Friss drámáink:
Card image cap

Haechi - 1. rész után

lapishun

Új kosztümös sorozat. Aki ismer, már unottan sóhajthat fel, hogy nah... megint kezdi. Igen, megint kezdem....

Nem adom fel, előbb-utóbb csak találok egy koreai történelmi alkotást, amire határozottan fogok bólogatni, nem pedig morgolódva teszem közzé elégedetlenségemet. Hiszek benne, hogy lesz majd ilyen.

No ebből a bevezetőből kiderül, hogy valószínű nem a Haechi lesz az :) Valóban nem, de ezúttal sokkal kedvezőbb véleménnyel szolgálhatok, a korábbiakkal ellentétben.

Kezdjük azzal, hogy a sorozat egész normálisan van fényképezve, végre nem a szokásos stúdiófényektől túlszaturált tévés vackot láthatunk, hanem aránylag normális helyszíneken felvett filmszerű látványvilágot kapunk, ami mindenképp előnyére válik a sorozatnak, hisz sokkal komolyabb, kissé borongósabb hangulatot árasztanak a jelenetek.

A történet sem tűnik rossznak, bár nem mondom, hogy elsőre átláttam a "ki kivel van és miért" történelmi háttért is.

A forgatókönyv elég gördülékeny, így végig fent tartja a néző érdeklődését. Néha túl gördülékeny, olyan sebességgel áradnak az információk a történelmi kifejezésekkel és magyarázatokkal, ahogy kicsit nehéz felfogni.És akkor jöjjön a fekete leves...

Egyszerűen már nem tudom nem szóvá tenni az állandó negatív, férfiakat sújtó szexizmust a koreai sorozatoknál. A történetbe tökéletesen illő, nagy jelentőséggel bíró jelenetben 10 szexi lánykát terelnek a herceg elé, hogy meggyőződjenek annak khm... kihívásokkal küszködő férfiasságáról. Na most a lánykák állig be vannak öltöztetve, csak a válluk villan ki, míg a valóságban 100%, hogy meztelenek lettek volna, hisz pont az lett volna a cél, hogy történjen, aminek történnie kell. De neeeeeem, nőkből SOHA SEMMIT nem mutatnak országos televízió adón. Bezzeg a következő, teljesen felesleges és oda nem illő, erőltetett jelenetben jó alaposan és hosszasan megmutatják főhősünk kocka hasát. Könyörgöm! El hiszem, hogy nők a sorozat célközönsége, de ennyire ne legyen már egyoldalú a dolog. Kétségbeejtő!

Nézzük a színészeket...

Jung Il-Woo kifejezéstelen, búvalba... akarom mondani búvalbélelt ábrázatát már a Cinderella and Four Knightban megutáltam és ezen ez a sorozat sem tudott változtatni. Sajnálom, továbbra sem szimpatikus a színész, de még ha elvonatkoztatok ettől, akkor sem látom a teljesítményt, amit díjaznom kellene.

Ellenben Kwon Yool játéka sokkal szórakoztatóbb, nem csak a karaktere miatt, hanem mert legalább háromszoros skálán mozog az arcjátéka, mint a főszereplőé.

Nagyon ritka, hogy lehúzzak egy női szereplőt, hisz hagyományosan sokkal több lehetőségük van egy karakter érzelmekkel teli megformálására, mint férfi színésztársaiknak... de Go Ara sajnos azok közé tartozik, akikről nem tudok jót írni. A játéka számomra eléggé semmilyen volt.

A sorozat humora nem idegesített, de az, hogy egyik pillanatban élet-halál kérdésen drámáznak, a következőben - mindenféle átmenet nélkül - meg valami teljes idiótaságon rötyögnek, az már sokkal inkább. Számomra ez tönkre tette a komoly jeleneteket is.

Mindent összevetve arra jutottam, hogy számomra a Haechi a jobb kosztümös darabok közé tartozik, de nem elég jó ahhoz, hogy a nézője maradjak, pláne, hogy megkedveljem a műfajt.

Az értékelésem:

6/10

Film adatlap

Haechi

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
tortenelmi/kosztumos
Vetítés dátuma
2019-02-11
Epizódok száma
24
Jung Il-Woo történelmi sorozata

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

  • edimir
    2 éve
    Én is többet vártam tőle, de még adok neki egy esélyt, hátha később feljavul. Nagy az ínség történelmi/kosztümös sorozatok terén.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások