Friss drámáink:
Név After School
Eredeti név 애프터스쿨
Fandom név Play Girlz
Debütálás 2009-01-15
Nemzetiség Lány banda
 • Név: Raina
  Eredeti név: Oh Hyerin
  Születésnap: 1989-05-07
  1989-05-07
  Ez az előadó szerkesztőre vár. Jelentkezz!
  Tovább
 • Név: Nana
  Eredeti név: Im Jinah
  Születésnap: 1991-09-14
  1991-09-14
  Ez az előadó szerkesztőre vár. Jelentkezz!
  Tovább
 • Név: Lizzy
  Eredeti név: Park Sooyoung
  Születésnap: 1992-07-31
  1992-07-31
  Ez az előadó szerkesztőre vár. Jelentkezz!
  Tovább
 • Név: E-Young
  Eredeti név: Noh Yiyoung
  Születésnap: 1992-08-16
  1992-08-16
  Ez az előadó szerkesztőre vár. Jelentkezz!
  Tovább
 • Név: Gaeun
  Eredeti név: Lee Gaeun
  Születésnap: 1994-08-20
  1994-08-20
  Ez az előadó szerkesztőre vár. Jelentkezz!
  Tovább
 • Név: Jungah
  Eredeti név: Kim Jungah
  Születésnap: 1983-08-02
  1983-08-02
  Ez az előadó szerkesztőre vár. Jelentkezz!
  Tovább
 • Név: Jooyeon
  Eredeti név: Lee Jooyeon
  Születésnap: 1987-03-19
  1987-03-19
  Ez az előadó szerkesztőre vár. Jelentkezz!
  Tovább
 • Név: UEE
  Eredeti név: Kim Yujin
  Születésnap: 1988-04-09
  1988-04-09
  Ez az előadó szerkesztőre vár. Jelentkezz!
  Tovább
Az After School a Pledis Entertainment szórakoztatóipari vállalat által létrehozott, a japán Morning Musume mintájára rotációs rendszerre épülő, női együttese. Az együttes megálmodója a vezetői szerepet elsőként betöltő Kahi volt, aki korábbi, S-Blush nevű bandájából való távozás után kezdett el megszervezni egy új lánycsapatot a Pledis berkein belül. Az ő tanácsára a hawaii származású, addig gyakornoki programot teljesítő Bekah, valamint Jungah, Soyoung és Jooyeon került a frissen megalakuló csapatba. Az öttagú formáció zeneileg nem titkoltan a Pussycat Dolls nevű, amerikai popcsapat stílusát igyekezte magáévá tenni, és több sikeres dalt is készített a Brave Brothers nevű, népszerű koreai zenei producerrel.

Az első kislemezükkel, az "Ah!"-val debütáltak 2009. januárjában. Alig néhány hónappal később, áprilisban bejelentették, hogy új tag csatlakozik hozzájuk Uee személyében, aki éveken át meghatározó személyiség lett az együttes életében, és a csapat egyik arcává is vált. A Morning Musume "Love Machine" c. dalának koreai feldolgozása ("Dream Girl") után a Pledis népszerű szólóénekesnőjével, Son Dambival promóciós dalt készítettek a Samsung számára "Amoled" címmel, utalva a koreai mobilóriás képernyő-technológiai szabadalmára. A közös munka tovább folytatódott, amikor Son Dambival együtt a Pussycat Dolls előzenekaraként léptek fel az amerikai együttes ázsiai turnéállomásain.Elsőként Soyoung mondott búcsút az After Schoolnak 2009. októberében, hogy színésznőként folytassa pályafutását, melyet a két új tag, Raina és Nana csatlakozása követte. A 3. generáció új tagjai a "Because of you" című, új kislemezzel mutatkozhattak be, mely egyúttal egy komolyabb hangvételű, kifinomultabb dal volt a banda számára. Őket hamarosan Lizzy belépése követte, akit "Bang!" című lemez promóciójakor ismerhetett meg a közönség. Az dalt nagy érdeklődés övezte, ugyanis a lányok a stílusváltás kapcsán látványos step-tánccal és dobolós teaserrel igyekezték megteremteni az új dalra jellemző, zenekaros jelleget, melynek ötletadója Kahi volt. A szorgos felkészülésnek meglett a gyümölcse: a promóció után az együttes bemutatkozhatott Japánban is.

Első hivatalos stúdióalbumuk, a "Virgin" promóciója után Bekah is elköszönt az együttestől, hogy divattervezőként folytathassa tovább, helyére pedig megérkezett a 4. generációs E-Young, aki már aktívan részt vett az együttes japán és hazai promóciós és jótékonysági tevékenységeiben. A lányokra egyre több vállalat figyelt fel, kozmetikai és divatszerződéseknek köszönhetően többen modellként is dolgozhattak.

2012. nyarán több állomásos turnéra indultak Japánban, melyen feltűnt egy új táncos, Gaeun, akit végül 5. generációs tagként hozzá is adtak az együtteshez. A koncertsorozat vége egyben fordulópont is volt a banda életében, ugyanis addigi vezetőjük és koncepciójuk megálmodója, Kahi úgy döntött, elbúcsúzik tőlük, hogy színészetet tanulhasson, és színésznőként folytathassa pályafutását. Utódjának Jungah-t választották. Az új felállás első kislemeze és klipje a "Flashback" volt, mely mai napig az együttes egyik legnépszerűbb és legnézettebb klipje a Youtube-on.

Két év intenzív promóciós időszak köszöntött a lányokra, jellemzően azonban nem hazai földön (koreai rajongóik nagy bánatára). Közönségtalálkozókat tartottak Thaiföldön és Tajvanon, újabb koncertturnét Japánban; a koreai KBS csatorna segítségével pedig egy két évados varieté-műsor házigazdái lettek, melyben a zömmel nemzetközi közönséget a koreai szépségápolás, kozmetikumok, divat és stílus világába kívánták kalauzolni.

2015 tavaszán Jooyeon elbúcsúzott az együttestől, mert lejárt a szerződése a vállalattal. 2016 januárjában Jungah hasonló indokkal szintén távozott, így az első generáció lányaiból már egy sem maradt az együttesben. Az új vezető Raina lett. A Pledist sok támadás érte, amiért nem biztosított számukra több lehetőséget a hazai promócióra, és hogy a lányok tehetsége így parlagon hever. Kerülve a tétlenséget, Uee egyre több televíziós sorozat szerepét vállalta el, és Nana is bemutatkozott színésznőként. Raina szólóénekesnőként számos dalt jelentetett meg, Lizzy és E-Young pedig televíziós showműsorok rendszeres vendégei lettek. Gaeun zeneiskolát nyitott, ahol az énekesi pályára áhítozó fiatalok ének-, zongora- és gitárleckéket vehetnek későbbi karrierjük számára.

2017. májusában Uee végleg elköszönt a bandától, hogy immár teljesen színésznői karrierjének élhessen, így az After School mostanra kizárólag 3-4-5. generációs tagokból áll.

Hosszú pályafutásuk során nemcsak más előadókkal igyekeztek együttműködni (Son Dambi, Amuro Namie, stb.), hanem saját csapatukon belül is megpróbálták színesíteni zenei palettájukat. 2010-ben a három 3. generációs tag, Raina, Nana és Lizzy megalapította az Orange Caramel nevű formációt, mely könnyedebb hangvételű, színes popslágerekkel lopta be magát a rajongók szívébe. 2011-ben egy közönségszavazás eredményeképp két másik alcsoport is létrejött 1-1 kislemez erejéig: az "A.S. Red" (Kahi, Jungah, Uee, Nana) és "A.S. Bule" (Jooyeon, Raina, Lizzy, E-Young).

Hivatalosan az együttes még nem oszlott fel, de a visszatérésük hosszú ideje várat már magára.


1. generációs tagok:

Kahi (korábbi vezető)
Soyoung
Bekah
Jooyeon
Jungah (korábbi vezető)

2. generációs tag:

Uee

3. generációs tagok:

Raina (jelenlegi vezető)
Nana
Lizzy

4. generációs tag:

E-Young

5. generációs tag:

Gaeun
 • After School(애프터스쿨) - Ah (MV)

  2009.01.19
  For more After School information visit their forum, Diva Detention: http://www.divadetention.com/forum
 • [MV/HD 1080p] AfterSchool (애프터스쿨) - DIVA (디바)

  2011.10.04
  [MV/HD 1080p] AfterSchool (애프터스쿨) - DIVA (디바) REQUESTED. Uploaded by: Rinoa Selphie http://www.facebook.com/rinoa.selphie
 • 애프터스쿨(After School) - Dream Girl(대 동경소녀 O.S.T)

  2011.04.21
  After School's 'Dream Girl' ------------------------------------------------------------------------------------------------- CJ E&M Music은 아시아 No.1 엔터테인먼트 기업인 CJ
 • Son Dam bi & After School _ AMOLED _ MV

  2011.08.24
  손담비 & 애프터스쿨(Son Dam bi & After School) _ 아몰레드 (AMOLED) _ MV 2009.7.23

További videók:
Hozzászólások
 • A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Legfrissebb feliratok

Beküldte: Lai

Beküldte: lapishun

Beküldte: Lai

Megújult a feliratok listája!
Összes felirat

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások