Friss drámáink:
Card image cap

Encounter - 1. rész után

lapishun

Próbálok óvatosan fogalmazni, mert tudom, hogy egy Bogum sorozatot bántani istenkáromlással ér fel.

Az az igazság, hogy a koreaiak még mindig nem tanultak meg külföldi helyszínen forgatni. Nem, nem a felvételek minőségével van gond, hanem azok hitelességével. Egyszerűen annyira (számukra) egzotikus helyszíneket választanak, hogy a jó ízlésből inkább a giccs felé hajlik minden.

Az Encounter első epizódja pedig nagyon-nagyon giccses. Bogummal az élen. Ő a leggiccsesebb. Sajnálom, de a szépfiúságát annyira túlzásba tolták ezzel a karakterrel és a "nyugati" lazaságával, hogy szerintem az egyik legsziruposabb szereplővé vált, akit valaha láttam. Ráadásul azt kell mondjam, nem is játszik most jól. Bogumot látom a képernyőn, nem pedig az általa megszemélyesített Kim Jin-Hyeok-ot. Song Hye-Kyo sokkal jobban alakítja a karakterét, őt nézve nem fog el kínos feszengés.

Mint minden hasonló dráma, ez is akkor indul be igazán, mikor véget érnek a külföldi felvételek és a koreai hétköznapok érkeznek. Így messzemenő következtetéseket nem vonok le, mert akkor máris röpülne a 2/10-es értékelés tőlem...

Az operatőr egyébként kitett magáért, remekül van fényképezve a sorozat, kár hogy a rendező nem tudott felnőni a feladathoz. Sok jelenet van, ahol hiába a remek kamerabeállás, a környezet felépítésébe nem vittek elég életet, vagy ha meg is próbálták túl mesterkélt lett és a színészek sem voltak túl jól instruálva (jó példa erre a kínosnak szánt jelenet fogadáson, ahol Seung-Jo és Hye-Kyo párbeszédét láthatjuk.)

A forgatókönyv sem remekel, a történetből még túl keveset kaptunk, ami eddig zajlott azt meg mind láttuk már máshol. A párbeszédek nagyjából rendben vannak, bár kissé túlságosan is érzelgősek.

Én azt szeretem, ha egy sorozat önmagától szép/érzelmes, nem pedig azért, mert annak szánják és erőlködnek rajta, hogy az legyen. Számomra ez túlontúl mesterkélt... kicsit sem kifinomult, inkább - ahogy írtam - giccses.

Ettől függetlenül még teljesen nem írom le, jelenleg nem érdemel tőlem többet, mint:

5/10

Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • ekjaksa
  2 éve
  Én is előítélettel kezdtem nézni a sorozatot. Igaz végig néztem. A történet szokásos, csak itt a gazdag most a nő és szegény a férfi - változat. Furcsa volt nézni úgy, hogy tudom milyen kapcsolatban van a két színész, és néha szerintem kínos volt pár jelenet. A korkülönbség is nagy, Song Hye Kyo nak komolyabb, Bo Gum inkább olyan kisfiúsnak tűnt mellette.
  Minden sorinak ugyan az a tematikája, 8 rész csókjelenet, 12-13 rész vagy max 14 szakitás, s 16 rész happy mindenki....

 • Brigi
  2 éve
  Kicsit tartottam ettől a sorozattól (főként a tematikája miatt), úgy tűnik, okkal. Volt egy kis szabad időm, és megnéztem az 1. részt, és bár gyönyörű helyeken, romantikus körítéssel és csodásan felvett jeleneteket ad számunkra, Song Hyekyo alakítása legfeljebb egy fadarabéval ér fel, Bogum karakterén pedig látszik, amit te is írtál: hogy ezt nyugati lazaságot, ifjúkori gondtalanságot akarták ábrázolni, ami (a két színész közti korkülönbség és személyes kapcsolat miatt) sajnos szörnyen kínosra sikerült. Pedig Bogum egy nagyon jó színész, akár pszichopata sorozatgyilkost, akár autistába hajló Go-játékost, akár herceget kell megjelenítenie egy történelmi szériában. De nem tudom, hogy ez a történet hova fog kilyukadni. :S

  Egyelőre nem vitt rá a lélek, hogy folytassam. Megéri?

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások