Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!


JYP 2.0

lapishun 1073 megtekintés, 0 hozzászólás
JYP 2.0

Ma a SparkLabs rendezvényének egyik előadója a JYP Entertainment alapítója, arca, motorja… JYP volt. A felvezető viccelődések és a cégének bemutatása után rögtön a lényegre tért:
A cég jelenleg Korea egyik legdinamikusabban növekvő cége a szórakoztató szektorban. Ezért elkerülhetetlen a változás. 2 héten belül új épületbe költöznek és ezzel együtt teljesen átgondolják a cég működését. Ennek a projectnek a neve a JYP 2.0.

Négy fő lépése van a fejlődésüknek.

1.
Az első a cég teljes megreformálása. Két éve teljes átvilágításon esett át a cég. Ennek során feltárták, hogy a cég növekedése során elkerülhetetlenül egyre több osztály jött létre. De ezzel a növekedéssel a cég működése lelassult, hisz egyre több ember dolgozott náluk. A termékek, médiatartalmak előállítása nem volt elég gyors, nem tudtak mindenben megfelelni a piac elvárásainak. Ezért egy kísérletbe fogtak, miszerint önálló projecteket hoznak létre a cégen belül, amely minden feladatra saját emberrel rendelkezik, nem kell más osztályokra várnia, illetve az ő munkájuktól függenie. (Azaz saját marketingszakembert kaptak, saját promóciós szakembert, saját menedzsereket, nem pedig a cég közös erőforrásával gazdálkodtak.) Így sokkal gyorsabban reagálhattak a piacra, sokkal gyorsabb ütemben állíthattak elő tartalmat. És hogy melyik előadó volt az, amelyik ezzel a koncepcióval született meg és hihetetlen sikeres lett rövid idő alatt? Nem meglepő módon, a válasz: a Twice.

A kísérlet rendkívüli sikereket hozott. Mindenre sokkal gyorsabban tudtak reagálni, a promóciók szervezése, a különböző fellépések, reklámszerződések vagyis minden területen sokkal hatékonyabban tudtak így dolgozni, mintha a korábbi cégstruktúrát használták volna. Az, hogy a JYP szárnyal a tőzsdén és egy év alatt sikerült a cég értékét a hatszorosára növelni, az csakis a TWICE-nak, azaz a köréjük épített új, kísérleti cégmodellnek köszönhető.

Ezért úgy döntöttek, hogy egy kevésbé hatékony cégóriás helyett négy kisebb, de hatékonyabb részre osztják fel a jelenlegi erőforrásokat. A JYP ezentúl 4 cégrészből fog állni, s minden cégrész kap saját előadót (előadó alatt itt most nem csak idolokat, a színészeket is értjük).

2.
Második lépés a globalizáció. Pontosabban: globalizáció lokalizációval. Ez furán hangzik, de a lényeg az, hogy ahelyett, hogy egy kpop bandát tömnének tele külföldi előadókkal, ehelyett egy adott piacra koncentrálva, helyi, azonos nemzetiségű idolokkal töltik fel azt a csapatot.
Az első ilyen, a kínai piacra szánt Boy Story volt. Ez egy kínai kissrácokból létrehozott kínai idol csapat. Nemzetközi szinten nem túl ismertek, de a kínai piacra sikeresen betörtek és persze rögtön a slágerlisták élére kerültek.

A következő ilyen project egy japán lánycsapat lesz! Az ő debütálásuk 2019 végén, 2020 elején várható. Természetesen csak japán lányokból fog állni és japán dalokat fognak előadni.

3.
A harmadik lépés a JYP MUSIC FACTORY nevet viseli. Jogos önkritikával élve elismerik, azzal, hogy a termékek (előadók/dalok) piacra dobásának ütemét felgyorsítják, azoknak minősége csökkenhet. itt nem feltétlen a dalok, hanem a koreográfiák és úgy globálisan mindennek a minőségére gondolnak.
Épp ezért az új épületben a 9 tánc stúdió, 18 teljesen felszerelt énekterem és egy teljes emeleten 7 zeneszerzői stúdió lesz megtalálható valamint két, teljes értékű keverőszoba és 11 hangstúdió. Eddig erre nem volt pénzük, így a zeneszerzők egyetlen helységen osztozkodtak. Ezentúl így több fiatal zeneszerzőt is fel tudnak karolni és lehetőségük lesz folyamatosan dolgozni, nem kell a stúdiókra várniuk. Ezzel biztosítani tudják a zeneszerzők számára a megfelelő hátteret és időt, hogy minőségi dalokat tegyenek le az asztalra. Ezzel az ország legnagyobb és legjobb stúdiója az övék.

4.
Utolsó lépés: Creativity from happiness
JYP hitvallása, hogy a siker feltétele a rendkívüli ötletek, a kreativitás. Ennek pedig legfontosabb feltétele, hogy a legutolsó dolgozó is jól érezze magát a cégnél és ne legyen túlterhelve, azaz fontos a mentális egészség.
Ezért egy új (nevezzük) HR csapatot hoznak létre, ami csak a dolgozók elégedettségével foglalkozik.
A JYP eddig is elöl járt abban, hogy szembe menjen a koreai átlaggal és nem követelt túlórát a dolgozóitól (Ez most már a koreai kormány céljai közt is szerepel, ők is küzdenek a dolgozók kisajtolása ellen). Ezt most beemelik a kollektív szerződésükbe és a 40 órás munkahetet komolyan veszik mindenkinél, kivételes esetekben engednek túlórát de az sem lehet több heti 12 óránál.
Tisztában vannak az előadókra nehezedő terhekkel, ezért külön pszichológus csapat áll mostantól a segítségükre. (De minden dolgozó igénybe veheti őket)
A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

CIKK AJÁNLÓ

Produce 48 - Pletykák
lapishun 1170 megtekintés, 0 hozzászólás Hamarosan indul a Produce 48 és annyi pletyka látott már napvilágot az indulókról, hogy mi sem hagyhatjuk ki az esély latolgatással
Terius behind me - 6. rész után
lapishun 1739 megtekintés, 0 hozzászólás Még csak 6 részen vagyunk túl, de a Terius már annyira a szívemhez nőtt, hogy tűkön ülve várom az új részeket. Hiába van tele bugyuta
A disznók királya - 1. rész után
lapishun 452 megtekintés, 2 hozzászólás Aki ismer, tudja jól rólam, hogy számomra meghatározó az első perc minden sorozatnál. A disznók királya esetén elég vegyes érzelmeim
Babel - 1. rész után
lapishun 3111 megtekintés, 8 hozzászólás Úgy szeretek elkezdeni egy sorozatot, hogy semmit nem tudok róla. A Babel esetében ez nem sikerült, mert több előzetest is megnéztem és
Cookie beállítások