Fórum -> Koreai drámák -> Melyik volt az első koreai dráma, amit láttál?

Kahlil Gibran
11 hónapja
Én az Always-t láttam elsőként. Szememet azóta is So Ji Subon tartom. :) Elismerve azt,hogy nálam sokkal elfogultabb rajongói is vannak. Bár soha nem gondoltam egyetlen egy sztárra sem úgy, mintha magántulajdonom lenne, és bárkivel meg kellene vívnom érte. Mindenesetre So Ji Sub elindított egy úton, amit néha lejtőnek is gondolok. :) De főleg azt gondolom,hogy valami értékeshez jutottam a koreai filmek és sorozatok révén. :)
Hozzászólások

 • szentes
  1 hete
  Egy kolléganőm ajánlására néztem meg a Pasta c. sorozatot. Elvarázsolt. Aztán kezdtem a főszereplők sorozatai, filmjei után keresgetni és ez folytatódik a mai napig. Mindenevő vagyok, romantikus , thriller, történelmi, bármit szeretek. Fantasztikus színészeket ismertem meg. Vannak újranézős sorozataim. Mást már nem is nézek, csak koreait. Nagyon szeretem a filmzenéket, némelyik csodálatos. Köszönet Minden fordítónak, feltöltőnek a munkájáért, hogy láthatjuk, élvezhetjük.

 • Needy23
  6 hónapja
  Én legeslegelsőnek a "You're beautiful"-t láttam. Annyira megfogott és magával ragadott hogy még kétszer meg kellett néznem. Az a humor amit létesítettek a sorozatba és a színészeknek is tökéletes volt a játékuk. ^^
  Azóta már lassan 3 éve nézem a koreai, japán sorozatokat.
  Megunhatatatlan! Jövőre meg indulok Szöülba 1 hónapra:)

 • Homerdoh
  6 hónapja
  Èn a Palota ékkövet láttam először. Éa szerelmese lettem a koreai történelmi sorozatoknak.
  Miután sok történelmit szó szerint felfaltam jöttek a modernek a családi sorozatok.

 • gigi43
  7 hónapja
  Én "rendhagyó" módon nem sorozattal, hanem koreai dokumentum filmekkel ismerkedtem meg 2000-es évek elején. Volt egy TV csatorna ahol a turisztika és a kultúra világából lehetett rövidfilmeket, riportokat, dokumentum filmeket nézni. Ott hallottam és láttam először hogy D-Koreában sorozat készül a kissé feledésbe merült királyi konyhákról és ételeikről, egy 3 részes dokumentum filmben. Ami igazán elkezdett érdekelni. Legnagyobb örömöre 2008-ban az MTV is megvette és végre magyar felirattal is megnézhettem. Azóta a 400.sorozat megnézéséhez közeledem, és természetesen sok-sok film van amit láttam. Igazság szerint a dok-filmeket leszámítva legelőször egy nagyon híres koreai filmet sikerült megnéznem 2006-ba, Lee Joon Gi főszereplésével a King and the Clown-t.
 • A palota ékköve

 • zzzizzzi
  8 hónapja
  A 49 Nap volt az első. :) De ment az m1-en valami középkori, amit Mama csak úgy hívott a "főzőcskéző". Azt is néztem, de csak hogy meg tudjam különböztetni az ázsiai arcokat. Féltem, hogy a japán barátnőmet nem ismerném fel sok ázsiai között, ezért kezdtem el koreai sorikat nézni. Aztán nem bírtam abbahagyni. Az arcfelismerésem pedig sok szintet lépett feljebb. :D

 • szegleeva
  9 hónapja
  nekem az első koreai drámám a Lee Min Ho főszereplésével a Faith sorozat volt mit mondjak azonnali szerelem először persze LMH-val aztán mikor keresgéltem a googléval kiderült mennyire sok műfajban van koreai sorozat és mennyi szép fiú van ebben a műfajban azóta pedig már mindenfelé kalandozok ha tetszik megnézek Taiwani ,Kinai sorozatokat is most már igazi rajongója vagyok az ázsiai sorozatoknak olyannyira hogy már 3 éve tv-t se nézek

 • szegleeva
  9 hónapja

 • mirtill11
  9 hónapja
  Sziasztok! Bocsánat de 2x is rányomtam a hozzászólok feliratra mire rájöttem hogy előtte kellene írni is valamit😊! Az első ázsiai sorozatom a Goblin volt. Azóta mint egy megszállott, nézem a filmeket, sorozatokat, és hát a zenéjüket se tudom figyelmen kívül hagyni.
  Nagyon sajnáltam volna, ha nem ismerkedhettem volna meg az ő világukkal, de azért a hátrányát is érzem. Amióta Ázsia fan vagyok, nem tetszenek v csak nagyon kevés más ország alkotta filmek, és olyan sok időmet töltöm sorozat és film nézéssel hogy sok minden feladatomat csak tolom magam előtt, de egyszerűen nem tudom megunni. A családomban csak a fiam(11év) szereti a kóreai zenét, a férjemet kifejezetten igegesíti, a többieket nem érdekli a rajongásom. Azzal nyugtatom magam, hogy ez a függőségem még mindig jóbb mintha innák!!!

 • mirtill11
  9 hónapja

 • mirtill11
  9 hónapja

 • fannuskata
  10 hónapja
  A palota ékköve...Hihetetlen,hogy már 10 éve a koreai drámák "rabja" vagyok...:)

 • Unni2011
  10 hónapja
  A palota ékköve, utána a QSD a Tv-ben... ettől kezdve nem volt megállás. :)

 • Wolf Moni
  10 hónapja
  A palota ékköve. Onnan nem volt megállás ....

 • Hiranneth
  10 hónapja
  Néhány éve egy lábtörés kapcsán ágyba kényszerültem - augusztus elején-,amikor is az amerikai/angol sorozataim éppen szüneteltek és a keresgélésnél állandóan a Faith című koreai sorozatot dobta ki a "gép"! A sokadik alkalomnál eldöntöttem,hogy nincsenek véletlenek és megnéztem a sorozatot Lee Min Ho főszereplésével ... azóta szinte csak ázsiai filmeket,sorozatokat nézek. Elvarázsolt a zenéjük,imádom az OST-kat is.

 • Daama
  10 hónapja
  Descendants of the Sun - ez film volt életem első koreai sorozata. Teljesen véletlenül kattintottam rá egy húsvéti munkaszüneti napon, egy filmes oldalon.
  Aztán Korea mellett ragadtam. Elkezdtem könyveket olvasni Koreáról, a történelmükről. Nekifogtam a nyelvtanulásnak is. Aztán megvettem a repülőjegyemet Szöulba 2018. májusára.
  Jahhh és persze nézek további sorozatokat is.
  Azóta nagy kedvenc So Ji Sub - és a Oh my Venus, amit már legalább 4x láttam. :)
  Hát sosem gondoltam volna, hogy ez lesz egyetlen sorozatból. :)

 • Wu Xing
  10 hónapja
  Az "Iris" első évada volt az elsőm. De be kell, hogy valljam -vállalom a következményeket :))- a Palota ékkövei talán még nagyobb benyomást tett rám, meismervén azt a régi koreai világot. Kedvenc!!! mondatom a sorozatból:
  "Majd én foglalkozom ezzel az üggyel." :)))

 • mara55
  10 hónapja
  Érdekes, most,hogy visszagondolok, a Palota ékkövei volt az első sorozatom, amire az édes anyukám hívta fel a figyelmemet. Ő mint nyugdíjas délelőttönként is TV-zet és mesélt a sorozatról. Akkor még videóra vettem és mikor haza értem néztem... Hát így kezdödött.... Ezután elkezdtem keresgélni a sorozatokat , főleg történelmi jellegűeket, Biri fordító megtanított a netten keresztül videókat letölteni , és a feliratokat beilleszteni... Ó hogy mennyi türelme volt hozzám, köszönet neki. DAMO, Bichunmoo, Duo, Empress... és utána a vízözön..., amíg tudtam éjjel 1-ig is sorozatot néztem, romantikus, .... modern kori , kialakultak a kedvencek ... eddig amit listáztam 181 .. . sorozat... de annál többet is láttam... Mindez annak köszönhető , hogy a fordítok önzetlen odaadó munkájukat megosszák velünk. Én bevallom sorozat függő lettem! :)

 • keri
  10 hónapja
  Miközben vártam mindennap egy tv műsort a palota ékköve ment elötte amit nagyon idegesitett,aztán valahogy a 20 rész körül rákaptam és ettöl kezdve kutattam amit lehet és nem sokára az egészet megtudtam nézni majd mindent ami volt a tv-ben végül Pasta függő lettem és Lee San Gyun sorijainak keserves kutatásai után jutottam el ide ma már 3 terra vinyó sorim van évek ota csak ezt nézem minden letöltök miután kitanultam a dolgokat.Köszönőm valamennyi forditó munkáját hogy megnézhetem magyar felirattal a sorikat.

 • boil54
  10 hónapja
  A Palota ékkövét láttam először a tévében, véletlenül, vasalás közben egy délelőttön, és a Shilla királyság ékkövét már ennek hatására az első résztől kezdve néztem. Eleinte az is nagyon tetszett, de a háborús, csatajeleneteket már nem szerettem, kihagytam részeket. A 21. résztől, Bidam megjelenésétől viszont odaragadtam a képernyő elé, és hogy meg is értsem a történéseket, újranéztem az 1. résztől. Innentől totális függővé váltam.

 • kikyou8802
  10 hónapja
  A leges legelső koreai drámám az a Dae Jang-Geum volt. Persze akkor még a tv-ben láttam először koreai sorit és még nem tudtam semmit hogy feliratosan is lehet nézni koreai sorit meg stb... De az óta nincs nap hogy ne nézek egy kis koreai filmet vagy sorit.

 • Kahlil Gibran
  11 hónapja
  Én az Always-t láttam elsőként. Szememet azóta is So Ji Subon tartom. :) Elismerve azt,hogy nálam sokkal elfogultabb rajongói is vannak. Bár soha nem gondoltam egyetlen egy sztárra sem úgy, mintha magántulajdonom lenne, és bárkivel meg kellene vívnom érte. Mindenesetre So Ji Sub elindított egy úton, amit néha lejtőnek is gondolok. :) De főleg azt gondolom,hogy valami értékeshez jutottam a koreai filmek és sorozatok révén. :)

új VLIVE videók

Csatorna: V WEB DRAMA

Csatorna: V WEB DRAMA

Hozzászólások