Friss drámáink:
Card image cap

Sky Castle - 1. rész után

lapishun

A sorozat ezúttal nem a csebolok, hanem az alattuk elhelyezkedő, alapvetően nyugati értékrend szerint élő elit világába kalauzol el. Kórház igazgatók, jó menő ügyvédek világa ez. És persze a feleségeiké.

A készítők óvatos próbálkozást tettek rá, hogy tükröt tartsanak a gyakran irreális társadalmi elvárások elé. Azért mondom, hogy óvatos, mert nézőként nagyon könnyű belefeledkezni a történetbe és szimpatizálni a szereplőkkel, s úgy fogyasztani a részeket, mint a többi családi drámát. De ez hiba, mert a sorozat tényleg megpróbálja kis távolságtartással (aminek az eszköze főleg az abszurditás és néha a humor) bemutatni a felső tízezer életét.

A színészi gárda elég vegyes, főleg nők uralják. És nem csak számban, hanem színészi játékban is. A férfi szerepek megint valóságtól elrugaszkodottak, olykor túljátszottak, nehéz komolyan venni őket.

A forgatókönyv kivételesen remek, könnyű beletespedni a fotelbe és elmerülni a kényelmes élet látszólag tét nélküli kihívásaiba, de csak hogy akkora pofont kapjunk már az első epizódban, ami biztosan felébreszt.

Értékelés: 7/10

Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • Marcsi34
  1 éve
  Sziasztok! Én most fejeztem be a sorozatot magyar felirattal. Ez tényleg fantasztikus volt. Sokszor az idegösszeomlás határán voltam a fő idióta anyuka miatt és a fondorlatos tanító néni miatt, de megérte megnézni. Az emberi idiotizmus tényleg határtalan, a kapzsiságról nem is beszélve. A piramis elmélet egyszerűen borzasztó volt, arról nem is beszélve, hogy a gyerekek szenvedtek a legtöbbet a szülők baromságaik miatt. Bár voltak humoros karakterek, de alapjába véve eléggé megviseli az ember érzelmi világát a történet. Mindenesetre nagyon tanulságos volt a sorozat.

 • csutkajutka
  2 éve
  Elnézést kérek, hogy itt érdeklődtem, helytelen volt. Felhívták a figyelmem, hogy kérdésem kifakadásnak minősül, ígérem nem vétek többet ilyen hibát.
  A doramát már végignéztem, akinek szintén tetszik, várakozhat türelmesen, mert megéri.

 • csutkajutka
  2 éve
  A legutóbbi, 10. rész április elején kapott magyar feliratot. Várható-e folytatás, vagy csonka marad, mint Arany tornya?
  Kár volna parlagon hagyni, mert nem egy tucat-dorama, bájgúnár bűvölésekkel...

 • edimir
  2 éve
  Fohászaim meghallgatásra találtak!:) Köszönöm! Sajnáltam volna, ha jó magyar felirat híján ez a sorozat itthon az érdektelenségbe süllyed. Így talán mások is felfedezik maguknak.

 • juud
  2 éve
  pont most raktam rendbe a letöltéseket és az angol feliratokat hozzá. sorra fog kerülni :-)

 • lapishun
  2 éve
  A 7 pont az nálam már egy nagyon jó sorozatot jelent, amit örömmel végignézek :)

 • edimir
  2 éve
  Lehet, hogy az 1. rész után neked csak 7 pontos, nálam a 20. rész után 10 * pontos lett. Jóval több van benne, mint aminek elsőre tűnik...

 • edimir
  2 éve
  A 16. résznél járva nagyon sajnálom, hogy eddig nem akadt fordítója. Pedig szerintem az utóbbi idők egyik legjobb sorozata. Végre olyan párbeszédek, helyzetek, amik elgondolkodásra késztetik a nézőt.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások