Friss drámáink:
Card image cap

Beautiful World - 1. rész után

lapishun

Azt hiszem, a Beautiful World-öt semmi nem választja el attól, hogy sokak kedvence legyen. Azon drámák közé tartozik, aminek nehéz meghatározni a pontos műfaját. Valahol a családi dráma, a társadalomkritika és a krimi háromszögén belül mozog, hol erre, hol arra az oldalra kilengve.

A sorozat legfőbb erénye a története, amit bizony minden dicséret megillet. Már az első másodperctől lebilincsel és nem enged el az utolsóig. Kellően csavaros és mély. Érzelmileg is.

Dicséret illeti még az operatőr munkáját, tényleg van pár szép jelenet (pl. ahogy a házon belül követi a bicikli mozgását a kamera), de sajnos vannak suta kameramozgásokkal felvett jelenetek is, aminél látszik, hogy az utómunkára akarták bízni a munka nagy részét, ám a speciális effektek és vágás terén sajnos nem túl erős a sorozat. A vágás nem jó ütemű. Sok jelenet van, ahol egyszerre több idősávban mozgunk és a felgyorsuló események dinamikáját a vágó nem adja mindig jól vissza, ezért zavaróvá válik az időbeli ugrás.A forgatókönyv átlagos. Kicsit túl nyilvánvaló ütemben követik egymást az események és a párbeszédek sem túl sziporkázóak.

A karakterek is átlagosak. Ahogy a színészek játéka is. Nem tudom, hogy a rendezői instrukciók miatt, vagy miért de sok jelenet (főleg a boldog hétköznapokat bemutatók) esetén észrevehető, hogy túl vannak játszva, túl erős gesztusok, erőltetett mosolyok, erőltetett párbeszédek. Kicsit sem életszerűek.

Park Hee-Soon hiába remek színész, szerintem nem a tv-be, nem sorozatba való. A mozivásznon jól alakít, de itt valahogy kilóg nála a lóláb...

A sorozat középpontjában álló Choo Ja-Hyun már jobban teljesít, de tőle sem estem hanyatt... meglátjuk, mit nyújt a folytatásban.

Egyes egyedül a húgot alakító Kim Hwan-Heet tudnám kiemelni, de hát nem csoda, hisz a The Wailing kislányaként egész Korea a szívébe zárta az ottani alakítása miatt, most is remekül játszik.

Összességében a sorozat mérlege a pozitív irányba billen nálam, és mindenképp ajánlom kipróbálásra, de nem hiszem, hogy én magam a nézője maradok, mert hiába a remek alapötlet, a megvalósítás csak erős közepesre sikerült, így nem tud magával rántani, bármilyen erősek is a háttérben zajló dolgok üzenetei.

Értékelés: 6,5/10

Film adatlap

Beautiful World

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2019-04-05
Epizódok száma
16
Családi tragédia, vagy bűnügy?

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: Binky

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások