Friss drámáink:
Card image cap

Mistress - 1. rész után

lapishun

A Mistress az év egyik meglepetés sorozata lehet. Nagyon úgy néz ki, hogy az OCN lapot húzott 19-re és bizony meg lett neki a 21.

A Mistress egy angol sorozat feldolgozása. Valljuk be a koreaiak nyugati sorozat feldolgozásaik hááááát.... szóval hagynak kivetni maguk után (Talán a "Férjem védelmében" kivételével, mert az egész remekül sikerült). Nem így a Mistress. Ami nagyon erősen kezd. Egyetlen apró fogódzkodót sem hagy, amit megragadhatnék és beleköthetnék. Az első rész után egyszerűen csak hülledeztem.A forgatókönyv remek. A fényképezés úgy szintén, bár nyugati példát követ, mégis friss és ropogós. Jó látni a beállásokat. Nincs jelenet, amit elnagyoltak volna. A legjelentéktelenebbeket is annyira kidolgozottak, olyan remek és kellően változatos kameraállásból mutatják, hogy néha elcsöppent a nyálam a láttukon.A párbeszédek jól megírtak, pörgősek. Nem tudom, lesz-e hozzá magyar felirat, de nehéz dolga lesz a fordítónak. A néző agyának gyorsan kell forognia folyamatosan, hogy ne maradjon le egy-egy fontos mondatról sem.

A karakterek nagyon jók, ahogy az átültetésük is az eredeti angolból a koreai valóságba. De ami a karaktereknél is jobb, az a négy színésznő. Egyelőre csak szuperlativuszokban tudok beszélni róluk. A casting remek munkát végzett, mind a négy nőre tökéletesen illik a rájuk osztott szerep. A készítők nem próbáltak mindenáron nagy neveket szerepeltetni a sorozatban, hanem tényleg a karakterekhez válogatták össze a szereplőket. És remek munkát végeztek. Persze nem újonc színésznőkről van szó, mindenkinek lesz ismerős arc köztük.
Természetesen férfi színésztársaik is jól játszanak, de a sorozat felépítéséből fakadóan elsődlegesen a nők vannak középpontban, róluk szól minden.A sorozat korhatáros és nem csoda, hisz tele van erotikus jelenetekkel és persze akad némi erőszak és vér is. De az erotikus jeleneteket nem viszik túlzásba, nem öncélúak. Sokat megtudunk általuk a karakterek magánéletéről, viselkedéséről.A történetről szokás szerint egy szót sem ejtek, mindenki fedezze fel magának! Érdemes. Engem beszippantott az első rész és egész biztosan nézője leszek a sorozatnak.

Értékelés: 8/10

Film adatlap

Mistress

Eredeti nyelv
koreai
Műfaj
krimi/thriller
Vetítés dátuma
2018-04-28
Epizódok száma
12
Négy barátnő története, akik sorozatgyilkosságba keverednek

Tovább a film adatlapjához/felirathoz
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

 • edimir
  2 éve
  Szerintem is egy gyöngyszem! Kicsi, kerek és tökéletes!:)

 • jobi66
  2 éve
  Hopsz végre valami új, nem a szokásos sablonos sorozat.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások