Friss drámáink:
Card image cap

He is Psychometric - 1 rész után

lapishun

Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy minden kpop rajongó számára kész élvezet ez a sorozat, hisz elég csak ezt a két bandát megemlítenem: Got7 és Sistar…

Na, de kezdjük az elején! Még az ATEEN nézése közben megérlelődött bennem az elhatározás, hogy Shin Ye Eun minden jövőbeli sorozatát meg akarom nézni, mert elvarázsolt abban a szerepben. Így hát, mikor megérkeztek az első hírek a He is Psychometricről, rögtön felkerült a megnézendők listájára. A lelkesedésem némileg alább hagyott, mikor kiderült, hogy megint valami szuperképességes baromságról lesz szó (sokszor írtam már róla, hogy a koreaiak szerintem elég bénák ebben a témában). Aztán tegnap eljött a vetítés napja és…

Bumm!
Ismertek. Nagyon ritkán dicsérek férfi színészt, de Jin Young egyszerűen fenomenális! Tényleg rég láttam már ennyire friss és üde alakítást. Jin Young úgy humoros és szórakoztató, hogy egy pillanatra sem játssza túl a szerepét, nem válik soha idegesítővé, mindvégig szerethető figura marad. Minden elismerésem az övé!Persze nem marad el tőle Shin Ye Eun sem. Szerintem remek köztük az összhang, amiben közre játszhat az is, hogy amúgy ismerik egymást, mindketten a JYP-nál vannak. Féltem tőle, hogy Ye Eunnak túl nagy ugrás lesz egy webdráma után egy ilyen szerep, de eloszlott minden aggályom, remek alakítást nyújt ő is.

Dasom, a Sistar üdvöskéje már tapasztalt színésznő, de eddig még nem láttam semmiben, így kissé meglepett, hogy valószínűleg őt is fel kell rakjam majd a kedvenceim listájára.És végül négy fős főszereplő gárda legtapasztaltabb tagja: Kim Kwon. Sajnos a szerepe szerint elég karótnyelt, így nem tudott elkápráztatni az alakításával.

És most akkor térjünk át magára a sorozatra! Mint írtam, tartottam a szuperképességes témától, és a sorozat költségvetésétől is (hisz nem országos adón megy). De nagyon pozitívan csalódtam.

A forgatókönyv csodálatos, a sztorit egyszerűen remekül görgetik! Iskolapéldáját mutatják meg, hogy kell egymás után felépíteni a jeleneteket úgy, hogy közben részletesen bemutassanak egy-egy szereplőt! Nincs üres járat, és ami a legfontosabb semmi erőlködést nem látni sehol.A helyszíneket, a díszleteket csak dícsérni tudom! Ha fel is tűnik (amúgy nem sok) pár unalomig ismert helyszín, azokat teljesen más szögből, másképp berendezve mutatják meg. Például mind ismerjük az ügyészségi kihallgató szobát (szerintem többen fel tudnánk sorolni sorozatokat, ahol KONKRÉTAN ugyanazt a díszletet használták). Itt is feltűnik, de hogy ne ugyanaz az érzés csapódjon le a nézőben, mint minden más sorozatban, egyszerűen teletömik emberekkel és így teljesen más hatást kelt. Ugyanez igaz a rendőrségre. Hiába láttuk ugyanazt az örsöt már milliószor, más szögből fényképezve teljesen nem is lehet rá ismerni.

Többnyire valós helyszíneket használnak a sorozatban (valós rendőrség, valós iskola) így minden nagyon reálisnak tűnik, de ha díszletet látunk, akkor remekül be vannak rendezve, soha nem támadhat kényelmetlen érzésünk ezek miatt.

A speciális effektek terén sincs mit szégyenkezni. A robbanások/tüzek többsége remekül sikerült. Meglepő módon még az én igen kritikus szemem sem nagyon látott bennük hibát (jó, az epizód végén volt pár bénácska vágókép, de az bocsánatos bűn) Szóval ezért is jár a piros pont.

A sorozat meglepően humoros. Nem is tudnám megmondani, hogy thrillert, vagy vígjátékot nézek. Sokszor szoktam panaszkodni, hogy komoly és a vicces jelenetek nem koherensek egy sorozatban. Itt ezzel semmi probléma nincs. A karakterek remekül felépítettek, a vicces karakter a komoly helyzetben is vicces marad, nem pedig öncélúan váltogatják a hangulatot a feszültségoldás eszközeként.

Mindent összevetve, remekül szórakoztam a sorozat nézése közben.

Értékelés: 9/10

Film adatlap

He is Psychometric

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
krimi/thriller
Vetítés dátuma
2019-03-11
Epizódok száma
16
Egy lélekolvasó képességgel rendelkező fiú nyomozása.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

  • FarkasFia
    1 éve
    Köszönöm a munkátokat!

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások