Friss drámáink:
Card image cap

Romance is a Bonus Book – 1. rész után

lapishun

Szeretem a könnyed romantikus vígjátékokat. És Romance is a Bonus Book első 10 perce annak is tűnt. Jól felépített kis bevezető volt, amiben megismerhettük a két főhőst. Nem mondom, hogy a legeredetibb felvezetés volt, de a kivitelezés tényleg dicséretet érdemel.

Aztán jött a fekete leves. Magam is a reklámszakmában dolgozom lassan két évtizede, így kilométerekről kiszagolom ha a „most valami fiatalos dolog kellene” elgondolás alapján beleerőltetnek valami oda nem illőt bármilyen tartalomba. A kínosan klisés állásinterjút lezáró táncjelenet engem nem feltüzelt, hanem kifejezetten lelombozott. Az egész olyan mű volt, mint amikor a stock modellekkel teli reklámokat flashmobnak próbálják hazudni.

Pedig szeretem az ilyen apró hangulatfokozókat. De azt hiszem, ezeknél nagyon számít, hogy természetesnek tűnjenek, különben csak a feszengést váltja ki a nézőkből. Kár érte.A párbeszédek elég furák voltak végig. Sok társadalmi problémát komolyan próbáltak bemutatni, ami nagyon is helyes, de valahogy a megvalósítás több helyen is PR szagú volt.

És akkor a sok negatív dolog után jöjjenek a pozitívak!

A karakterek remekek, élettel teliek. És egy szavunk sem lehet az őket játszó színészekre. Lee Nayoungot nem ismertem, így nagyon kellemes meglepetés volt számomra. Kifejezetten élvezem a játékát. Lee Jongsuk-ot meg nem kell bemutatni senkinek (még nekem sem), vele is teljesen meg voltam elégedve.

A forgatókönyv és a sztori is remek, a jelenetek jó ütemben követik egymást, megfelelően adagolják a humort, a drámát és a romantikát is. A sorozat alapfelütése meg kifejezetten tetszik (bár annyi kritikát megfogalmaznék, hogy Lee Nayoung karaktere eléggé alárendelt szerepet játszik.)

Mindent összevetve, kellemes kikapcsolódást nyújt a sorozat. Itt-ott a poénok kedvéért feláldozzák a hihetőséget, ami csak azért baj, mert amúgy nagyon is valóságos háttérre alapoznak mindent.

Én mindenesetre bátran ajánlom kipróbálásra…

Értékelés: 6/10

Film adatlap

Romance is a Bonus Book

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
vigjatek
Vetítés dátuma
2019-01-26
Epizódok száma
16
Szerelem könyvközelben.

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • boil54
  2 éve
  Kellemesen csalódtam ebben a sorozatban, nézem én is a fordítással haladva.Örömmel fedeztem fel a női főszereplőt megformáló Lee Nayoungot, hiszen a 20 évvel ezelőtt forgatott Did We Really Love? c. sorozatban ő alakította Bae Yong-Jun húgát. Akkor még hamvasabb, bájosabb, de nagyon jól játszó színésznő volt. Szerintem ezt a sorozatot sem látta rajtam kívül más, hiszen nincs hozzá magyar fordítás.

 • juud
  2 éve
  én nézem a fordítással haladva -véletlenül kihagytam egy részt, de nem mentem később vissza érte, minden világos így is :-) aranyos történet, laza kikapcsolódás. könyves szakma területe is kedvelt számomra , a karakterek se durvák, nem ny
  ersek, nem bántóak, szóval a velük töltött 1-1 óra kellemes.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: Binky

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások