Friss drámáink:
Card image cap

Kedvenc Japán doramáim

varganiki

Sziasztok, ma egy kicsit más cikkel érkeztem. Az előző cikkeimben különböző információkat írtam le, most viszont spontán a kedvenc japán doramáimról fogok írni. Írok pár sort magáról a történetről, illetve, hogy miért is érdemes megnézni őket.

One Littre of Tears: Ez volt anno az első Japán sorozat, amit láttam. A történet megtörtént esetek alapján készült, a főszereplő lány valóban élt csak épp a vezeték nevén változtattak. A főszereplő Aya egy középiskolás lány, aki jól tanul a szüleinek pedig Tofu üzletük van. Ám egy nap kiderül, hogy Aya egy ritka és halálos betegségben szenved. Először csak a mozgása válik koordinálatlanná, végül se járni se beszélni nem tud már.Nagyon szomorú történetről van szó, mindenképpen érdemes bekészíteni egy százas zsepi csomagot. A legszörnyűbb az egészben, hogy a filmben szereplő Asou Haruto, aki Aya barátja és szerelmes lesz a lányba a valóságban egyáltalán nem létezett.

Miért nézd meg: Mert annak ellenére, hogy keserű történet, aminek kiszámítható a vége, mégis nagyon tanulságos és nincsenek benne elcsépelt klisék

Tatta Hitotsu no Koi: Ebben a történetben Kamenashi Kazuya és Ayase Haruka a főszereplők, egyfajta kifordított klisés történet, ugyanis itt a fiú a szegény nem pedig a lány. A történet főszereplője Kanzaki Hiroto, aki egy kis műhelyt tart fent, hogy el tudja tartani az anyját és a betegeskedő öccsét. Egy nap megismerkedik a szép és gazdag Nao-val, akivel egymásba szeretnek, azonban a lány szülei nem akarják, hogy egy szegény fiú tartozzon a családhoz, ezért elérik, hogy Hiroto szakítson a lánnyal. Azonban egy év múlva a szerelmesek találkoznak és rájönnek, hogy nem tudnak a másik nélkül élni.

Miért nézd meg: Annak ellenére, hogy a történet maga klisékre épül fel, mégis olyan szép és megható köntösben tálalja, hogy az embernek ezek abszolút nem szúrnak szemet. Szóval mindenkinek nagyon tudom ajánlani, aki egy jó kis romantikus történetre vágyik.

Hana Yori Dango 2.évad: Bár ezt a történetet az elején kellene kezdeni, de nekem a második évad sokkalta jobban tetszik az előzőnél. A főszereplőink sokkal érettebbek és önállóbbak lesznek, főleg Tsukasa, aki még mindig az a kissé lökött és értelmetlen srác, ugyanakkor sokkal felelősségtudóbb, mint az előző évadban. Ráadásul itt sokkal romantikusabb jeleneteket is kapunk, mint az előző évadban.

Miért nézd meg: Ha tetszett az első évad, ezt semmiképp ne hagyd, mert garantálom sokkal jobb lesz, mint az előző.

Tantei Gakuen Q: Ez volt az első sorozatom Yamada Ryosuke-val és már itt tudtam, hogy ez a srác bizony nagyon jól végzi a dolgát és még csak 14 éves volt itt. A történet főszereplői négy középiskolás illetve egy felnőtt: Ryuu, Kyuu, Megumi, Kazuma és Kinta fiatal nyomozó tanulók, akik mind Dan Morihiko utódja akarnak lenni, aki egy híres nyomozó. Azonban a Plútó nevű szervezet, amely gyilkosságok megtervezésével foglalkozik, nem könnyíti meg a dolgukat, ráadásul Ryuu sötét titkot rejteget, miszerint ő a Plútó jogos örököse.

Miért nézd meg: Mert nem egy megszokott nyomozós történet, a gyilkosságok, amiket a főszereplőinknek kell megoldaniuk szépen, ki vannak dolgozva és sok meglepetést tartogat a sorozat. Ráadásul olyan főszereplői vannak, akik ma már rendkívül népszerűek és elismertek: Yamada Ryosuke, Kamiki Ryunosuke például.

Gokusen 3.évad: Igen, megint egy több évados történet. Igaz, hogy az első két évad is nagyon tetszett, de ez humorban vitte a pálmát, ráadásul a szereplőgárda is nagyon jól össze lett válogatva: Miura Haruma, Takaki Yuya és Miura Shohei csak, hogy pár nevet említsek. Persze Yankumi és Sawatari-sensei harca nem maradhat el itt sem, illetve végül erről az új osztályról, melynek egyszerre két vezetője is van, is kiderül, hogy nem olyan rosszak, mint elsőre látszanak.

Miért nézd meg: Amellett, hogy a sorozat vicces, sokszor akad benne valamilyen tanulság, ami a későbbiekben még hasznos lehet és a barátság is nagy hangsúlyt kap a sorozatban.

Smile: Hogy ne csak vicces sorozatok legyenek, itt van ez a 2009-es dráma, aminek Matsumoto Jun és Aragaki Yui a főszereplője. Matsumoto Jun ebben a sorozatban Hayakawa Vito-t játssza, egy félig filippínó fiút, akit gyilkossággal vádolnak meg, így börtönbe kerül. A fiú visszaemlékezik azokra az időkre, mikor még szabad volt. Megismerkedett egy Mishima Hana nevű néma lánnyal, aki apja miatt kényszerült némaságban élni az életét, ám Vito mellett mégis képes felszólalni és elmondani a sanyarú történetét. A fiatalok között természetesen szép és őszinte szerelem szövődik, melynek a börtön sem állhatja útját.

Miért nézd meg: Ezt a sorozatot főként azoknak ajánlom, akik szeretik a szép szerelmi történeteket és nem riadnak el egy kis sírástól, amit ez a sorozat vált ki.


Umareru: Az egyik személyes kedvenc sorozatom. A főszereplője egy család, két szülő és négy gyerek. Egy nap az apa, aki pék meghal, a felesége pedig rájön, hogy gyermeket vár. Ennek a gyerekei nagyon nem örülnek, ám a legidősebb lány Manami jó lehetőséget lát anyja terhességében arra, hogy végre egy jó sztorit írhasson, mint újságíró. A legidősebb fiú Taichi rájön arra, hogy a szülei nem azok, akiket eddig annak hitt, a fiatalabb fiú Koji leukémiája kiújul, így a család élete egy csapásra felfordul.

Miért nézd meg: Nos, ez egy igen kemény családi dráma, viszont mindenképpen megéri megnézni, mert egy nagyon megható és szép történet.


Great Teacher Onizuka 2014: Nos, igen, ez is egy igen népszerű történet, több feldolgozást is készítettek hozzá a Japánok. Én most a 2014-es változatát hoztam, ami szerintem sokkal jobban sikerült, mint a 2012-es az eredeti magán alapuló feldolgozás.Onizuka-senseit Akira alakítja, aki a népszerű Exile csapat tagja. A történet igen egyszerű: Minden részben adott egy vagy két diák, akiknek problémájuk akad és végül Onizuka segítségével ez a probléma megoldódik. Egy szálat emelnék ki belőle, mely az egész sorozatot végig kíséri, ez pedig az iskola diák elnöknője és elnök helyettese, Ayuna és Ryuichi, akik egy párt alkotnak, és szembe kell nézniük azzal a ténnyel, miszerint a lány gyermeket vár.

Miért nézd meg: Szereted az iskolás sorozatokat és a drámákat? Akkor bizony ez a te sorozatod. Ígérem, ha megnézed biztosan nem bánod meg.


Gakkou no kaidan: Íme, egy kőkemény iskolai dráma. Főszereplőnk Tsubame egy középiskolás lány, aki nagyapjával él. Ösztöndíjasként kerül egy befolyásos iskolába, ahol hála a népszerű Platinum 8 csapatnak, megválasztják diákelnöknek. Ám Tsubame pocsék a nyilvános beszédekben, így nincs könnyű dolga. Egy nap megismerkedik egy különös, tolószékes fiúval Shizuku Kei-el, aki hajlandó segíteni a lánynak. Tsubame még csak nem is sejti, hogy magával az ördöggel paktált le, Kei célja ugyanis tönkretenni az iskolát.

Miért nézd meg: Kemény sorozatról beszélünk, de mégis látni kell. Sok a való életben is fellelhető probléma merül fel ebben a sorozatban, Hirose Suzu és Kamiki Ryunosuke kettőse pedig egyszerűen zseniális.


Cain és Abel: Egy Koreai sorozat adaptációja, legalábbis ezt mondják róla, de ez a két sorozat távolabb nem is állhatna egymástól. Történetünk főszereplője Takada Yu, egyszerű alkalmazottként dolgozik a Takada vállalatnál, aminek apja az elnöke. Munkatársai és apja is keresztülnéz rajta, bátyával Ryuichi-vel ellentétben, aki minden szeretetet és tiszteletet megkap, ezért Yu mindig is irigy volt rá. Egy nap Yu megismerkedik Azusa-val, aki rögtön megtetszik neki, de kiderül Azusa Ryuichi barátnője, később pedig menyasszonya. Yu-nál betelik a pohár és úgy dönt, mindent elvesz bátyától, beleértve Azusa szerelmét is, miközben észre sem veszi, hogy csinos kolléganője Hikari mennyire odavan érte.

Miért nézd meg: Először is, Yamada Ryosuke olyan kiválóan alakítja a jó és a gonosz Yu-t, hogy le a kalappal előtte. Elég mély gondolatai vannak a történetnek, amiben nem tudni ki a jó és ki a rossz.


Aishite Tatte, himitsu wa aru: Elérkeztünk utolsó előtti sorozatunkhoz, ami egy romantikus dráma, főszerepben Fukushi Sota-val és Kawaguchi Haruna-val. Történetünk elején, a fiatal Rei meglátja, hogy apja erőszakoskodik anyjával, ezért a fiú nem gondolkodva, megöli apját. Anyja segítségével elrejtik a holttestet és titokban tartják az esetet. Évekkel később Rei megismerkedik az ügyésznek tanuló Sawa-val és a fiatalok egymásba szeretnek. Tervezik az esküvőt, ám a lány apja nem lelkesedik leendő veje iránt. Ha ez még nem lenne elég, Rei riasztó üzenetet kap, miszerint valaki tudja a titkát és le fogja őt leplezni.

Miért nézd meg: Nem könnyű darabokat hozok, ugye? Nos ez is nehezen emészthető, ugyanakkor mégis érdekes és megható szerelmi történet, rengeteg titokkal körítve.


Momikeshite Fuyu: Nos, elérkeztünk utolsó doramánkhoz, ami viszonylag friss darab. A történet egy elit családról szól, Egy igazgató apával, egy sebész báttyal és egy ügyvéd nővérrel. Ebben a családban él Kitazawa Shusaku, egy elismert rendőr, aki azonban szerencsétlenebb már nem is lehetne. Szerettei abszolút nem tisztelik őt, ráadásul, ha ez még nem lenne elég neki, a szeretett lány szíve is inkább a bátya felé húz. Shusaku azonban imádja családját és értük képes még a munkáját is kockáztatni, mikor újabb és újabb bűntényeket követ el. De vajon Shusaku valóban a Kitazawa család tagja? Nos, választ kaphatsz, ha megnézed a sorozatot.

Miért nézd meg: Ismét Yamada Ryosuke és ismét egy megkapó történet. A vicces alapszituációt egy kis drámával keverik és bumm megszületik egy ízig vérig izgalmas és vicces történet.

Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások