A kabinetfőnök - 1. rész után

11 hónapja │ írta: lapishun

Szeretem a politikai sorozatokat. A témában ugyan az amerikai alkotások az egyeduralkodóak, de bíztam benne, hogy a koreaiaknak is sikerül végre megugraniuk a lécet és valami élvezhetőt tesznek le az asztalra.

Egy politikai sorozat legfontosabb kritériuma, hogy hihetőnek és valósághűnek kell lennie. Lehet ugyan fiktív történet fiktív karakterekkel, de ha nem tudjuk egy az egyben átültetni a valóságba, akkor az egész nem ér semmit. A politikai játszmák komolyságáról gondolom mindenkinek meg van az elképzelése, épp ezért volt fura az a fajta naivitás, amivel a Chief of Staff elindult. Nagyjából ugyanazon a rózsaszín szemüvegen át mutatják be benne a politikai elitet, mint amiket egy jogi sorozatban szoktunk látni. Sajnos egy pillanatig sem volt hihető az egész. Nem ez a sorozat lesz az, ami végre lerántja a leplet a valóságról és úgy mutatja be a törvényhozók munkáját, amilyen az a valóságban.

A karakterekre ugyan nem lehet rámondani, hogy egydimenziósak lennének, de mégsem érezzük, hogy túl nagy mélységgel rendelkeznének.

Hiába a remek (és ezúttal tényleg remek) színészgárda, akiket napestig tudnék dicsérni, sajnos kevesek ahhoz, hogy elvigyék a hátukon a sorozatot.

A forgatókönyv nem rossz, de a dialógusok szintén naivak. Őszintén szólva nem igazán értem a készítők szándékát. A politikai drámák célközönsége mindig is a férfiak voltak. Ez viszont egyértelműen egy nőknek szóló sorozat. Simán elvihették volna a hangsúlyt a karakterdráma felé, de nem tették. Így viszont súlytalan és (számomra) érdektelen lett az egész. A bemutatott politikai problémák és azok megoldásai egy talpra esettebb általános iskolás számára sem nyújtanak kihívást.

A kicsit dokumentalistára vett fényképezés miatt úgy gondolták jó ötlet lesz a shaky cam... Azon kívül, hogy 5 perc után a néző hányingerrel küzd az állandóan rázkódó kép miatt, más hatása szerintem már nincs. 2019 van... felejtsük már el a shaky cam-et, mint kifejezőeszközt!

Összeségében a sorozat amúgy nem rossz, de nem mint politikai dráma. Aki egy kicsit odafigyelősebb, feszes tempójú sorozatot keres, annak biztosan tetszik majd.

Értékelés:
7/10

Hozzászólások

A cikkhez kapcsolódó film:

Chief of StaffMegnézem az A-POP.EU adatbázisában

SZEREPLŐK

Lee Jung Jae
Jang Tae-Joon szerepében
Shin Min A
Kang Sun-Young szerepében
Lee Elijah
Yoon Hye-Won szerepében
Kim Dong Joon
Han Do-Kyung szerepében
Jung Jin Young
Lee Sung-Min szerepében


Mit fordítok épp?
Ever Night
16. rész