Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!

Eungyo

Eredeti nyelv
koreai

Műfaj
drama

Értékelés
5.00 (3 szavazat alapján)

Vetítés dátuma
2012-04-15

Epizódok száma
1

Először is, mielőtt bármit írnék a filmről, megkérnék minden kiskorút, hogy menjen igyon meg egy kakaót a konyhában és ne olvasson tovább és főleg ne nézze meg a filmet!
A felnőtteket meg arra kérem, hogy adjanak egy esélyt a filmnek, bár ha az ösztönös reakciójuk az lesz, hogy ökölbe szorul az öklük a nézése közben vagy öklendezni kezdenek, az is érthető.
A TOVÁBBIAKBAN SPOILER VESZÉLY! NE OLVASS TOVÁBB, HA NEM AKAROD TUDNI, MIRŐL SZÓL A FILM!
Sosem szoktam leírni előre, hogy miről szól egy film, de most muszáj vagyok felhívni a figyelmet, hogy lesz pár súlyos téma a filmben, amit nem könnyű megemészteni, és olyan tabuhoz is hozzá mer nyúlni, mint egy a 70 éves férfi és egy 17 éves lány kapcsolata.
A film nézése közben nehéz elvonatkoztatni a látottaktól, nehéz elhallgattatni a homloklebenyünk zugából sikítozó kis manót, aki folyton azt kiáltja megállás nélkül, hogy "ez így nem helyes". Ám a készítők nem is akarják elhallgattatni ezt a hangot, nagyon is a nézők kezébe helyezik a döntést, hogy hogyan ítélkezünk. Ők bemutatnak két embert, akik életük egy nagyon különleges eseményén esnek át. Ahogy a néző vívódik a látottak felett, úgy vívódik a főhős is, hisz hiába éli meg gyönyörűnek a vonzalmát a lány felé, legalább ugyanannyira elitéli önmagát és inkább a titkon megélt csodálatba menekül saját maga erkölcse és a társadalom feltételezett rosszallása elől.
A két főszereplő, Park Haeil és Kim Goeun zseniálisat alakít, minden dicséretet megérdemelnek, az alázat amivel eljátszatták a szerepüket példa értékű, nem lehetett könnyű egyiküknek sem.
A film művészi szintre emeli a nézőben keltett disszonanciát. Azt, ahogy nézőként megértjük az öreg csodálatát a lány ártatlan szépsége iránt és közben mégis undorodunk tőle.
Bár több fordulat is van a cselekményben, a fókuszból egy pillanatra sem kerül ki a fiatalságot csodáló öreg, és a felnőtt életre rácsodálkozó fiatal párosa.
A film legnagyobb erénye, hogy nem tör pálcát felettük, sőt emberként engedi szabadulni őket ebből a különös kötelékből. Bár egy szó sem esik vallásról a filmben, mégis van valami erkölcsi vonal, főleg ahogy az utolsó jelentet átjárja a kegyelet és ezáltal megváltást kapnak.
Persze a bűn megtörténik, de azt nem ők követik el, sőt mind áldozattá válnak, még ha kicsit önmaguk áldozatává is.
Értékelés: 10/10

FELIRATOK

    Nyelv Epizód Leírás feltöltő Letöltés Jelentés
    1 BTS verzióhoz lapishun 330
    Az oldalon elhelyezett feliratokért és linkelt videókért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azokat felhasználóink helyezték el nálunk. Szerzői- vagy bármely más jogi aggály esetén - kérésre - eltávolítjuk azokat.

SZÍNÉSZEK

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.
Cookie beállítások