Friss drámáink:
Card image cap

Momoland - Siker. Milyen áron?

lapishun

Az idei év egyik legfontosabb történése a kpop piacon szerintem a Momoland sikere. Hogy miért? Elmesélem.

2016 júniusában indult az Mneten a Finding Momoland című tűlélőshow/válogató műsor, amiben a Doublekick traineejei mérkőztek meg egymással. A Produce 101 árnyékában eltűnő műsor szinte semmilyen figyelmet nem kapott. Egyrészt nem sok újdonságot tartogatott a nézők számára, másrészt a lányok bár különlegesnek tűntek, a legtöbbjük viselkedése még számomra is minimum kicsit visszás volt. (Az összeköltözésnél pl. nem szerencsés ha valaki száját elhagyja az "én vele nem akarok együtt lakni" szó... főleg ha közös bandába kerülnek utána). Így számomra úgy tűnt, hogy a tagok között nem igazán van meg az összhang és ezzel a Doublekick nem is annyira akar foglalkozni.


(Itt egy előadás a műsorból)

Így hát viszonylagos érdektelenség mellett lezajlott a műsor. Majd utána jött novemberben a debütálásuk, ami a szokásos, kis céges friss lánybanda nézettséget ért el (még most is csak 2 milliós nézettségnél áll a debüt mv-jük)Ezután következett még két másik single, 2 mini album, de kb csak a megrögzött kpop rajongók ismerték csak őket továbbra is.

Eltelt másfél év, aztán robbant a bomba, és abba mindent beleremegett. Jött a Boom Boom.

A dal nagyon gyorsan felkerült a slágerlisták élére, a lányok meg egymás után nyerték zenei műsorokat. De a díjátadásoknál az öröm könnyeit hamar felváltott a harag és a bánat keserűség miatti sírás. Jött ugyanis a botrány. A Doublekick ugyanis csalt az eladásoknál, állítólag a cég saját maga vásárolta fel több üzletben is az albumokat. Hogy erre mi szükség volt, mikor amúgy is (a cég méreteihez képest) hihetetlen sikert értek el a lányok? Nem tudni.

A dal youtube-on hamarosan eléri 100 milliós nézettséget, ami már tényleg csak a nagyok játszótere. És ide tört be a Momoland.Ám a már említett botrányon kívül jöttek más bajok is:
- a lányok lelki/pszichológiai felkészítése biztosan hiányos volt. Sem a sikerre, sem az ezzel járó rengeteg munkára nem álltak készen.
- a csapaton belüli ellentétek nem múltak el. Szinte minden interjúnál érezni lehetett, hogy nem őszinte az öröm, a jópofizás minden tag között.
- több rajongói videót is lehetett látni, amin a lányok a teljes kimerülés szélén egy koncert próbafelvételén próbálnak talpon maradni, majd miután egyikük összeesik a színpadon, a többiek le sem szarják, saját maguk fáradtságával foglalkoznak csak, csupán egyikük siet a társuk segítségére. Ráadásul egyetlen menedzser/felnőtt sem kerül elő.
- kosztüm problémák. Minden lánycsapat hord ún. biztonsági sortot a ruhájuk alatt, ami védi őket a túl rövid fellépőruhák okozta problémáktól. Nem így a Momoland. A net tele van szinte minden tag, a túl rövid nadrágok, szoknyák alól kivillanó fenekével. Ilyet egyetlen menedzsment sem enged meg magának az iparban, főleg egy olyan bandánál, amiben kiskorú is van. A rajongók teljes joggal vannak felháborodva emiatt. Itt nem arról van szó, hogy a lányok jól érzik magukat ebben a ruhákban, hisz láthatólag feszengenek, kényelmetlenül érzik magukat, állandóan húzgálják magukon a ruhákat.

Szóval összetett dolog ez a siker...

Egyrészt fantasztikus dolog, hogy a semmiből is elő lehet törni egy igazán jó dallal. Ezzel megmutatták, hogy még mindig van remény minden kezdő csapatnak és nem csak a nagy cégek millió dolláros csapatainak van esélye a piacon nagyot szakítani.
A közönség szereti őket, a legutolsó fancamjuk is több százezres, de inkább milliós nézettséggel rendelkezik. (Igaz, ebben közrejátszanak a fent említett kivillanó bőrfelületek is)

Ugyanakkor nem tudni, hogy ez a siker meddig tart. Vajon ezzel a Momoland végre felírta magát a térképre? A következő daluknál majd eldől, hogy hogyan fogadja a közönség.

Hozzászólások
  • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: Binky

Beküldte: Lai

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások