Friss drámáink:
Card image cap

Saichiiro no One Room

lapishun

Nem tagadom, a sorozat plakátja volt az, ami felkeltette az érdeklődésemet és megnéztem az első részt. És nem tudom eldönteni, hogy jó ötlet volt-e, vagy jobb lett volna, ha sosem látom.

A Saichiiro no One Room 20 perc alatt teljesen tönkre tett. Volt már pár anime, ami hasonló hatással volt rám (pl. Air), de nem számítottam rá, hogy egy élőszereplős sorozat is képes ilyesmire, ráadásul ilyen gyorsan. A történet egy manga feldolgozása, s azt hiszem sosem fogom elolvasni, mert épp elég egyszer átélni az ilyesmit.

Sokszor emlegettem már, hogy soha egyetlen ázsiai nép sem tud olyan mély és olyan felkavaró dolgokról nyíltan beszélni, mint a japánok. A Saichiiro no One Room olyan erővel zúdítja ránk a társadalmunk problémáit, egy gyermeki élet kilátástalanságát, egy beteggé torzult elme undorító, mégis tiszta gondolatait, hogy miután vége lett az első résznek úgy éreztem, ez alatt a 20 perc alatt teljesen összevertek, és vagy kétszer áthajtottak rajtam egy úthengerrel.

Nem hiszem, hogy sokan megnéznétek a sorozatot, így pár szóval kivételesen ismertetném a sorozat alapfelvetését:

Adott egy 14 éves, az anyja által abuzált, iskolai zaklatásnak kitett kislány, aki végső kétségbeesésében öngyilkosságra szánja el magát, de az isteni (vagy épp pont, hogy az ördögi) jóakarat megmenti egy férfi személyében, aki haza viszi őt. A férfi egy pillanatig sem titkolja, hogy megszállottja a kislánynak, s már hónapok óta követi és leskelődik utána. A kislány mégis megmentőként és egyben szerelmeként tekint rá, hisz ő az első az életében, akitől figyelmet és szeretetet kap.

Ezt kapjuk azt arcunkba az első percben. Innen indulunk, ebből a teljesen abszurd és beteg helyzetben ismerjük meg azt, hogy jutott idáig a kislány és ki lehet ez a beteg (?) férfi.

A sorozat nem kendőzi el az emberi és társadalmi problémákat, nyíltan beszél róluk, s bármilyen undorító alaphelyzetet is teremtenek, japán módra annyi szépséget és szívfacsaró jelenetet rejtenek el benne, hogy nehéz belőlük érintetlenül kikecmeregni.

Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • juud
  2 éve
  köszönöm Blackfield a jó hír megosztását, a fordító nem csatlakozott semerre, de van fb oldala, és szerencsére az online nézők is megtalálhatják az indán (nincs átformálva a cím , mint sok esetben)

 • Blackfield
  2 éve
  Az AvistaZ-on most láttam, hogy az első két részhez van már magyar felirat DensetsuNoSenshi feltöltésében - ha esetleg érdekel valakit az információ.

 • mirtill11
  2 éve
  Szívesen megnézném, remélem felkelti az egyik fordító érdeklődését! Köszönöm a leírást!

 • kikyou8802
  2 éve
  Köszönöm az infót! :)

 • varganiki
  2 éve
  Kikyou8802 ha valaki lefordítja innen, biztosan fent lesz a felirata :)

 • kikyou8802
  2 éve
  Meg szeretném kérdezni hogy ennek a felirata mikor lesz fent?

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások