Az oldal átépítés alatt áll, ezért nem minden funkciója elérhető, ha problémába futnál, kérlek gyere vissza később és próbálkozz újra!

Attack No. 1

Eredeti nyelv
japan

Műfaj
romantikus

Értékelés
3.00 (1 szavazat alapján)

Vetítés dátuma
2005-04-21

Epizódok száma
11

Ayuhara Kozue és barátnője, Hayakawa Midori a Fujimi gimnázium röplabda csapatának két kiválósága: míg Midori a csapat kétségkívül legtöbbet edző tagja, addig Kozue inkább született tehetségével tűnik ki a többiek közül. A két lány jóban-rosszban számíthat egymásra, ám stabilnak hitt barátságuk hirtelen meginogni látszik, mikor csak egyiküket, Kozuét hívják meg a japán röplabda-válogatott hivatalos edzőtáborába. Kozue nem is sejti Midori csalódottságát, barátnője azonban rengeteg gonddal küzd nap mint nap. A szülei otthon nem nézik jó szemmel, hogy röplabdázik, mert így nem tud annyi időt szánni a tanulásra. A fiú, Tsutomu, akiért gyerekkorától kezdve rajong, észre sem veszi az érzéseit, sőt, inkább Kozue irányában mutat érdeklődést. A lány nem veszi észre a focista Mitamura vonzalmát, aki viszont odavan érte. Mikor Kozue a Fujimi csapatkapitányi trikóját is megkapja, Midori meglepő döntést hoz: iskolát vált, így amikor Kozue hazatér az edzőtáborból, immár ellenségekként néznek szembe egymással. A közelgő országos bajnokságon egymás ellen kell harcolniuk a válogatottba történő felvételért…

Hát, igazából nehéz bármi jót is elmondani erről a sorozatról, aminek valójában se füle, se farka, és csak úgy belecsap a lecsóba, ahelyett, hogy nagyjából elmagyarázná a frissen bekapcsolódó közönségnek a körülményeket. A régi “Mila“-fanoknak, akik jó tíz-tizenöt éve délutánokat vagy hajnali órákat izgultak végig kedvenc röplabdás anime-sorozatuk miatt (a magyar vagy német tévécsatornák előtt), azonban mégiscsak illő vetni rá egy pillantást. Még akkor is, ha az anime, manga, illetve a dorama elkészítése között eltelt bő harminc év. Azóta nemcsak maga a sportág, a felszerelések, az edzéskörülmények változtak meg, de a társadalomban uralkodó légkör is: a doramában már aligha láthatunk szerelmet és boldogságot a sportkarrierért feláldozó hősnőket, nemzetek közötti, drámai röplabda-mérkőzéseket, és a sport jellemformáló mivolta se domborodik ki különösebben. (a nézőnek néha az az érzése támad, hogy az egész sorozat egy bazinagy MOLTEN-reklám ~ a Molten több sportág hivatalos sportszergyártója) Hősnőink se nem különösen okosak, se nem igazán szépek (bár ez mindig egyéni megítélés tárgya) – jelentős pozitívum azonban, hogy igyekeznek hasonlítani az eredeti történet karaktereire: kapcsolataik, sérelmeik, háttértörténetük szinte megegyezik, ami miatt ugyan kicsit idegenszerű a játékuk a “filmvásznon”, de a karakterhűség szempontjából dicséretes a próbálkozás.

Az edzőtáborban eltöltött idő alatt megismerhetjük Kozue nagy riválisait, akik szinte mind idősebbek nála, és nyomon követhetjük, miként sikerül barátságot kötnie velük és megszerezni a pályán is a bizalmukat. Örömteli, hogy legtöbbjük az eredeti történetben megformált alakjához idomul a doramában is, és bár kevés idő áll rendelkezésükre abban, hogy kibontakozhassanak, szép lassan sikerül mindegyiküket megismernünk.

A rövidke sorozat másik kellemes meglepetése a zenei aláfestés, mely már az animénél is említésre méltó volt. Az openingben felhangzik az eredeti sorozat felturbózott, modern változata, az “Attack No. 1“, bár az énekesnő (Fukuda Saki) olykor borzasztóan hamisan énekli az amúgy szép nótát. Az ending dala már sokkal elviselhetőbb, ott Ueto Ayakellemes, lágy énekét hallgathatjuk. A zenei album sok, egymáshoz hasonló darabot (vagy egymásnak más hangszereléssel feldolgozott változatát) tartalmaz(za), ezek azonban nagyszerűen érvényesülnek a sorozat vidám, drámai vagy szomorú pillanataikor.

FELIRATOK

    Nyelv Epizód Leírás feltöltő Letöltés Jelentés
    11 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 81
    10 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 86
    9 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 82
    8 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 98
    7 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 93
    6 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 80
    5 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 80
    4 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 88
    3 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 84
    2 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 94
    1 Az egyetlen elérhető, hardsubos változathoz illeszkedik. Brigi 96
    Az oldalon elhelyezett feliratokért és linkelt videókért semmilyen felelősséget nem vállalunk, azokat felhasználóink helyezték el nálunk. Szerzői- vagy bármely más jogi aggály esetén - kérésre - eltávolítjuk azokat.

SZÍNÉSZEK

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.
Cookie beállítások