Friss drámáink:
Card image cap

Lawless Lawyer - 1. rész után

lapishun

Egy dolog van, amit a koreai sorozatok nevetségesebbnek és szánalmasabbnak mutatnak be a rendőri munkától is, az pedig a jogrendszerük. Épp ezért nem sikerült élveznem eddig egyetlen jogi sorozatukat sem, mert olyan légből kapott érvelésekkel, nyilvánvaló féligazságokkal tömik tele ezeket, amik biztosan nem állnák meg helyüket egy bíróságon sem.

Erre a prekoncepciómra sajnos már az első percben ráerősített a Lawless Lawyer is. Junki hiába menő abban a kocsiban, már a nyitó jelenet abszolút baromság volt. Egy ügyvéd saját magáról készít felvételt, amin az egyik tanút kompromittálja és ezt akarja felhasználni a bíróságon? Ráadásul a jófiú/rosszfiú image-t még mindig rosszul használják... Ezt érdemes lenne megtanulniuk Hollywoodtól. Egy jófiú nem fog önkényesen életeket veszélyeztetni egy autópályán csak azért, hogy elfogják... nem... egy jófiú azért veszélyeztet életeket, hogy azzal életeket mentsen.

A forgatókönyv ide-oda ugrál a humoros és a véresen komoly jelenetek között sőt egyes szereplőkkel egymásba is csúsztatja azokat, így sajnos elveszik az élét a fajsúlyos történéseknek. Ezt leszámítva a forgatókönyv rendben van, a történetvezetése aránylag szépen ívelt.

A karakterek nagyjából rendben vannak. Ahogy a színészek is. A Criminal Minds-beli csetlés-botlása után jó Junkit valami testhezállóbb szerepben látni. Seo Ye-Ji is teljesen rendben van, de azt nem állítom, hogy jó párost alkotnak a képernyőn.

Bár szinte minden téren jó a sorozat, maga a téma és annak bemutatása az, ami számomra nézhetetlenné teszi. Ha valaki a jogi hülyeségeken túlteszi magát (vagy nem is érdekli) az biztosan remekül fog szórakozni. Én nem tudtam.

Értékelés:
6/10

Film adatlap

Lawless Lawyer

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
drama
Vetítés dátuma
2018-05-12
Epizódok száma
16
Bűnözőből ügyvéd

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • ekjaksa
  2 éve
  Na ez nekem nem tetszett, a felénél abbahagytam. Nem tudom meg sosem mi lett a vége.

 • iljimae
  3 éve
  Akit érdekel itt találhat hozzá magyar feliratot: http://huncsoszun.blogspot.com/

 • Brigi
  3 éve
  A Defendant tényleg bitangjó volt. Messze kiemelkedik a rengeteg tavalyi ügyészes sorozat közül.

 • Kahlil Gibran
  3 éve
  Csak azért nem láttál még jó jogi drámát, mert a Defendantot Ji Sunggal nem láttad még!... Amúgy meg Junkival úgyis el fog menni ez a sorozat is.

 • Brigi
  3 éve
  Akkor úgy látszik, pont megint a lényeg ment a levesbe a sorozatból... Pedig már gondolkoztam rajta, hogy belenézek, annak ellenére, hogy a tavalyi Criminal Minds befejezése is nagyon nyögvenyelősen ment.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: Binky

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások