Friss drámáink:
Card image cap

Story of Yanxi Palace - 1. rész után

lapishun

Szeretem a nő központú történeteket és azt is, ha túlsúlyban van a szebbik nem a szereplők közt, de ez a kínai sorozat már nekem is sok.

Zhou Mo világhírű regényéből készült a legújabb kínai szuper produkció, amit a világ 70 (!) országában mutattak be. A XVIII. századi kínában játszódik a történet, egész konkrétan a császári palotában, annak is az udvarhölgyek lakosztályán.

Az első részben nagyjából olyan 150-200 női szereplő tűnik fel, s bár aránylag megszoktam már az ázsiai arcokat ennyi nő láttán nem csoda hát, hogy az első óra végére szinte teljesen elvesztettem a fonalat, hogy ki kicsoda.

A sorozat egyszerre hihetetlenül sekélyes és hihetetlen komoly dolgokat mutat be. Kicsit olyan érzésem volt, mintha egy Disney tini filmet néznék, ami egy haláltáborban játszódik.
Könnyed, kislányos csevejek közé néha betolakszik egy-egy kivégzés, vagy teljes megszégyenítés...
Nem mondom, hogy nincs ez rendjén, hisz a palota hétköznapjai biztosan hasonlóak lehettek, de az ábrázolásmód akkor is lelketlen kissé. Amíg nem a főszereplővel történik meg valami szörnyűség, addig a nézőt nem hiszem, hogy megérintené bármi is. A császár is egyetlen rossz poénnal tesz tönkre egy többgenerációs családot és a néző is egy vállrándítással fogyasztja tovább a történetet. Pedig nem árt megállni és elgondolkodni, mert a sorozat nem fogja a szánkba rágni a felszín mögött meghúzódó kegyetlenséget és a kínai sorozatokra oly jellemző kettősséget.

Persze hiába a néhol igen komoly dráma, attól ez a sorozat még ugyanúgy tipikus női szappanopera marad... de a jobbik fajtából.

Értékelés: 6/10

Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • juud
  2 éve
  engem megfagyasztott a hasonlat.
  a kegyetlenségre nem lehet immunissá válni semmilyen tálalásban. vigyorizni meg ..hát...

 • szokola
  2 éve
  Ez a Disney tinifilm a haláltáborban nagyon tetszett, de nagyon találó, jót vigyorogtam rajta.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: Binky

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások