Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!

ACE wo nerae!

Eredeti nyelv
japan

Műfaj
romantikus

Értékelés
4.00 (1 szavazat alapján)

Vetítés dátuma
2004-01-15

Epizódok száma
11

Oka Hiromi újonc diákként kezdi meg a tanulmányait a Nishi Gimnáziumban. Az iskola méltán híres teniszcsapata azonnal felkelti az érdeklődését, és amint meglátja játék közben kiválóságukat, a mindenki által csak Pillangókisasszonynak becézett Ryuuzaki Reikát, úgy dönt, ő is jelentkezik a csapatba. Barátnőjével, a hozzá hasonlóan szeleburdi Makival könnyedén elszórakoznak az edzéseken, és csodálattal eltelve rajonganak a csapat idősebb, tehetséges tagjaiért.

A körülmények azonban gyorsan megváltoznak, amikor új teniszedző érkezik az iskolába a mogorva és titokzatos Munakata Jin személyében, aki kemény edzéstervével és szokatlan döntéseivel azonnal felkavarja az állóvizet. A férfi minden indoklás nélkül beválasztja Okát az ötfős versenycsapatba, hogy immár ő is képviselhesse az iskolát a közelgő versenyeken.

A csapat többi tagja nem kevés ellenérzéssel fogadja a hírt. Igyekeznek szabotálni Hiromi edzéseit és nyíltan sértegetik, amikor csak tehetik. A lány teljesen magára marad, Maki az egyetlen támasza. Csak a Pillangókisasszony és a férfi teniszcsapat csillaga, a mindenki által bálványozott Toudou Takayuki bánik kedvesen vele.

Hiromi az ő támogatásukkal indul el a győzelem felé vezető, rögös úton…

A csak Japánban közel 15 pillió példányszámban eladott ACE wo nerae! manga minden idők egyik legsikeresebb shoujou (lány) sorozata, melynek népszerűsége nemcsak az erre építkező, későbbi adaptációkban és más anime- és manga-sorozatokra gyakorolt hatásában mutatkozik meg. A 70-es és 80-as évek japán fiataljainak körében csillapíthatatlan érdeklődést váltott ki a tenisz, mint sportág iránt, mely mind a mai napig meghatározó erővel bír a japán középiskolákban. Számos mai versenyzőt inspirált a történet gyermekkorában, hasonlóan más, ma már kultikus sportsorozatokhoz (pl. a “Captain Tsubasa” rengeteg mai világsztár futballistát ösztönzött a focizásra, és ugyanez mondható el az “Attack No. 1” röplabda-sorozatról is).

Az ACE wo nerae! dorama változata nem hoz szégyent az elődeire. Az elmúlt években számos olyan élőszereplős anime-adaptációt láttunk, melyekről azt kívánjuk, bár sose készültek volna inkább el. Az ACE wo nerae! azonban messze kiemelkedik közülük. Szereplői szerethetők, a történet “nézeti magát”, nem lamentálunk el felesleges, “filler” jeleneteken. Megvan benne a tenisz eleganciája és dinamizmusa, de a középiskolás lányok és fiúk életének mozgatórugói is (személyes ellentétek, szerelmi háromszögek, nehézségekkel való szembenézés és önmegvalósítás).

Nosztalgiázni vágyóknak, az anime és manga sorozat kedvelőinek, de a sport szerelmeseinek is könnyű szívvel ajánlott történet.

FELIRATOK

    Nyelv Epizód Leírás feltöltő Letöltés Jelentés
    11 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 99
    10 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 81
    9 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 86
    8 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 85
    7 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 84
    6 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 88
    5 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 97
    4 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 84
    3 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 99
    2 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 84
    1 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 85
    Az oldalon elhelyezett feliratokért és linkelt videókért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azokat felhasználóink helyezték el nálunk. Szerzői- vagy bármely más jogi aggály esetén - kérésre - eltávolítjuk azokat.

SZÍNÉSZEK

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.
Cookie beállítások