthatunk példát a feloldásukra. Persze rögtön jöhet a vád a felületes szemlélő részéről, hogy hárem-anime, vagy siscon animéről van szó, de ezeket sikerül elég hamar szétoszlatni és valós élethelyzeteket teremteni, amik segítségével tényleg közel kerülhetünk a karakterekhez.

Persze a Nyuszi Senpai nem tökéletes alkotás. Számomra a gyenge pont az utolsó pár rész volt, ott mintha az írók nem tudták volna igazán, hogy mit akarnak. Értékeltem, hogy a főhősünk, aki mindenkin segít, mikor a saját problémájával szembesül, akkor teljesen kicsúszik a lába alól a talaj, de valahogy mégsem tapasztaltam akkora katarzist, mint amekkorát ki lehetett volna hozni a helyzetből. A lezárás is kissé sete-sutára sikeredett.

Mindent összevetve remek szórakozást nyújtott a Nyuszi Senpai. Ajánlom kipróbálásra mindenkinek, talán azoknak is, akiknek ez lenne az első animéjük.

Értékelés: 8/10

Film adatlap

Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume o Minai

Eredeti nyelv
japan
Műfaj
vigjatek
Vetítés dátuma
2018-10-04
Epizódok száma
13
Senkit ne tévesszen meg a nyuszijelmez, ez egy komoly anime.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

  • Brigi
    2 éve
    Onnantól kezdve, hogy meglátok egy nyuszifüles vagy macskafüles karaktert egy animében, nehezen tudom komolyan venni, bármilyen mondanivalóval is rendelkezzen. :/

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások