Friss drámáink:
Card image cap

Tunnel - 1. rész

lapishun

Leszögezem már az elején: A Tunnel jó sorozat. Szórakoztató és izgalmas. Épp ezért fáj, hogy sok gyerekbetegséggel küzd.
Ezek közül az egyik, hogy sosem fogom megérteni a koreai sorozatok rendőreit.
Úgy állítják be őket minden sorozatban, mintha egyenesen elvárás lenne a 80 alatti IQ, a lehetőleg minél antiszociálisabb viselkedés, s logikus gondolkodásra való hajlam teljes hiánya.
Így hát mindig tohonya, döntés- és cselekvésképtelen tökfilkók üldözik a teljesen átlagos tettest, aki mégis magasan fölébük tornyosul értelmi képességekben.

A történet krimihez mérten nem rossz, de hasra sem eshetünk tőle, hisz láttunk már ilyesmit nem is egyszer.
A karakterek is eléggé sablonosak, nem igazán kidolgozottak. Főhősünk felesége annyira a levegőben lóg, hogy megesküdtem volna, még az első részben áldozattá válik, ezért nem pocsékolják rá az időt. Az egyedüli meglepő talán az volt, hogy túlélte az első epizódot :)

Most pedig lássuk a sorozat pozitívumait! Hangulatfestésből jeles. Az operatőr kitett magáért, ahogy a vágó is és mindezt shaky cam nélkül, úgyhogy ezért külön dicséret illeti őket. A túlzásba vitt szépia effekt meg felfogható a stílus sajátosságának, úgyhogy bocsánatos bűn.

Az első epizód (bár sok minden nem történt benne) mégis elég izgalmas volt, unatkozni nem igazán lehetett rajta. Rejtvény is akadt benne bőven. Valószínű az első rész nem mutatja be az igazi alapkonfliktust csak előkészíti az érkeztét, így feltételezem, fordulatokban gazdag sorozat áll előttem.

Összefoglalva: ha a töketlen rendőrségtől el tudunk szakadni, akkor nagyon úgy néz ki, hogy remekül szórakozhatunk a Tunnelen. Aki még nem tette, bátran nézzen bele!

Osztályzat: 7/10

Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások