Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


Haechi - 1. rész után

lapishun 2655 megtekintés, 1 hozzászólás
Új kosztümös sorozat. Aki ismer, már unottan sóhajthat fel, hogy nah... megint kezdi. Igen, megint kezdem....

Nem adom fel, előbb-utóbb csak találok egy koreai történelmi alkotást, amire határozottan fogok bólogatni, nem pedig morgolódva teszem közzé elégedetlenségemet. Hiszek benne, hogy lesz majd ilyen.

No ebből a bevezetőből kiderül, hogy valószínű nem a Haechi lesz az :) Valóban nem, de ezúttal sokkal kedvezőbb véleménnyel szolgálhatok, a korábbiakkal ellentétben.

Kezdjük azzal, hogy a sorozat egész normálisan van fényképezve, végre nem a szokásos stúdiófényektől túlszaturált tévés vackot láthatunk, hanem aránylag normális helyszíneken felvett filmszerű látványvilágot kapunk, ami mindenképp előnyére válik a sorozatnak, hisz sokkal komolyabb, kissé borongósabb hangulatot árasztanak a jelenetek.

A történet sem tűnik rossznak, bár nem mondom, hogy elsőre átláttam a "ki kivel van és miért" történelmi háttért is.

A forgatókönyv elég gördülékeny, így végig fent tartja a néző érdeklődését. Néha túl gördülékeny, olyan sebességgel áradnak az információk a történelmi kifejezésekkel és magyarázatokkal, ahogy kicsit nehéz felfogni.



És akkor jöjjön a fekete leves...

Egyszerűen már nem tudom nem szóvá tenni az állandó negatív, férfiakat sújtó szexizmust a koreai sorozatoknál. A történetbe tökéletesen illő, nagy jelentőséggel bíró jelenetben 10 szexi lánykát terelnek a herceg elé, hogy meggyőződjenek annak khm... kihívásokkal küszködő férfiasságáról. Na most a lánykák állig be vannak öltöztetve, csak a válluk villan ki, míg a valóságban 100%, hogy meztelenek lettek volna, hisz pont az lett volna a cél, hogy történjen, aminek történnie kell. De neeeeeem, nőkből SOHA SEMMIT nem mutatnak országos televízió adón. Bezzeg a következő, teljesen felesleges és oda nem illő, erőltetett jelenetben jó alaposan és hosszasan megmutatják főhősünk kocka hasát. Könyörgöm! El hiszem, hogy nők a sorozat célközönsége, de ennyire ne legyen már egyoldalú a dolog. Kétségbeejtő!

Nézzük a színészeket...

Jung Il-Woo kifejezéstelen, búvalba... akarom mondani búvalbélelt ábrázatát már a Cinderella and Four Knightban megutáltam és ezen ez a sorozat sem tudott változtatni. Sajnálom, továbbra sem szimpatikus a színész, de még ha elvonatkoztatok ettől, akkor sem látom a teljesítményt, amit díjaznom kellene.

Ellenben Kwon Yool játéka sokkal szórakoztatóbb, nem csak a karaktere miatt, hanem mert legalább háromszoros skálán mozog az arcjátéka, mint a főszereplőé.

Nagyon ritka, hogy lehúzzak egy női szereplőt, hisz hagyományosan sokkal több lehetőségük van egy karakter érzelmekkel teli megformálására, mint férfi színésztársaiknak... de Go Ara sajnos azok közé tartozik, akikről nem tudok jót írni. A játéka számomra eléggé semmilyen volt.

A sorozat humora nem idegesített, de az, hogy egyik pillanatban élet-halál kérdésen drámáznak, a következőben - mindenféle átmenet nélkül - meg valami teljes idiótaságon rötyögnek, az már sokkal inkább. Számomra ez tönkre tette a komoly jeleneteket is.

Mindent összevetve arra jutottam, hogy számomra a Haechi a jobb kosztümös darabok közé tartozik, de nem elég jó ahhoz, hogy a nézője maradjak, pláne, hogy megkedveljem a műfajt.

Az értékelésem:

6/10
Film adatlap

Haechi

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
tortenelmi/kosztumos
Vetítés dátuma
2019-02-11
Epizódok száma
24
Jung Il-Woo történelmi sorozata

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Idol Producer - első rész után
lapishun 1642 megtekintés, 0 hozzászólás Régóta várjuk már az Idol Producer indulását. A nagysikerű koreai Produce 101 után Kína is beszáll a bizniszbe és hozza a saját
Shimokita Glory Days
lapishun 1200 megtekintés, 0 hozzászólás A Shimokita Glory Days egy vicces erotikus vígjáték, amelyben egy átlagos japán fiatal kevésbé átlagos hétköznapjaiba nyerünk betekintést.
Her private life - 1. rész után
lapishun 2829 megtekintés, 2 hozzászólás A Her private life üres, mint egy kiszáradt kút. Ezt próbálták felszínes csillogással és művi jókedvvel feltölteni. Sikerült. Így az
The Guest - 1. rész után
lapishun 1515 megtekintés, 1 hozzászólás Atyaúristen!!!! A Signal óta várom, hogy történjen végre valami említésre méltó a koreai krimi fronton, szállítson már végre valmi
Cookie beállítások